İGM'nin gündemi Tosya'daki okul lojmanları
İl Genel Meclisi (İGM)'nin dünkü oturumunda, Tosya'da 1994 yılında inşa edilen ve harabe halde bulunan okul lojmanlarının durumu hakkında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun hazırladığı raporu görüşüldü. Tosya'da 2000 yılında yapımı tamamlanan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ile birlikte inşa edilen 20 lojmanın durumu hakkında Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu bir rapor hazırladı. 'KADERİNE...
İl Genel Meclisi (İGM)'nin dünkü oturumunda, Tosya'da 1994 yılında inşa edilen ve harabe halde bulunan okul lojmanlarının durumu hakkında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'nun hazırladığı raporu görüşüldü.
Tosya'da 2000 yılında yapımı tamamlanan Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ile birlikte inşa edilen 20 lojmanın durumu hakkında Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu bir rapor hazırladı.
'KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR'
İGM'de okunan raporda, söz konusu lojmanların şu an Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet veren okul binası ile aynı dönemde yapıldığına değinilerek; '289 öğrencinin kalabileceği yurt binası, sosyal ve kültürel etkinliklerle spor faaliyetlerinin yürütüldüğü kapalı spor alanı, 20 adet lojmanın bulunduğu beşer katlı çift daireli iki ayrı lojman binası olarak inşaat tamamlanmıştır. Tosya ilçemizin 1'inci derece deprem kuşağında olması nedeniyle 2008 yılında depreme dayanıklılık testi yapılmış bina ve külliyesinin depreme dayanıksız olduğu tespit edilerek güçlendirilmesi kararı çıkmıştır. Bu karar neticesinde okul binası, yurt binası ve spor tesisi güçlendirilerek 2015 yılında tamamlanmıştır ancak ödenek yetmediği için 20 adet lojman güçlendirilememiş ve kaderine terk edilmiştir' denildi.
'10 YILDIR BAKIMSIZLIKTAN HARABE HALİNE DÖNMÜŞTÜR'
Okul külliyesinde bulunan lojmanların atıl halde olduğu ve tehlike arz ettiği vurgulanan raporda; 'YİBO olarak yapılan ancak şu anda Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet veren okulun 350 öğrencisi, 24 öğretmeni, 6 idareci ve 7 personelli bulunuyor. Lojmanlar 10 yıldır bakımsızlıktan harabe haline dönmüştür. İçlerinde cam çerçeve, kapı pencere, tuvalet ve banyolar, mutfaklar kullanılamaz hale gelmiştir. Okul yöneticilerinin lojmanları koruması bu şartlarda mümkün değildir bu 10 yıllık süre içerisinde lojmanlar kötü niyetli kişiler tarafından istismar edilmiş ve edilmeye de devam edilmektedir. Okulun yatılı olması nedeniyle burada devamlı olarak teknik eleman, güvenlikçi, mutfak görevlileri ve müstahdemlerin ikamet etmeleri gerekir. En kısa zamanda okul lojmanları ile ilgili milli eğitim müdürlüğünce teknik elemanlar tarafından bir rapor hazırlanması, şayet lojmanlar geri kazandırılabilirse acilen güçlendirme yapılıp tadilatının yapılması, bu mümkün değilse yıkım kararı alınıp bir an önce yıkılması gerekir. Bu haliyle lojmanlar hem tehlike arz etmekte hem de istismara açık haldedir' ifadelerine yer verildi.
Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'ne sevk edildi.