İGM Başkanı Doğan Ünlü: 'Türkiye Birçok Alanda Çağ Atladı Ve Atlamaya Devam Ediyor'
MÜSİAD Üye İstişare Toplantısı Vali Meftun Dallı'nın katılımı ile Park Dedeman Otel'de yapıldı.
Toplantıya AK Parti Milletvekili Halil Uluay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, İGM Başkanı Doğan Ünlü, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda işadamı katıldı.
İGM Başkanı Doğan Ünlü yaptığı konuşmada: 'Eskiden elitler dediğimiz, kendilerinden başka bir sınıfı tanımayan, sadece kendilerini öne alan işadamları kuruluşlar vardı. Fakat böyle bir ortamın içinde MÜSİAD kuruldu. Allah razı olsun. Türkiye'de son 22 yıldır birçok alanda muhteşem gelişmeler oldu. Türkiye birçok alanda çağ atladı ve atlamaya devam ediyor. Dünya hızlı bir şekilde büyüyor, gelişiyor ve dünya büyürken, Türkiye daha da büyüyor. Dünyanın diğer ülkeleriyle rekabet ederken, Türkiye hiçbir alanda geri kalmadı. Dünyada da bir yarış var. Bu yarışın içerisinde başrol oyuncularından birisi Türkiye oldu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde. Eğer bir ülkenin enerjide bağımlılığı varsa, bağımsızlıktan bahsedemezsin. Eğer bir ülkenin savunma sanayisinde sıkıntılar varsa, bağımsızlıktan bahsedemezsin. Eğer bir ülkede siyasi otorite zayıflığı varsa, siyasi belirsizlik varsa, o ülkenin güçlü olmasından bahsedemezsin. Onun için güçlü bir siyaset anlayışıyla beraber, 22 yıldır yapılamaz denilenleri yapan bir Türkiye var. Türkiye hem sahada var, hem masada var. Baktığımız zaman dünyada birçok ülkede liderler var. Dünya üzerindeki sorunlara hiçbirisi yüzünü dönmüyor, hepsi sırtını dönmüş durumda. Tek sorunlara eğilen, mazlumların yanında olan ülke Türkiye. Bunu Suriye'de de görüyoruz, Azerbaycan'da da görüyoruz, Bosna-Hersek'te de görüyoruz, Filistin'de de görüyoruz, dünyanın en ucundaki mazlumların yanında da görüyoruz. Cumhurbaşkanımız '2025 yılında tamamen teröristleri ortadan kaldırmış olacağız' dedi. İçeride de, dışarı da inlerine girdik. Suriye'de izlenen politikanın ne kadar doğru olduğunu ve bir dünya liderinin nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Bugün Afrika'da en fazla lobi yapan, Afrika'daki ülkelerin en fazla iş yaptığı ülke Türkiye. Biz Afrika'da varız, Asya'da da varız, Türki Cumhuriyetlerde de varız. Güçlenen bir Türkiye var. Bütün sıkıntılara rağmen bugün başrol oyuncusu Türkiye' ifadelerine yer verdi.
'Kastamonu'da Bir Yol Haritası Çizmemiz Gerekiyor'
Kastamonu'da kısa, orta ve uzun vadeli planların olması gerektiğini vurgulayan Ünlü; 'Turizmde yapılması gerekenleri üst başlıktan, alt başlığa kadar ortaya koyup bunları tek tek uygulamamız lazım. Sanayi de yapılması gerekenleri yapmamız gerekiyor. Güç birliği yaparak, Kastamonu'da bir yol haritası çizmemiz gerekiyor. İklimsel değişikliğe göre de planlama yapmamız gerekiyor. Su ön plana çıkacak. Kastamonu vizyonunu hep birlikte planlamamız gerekiyor. Yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Nüfus potansiyelimizi iyi kullanamıyoruz. Tek derdimiz Kastamonu, tek derdimiz Türkiye' şeklinde konuştu.