İl Milli Eğitim Müdürü Gümüş: 'Amacımız Öğrencilerimizin Öğrenmeye İstekli Olmasıdır'

Bu yıl okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için ilk zil, 'uyum' eğitimi için çaldı.

Uyum haftasında öğrenci ve velilere eğitim ortamı, öğretmen ve arkadaşları tanıtıldı; veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin tanışma etkinlikleri gerçekleştirildi. Eğitimin ilk gününde ilkokula başlayacak öğrencilerimizin ailelerine yönelik "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapıldı. Ailelere aynı gün çocuklarıyla okulun iç ve dış ortamı tanıtıldı.

Bu yıl eğitim öğretim yılı rehberlik çalışmaları ve okula uyum eğitimleri, okul öncesi eğitime ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için düzenlendi. Ortaokula başlayacak öğrencileri için ise 9 Eylül haftasında okula uyum için rehberlik çalışmaları yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Okula uyum programı, öğrencilerimizin okula, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve yeni çevresine adapte olabilmesi için hazırlanan önemli bir süreçtir. Bu süreçte amacımız öğrencilerimizin güven duygusuyla okula gelerek öğrenmeye istekli olmasıdır. Öğrencilerimizin bu süreci en verimli şekilde geçirebilmesi için emek veren öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ederim" dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme