İhsan Ozanoğlu anlatıldı
İhsan Ozanoğlu'nun ölüm yıldönümünde Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilgehan Bilgili Kütüphanesi'nde 'İhsan Ozanoğlu' konferansı düzenlendi. Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, kurumların temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yer aldığı konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 'OZANOĞLU ÇOK YÖNLÜ BİR İNSANDIR' Konferansın açılış konuşmasını yapan, Kastamonu...
İhsan Ozanoğlu'nun ölüm yıldönümünde Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Bilgehan Bilgili Kütüphanesi'nde 'İhsan Ozanoğlu' konferansı düzenlendi.
Vali Yaşar Karadeniz, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, kurumların temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin yer aldığı konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
'OZANOĞLU ÇOK YÖNLÜ BİR İNSANDIR'
Konferansın açılış konuşmasını yapan, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın; 'Ozanoğlu çok yönlü bir insandır. Çağını yakından takip etmiş bir münevverdir. Ozanoğlu 1907 yılında doğmuş. Belki daha önce doğsaydı bugünkü Çanakkale şehitleri arasında olacaktı. Cephede değil de Anadolu'da aydın olarak eğitimine devam etmiştir. Bu kadar çok yönlü yetişmiş insan bulmak zordur. Çanakkale Türküsü'nün Kastamonu türküsü olduğunu herkes bilmez ama İhsan Ozanoğlu'nu duyunca anlar' dedi.
'KASTAMONU İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR DEĞERDİR'
Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Operasyonu'nda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Kastamonu 900 yıldır Türk toprağıdır. Hiç bozulmamış kadim kentlerimizden birisidir. Kastamonulu olarak değerlerimizi korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Yaptıklarımızı tüm dünyaya duyurmalıyız. Ozanoğlu gerçek bir üstat, gerçek bir Kastamonu insanıdır. Kastamonu ile özdeşleşmiş bir değerdir' ifadelerini kullandı.
'KÜLTÜR BİRDEN BİRE OLUŞAN YAPI DEĞİL'
Toplumun geniş bir kültürel birikime sahip olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali Yaşar Karadeniz; 'Kültürel birikim misafir ağırlaması, okuması ve yazmasıyla gelişmiştir. Kültür birden bire oluşan yapı değil. Orta Asya'dan başlamış olan zaman ve mekan yolculuğunda yeni unsurlar alarak bugüne kadar gelmiştir. Bu birikimin sonucu olarak Kastamonu kadim bir kültürün sahibi olan şehirdir. Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kastamonu, başkentliği taşıyacaktır. İhsan Ozanoğlu, kültürün içinden çıkmış Kastamonu insanıdır. Çanakkale'de yaşanan acıların Kastamonu'ya taşınmış halini almış, işlemiş ve bütün Anadolu coğrafyasına ulaşmasını sağlamıştır' dedi.
'SANKİ 1915'İ YAŞAMIŞ GİBİ'
İhsan Ozanoğlu'nun oğlu Günay Ozanoğlu ise babası bilgi vererek; 'Babam Çanakkale Türküsü'nü seslendirdikten sonra insanı neşelendiren bir eser çalıp söylemezdi, sazı yerine koyar, içini acı hüsran sarardı, sanki 1915'i yaşamış gibi. Bu eseri çalarken bütün hislerini, duygularını en yoğun düzeyde hissederdi. Babam yazmadığı zaman okur, okumadığı zaman yazardı. Saz çalması onun dinlenme zamanıydı' dedi.
Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Yrd. Doc. Gülten Küçükbasmacı'da Ozanoğlu hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Kastamonu Üniversitesi öğrencileri Ozanoğlu'nun eserlerini seslendirdi. Konferans plaket takdimi ile sona erdi.