İGM Başkanı Ünlü 'Adil Bir Şekilde Alım Gerçekleştirilecek'

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Sanık tarafından İGM üyelerine 20 işçi hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantıları dünkü oturumla başladı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülürken, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Sanık tarafından İGM üyelerine 20 işçi hakkında bilgilendirme yapıldı.

‘İşçi Alım İlanlarımız Var'

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Sanık, personel alımıyla ilgili olarak; “İl Özel İdaremizin emeklilik ve benzeri sebeplerden dolayı personel azalmasından dolayı ihtiyaçlarımıza yönelik çalışmalarımızı yaptık. Atölyelerimizde, iş makinalarımızda yine teknik mühendis ihtiyaçlarımızı belirledik. İçişleri Bakanlığımızdan aldığımız izni ile birlikte 20 tane personel alımımızı planladık. 30 Eylül-4 Ekim arasında İŞKUR İlan Sitesi'nde ve İl Özel İdaremizin sitesinde bu işçi alım ilanlarımız var. 2 tane teknik mühendisi alacağız. Maden mühendisi alımı yapacağız. Ruhsat birimimiz daha etkin hale geleceğiz. 1 tane şehir planlayıcısı alacağız. İmar servisimiz en çok iş yükü olan servisimizdir. 6 tane operatör alacağız. 1 tane greyder operatörü, 2 silindir operatörü, 1 ekskavatör operatörü, 1 vidanjör operatörü ve 1 distribütör operatörü alacağız. 1 tane de kamyon şoförü alacağız” dedi.

‘20 Personel Alacağız'

Sanık; “Hep en iyi nasıl hizmet edebiliriz bunun gayretinde olduk. Bundan sonrada devam edeceğiz. Silindir operatörlerinde rotatif belgeleri olanlara öncelik vereceğiz. Atölyelerimiz için 1 tane radyatör ustası, 4 ağır şasi ustası, 1 elektrik ustası, 3 hafif şasi ustası, 1 lastik ustası, 1 motor ustası olmak üzere toplamda 20 personel alacağız. 7-8-9 Ekim tarihlerinde başvurular değerlendirilecek. 10-11 Ekim'de maden mühendisi ve şehir planlayıcısı için sözlü mülakat olacak. 14-15-16-17 Ekim tarihlerinde İl Özel İdaresi yerleşkemizde uygulamalı sınav olacak. Kameralarla kayıt alınan, güzel, verimli, şeffaf sınavlar gerçekleştirilecek” diyerek bilgilendirmede bulundu.

'Adil Bir Şekilde Alım Gerçekleştirilecek'

Personel alımıyla ilgili olarak İGM Başkanı Doğan Ünlü, “Şeffaf, adaletli, liyakat esas alınarak, kameralar önünde bir uygulama yapacağız. Daha önceden bu uygulama yapıldı. Burada alınacak kişiler hemen işbaşı yapıp, verim alabileceğimiz insanlar olacak. İşini bilen, işini en iyi yapanlar alınacak. Size gelenler olacak, ricada bulunanlar olacaklar. 11 kadro zaten ustalar olacak. Geçen dönem uygulanan yöntemle alınan personellerde memnuniyet var. Adil bir şekilde alım gerçekleştirilecek. Kimsenin burada kayrılmasını, ayrılmasını istemiyoruz. Siyaset bu işlere müdahil olmasın. Bu iş için size gelen olursa, bunun liyakatle, adaletle işleyecek bir süreç olacağını net bir şekilde söyleyebilirsiniz” dedi.
Açıklamanın ardından toplantıda gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme