Heyamola ve şapka sergisi ilgi gördü

Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 98'nci yıl dönümü dolayısıyla '100'üncü Yılda istiklalden İnkılaba' etkinliği düzenlendi.

Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nde “Bir Liman Bir Han Bir İnkılap” sergisiyle başlayan programa Vali Meftun Dallı, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, kurum müdürleri ve vatandaş katıldı.

Serginin ardından halk oyunları ve heyamola ekibi tarafından gösteri sunuldu. Heyamola ekibinin gösterisi katılımcılar tarafından beğeni topladı. Daha sonra il protokolü Sarı Konak ve Kastamonu Sanat Kooperatifleri yöresel ürün sergisini inceleyerek bilgi aldı. Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nin kapalı alanında ise çeşitli yıllara ait şapkalar sergilendi. Daha sonra Şapka İnkılabı'na ilişkin belgesel gösterimi sunuldu. Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği program, katılımcılardan beğeni topladı.

“ÇOK CİDDİ REKABET ORTAMININ OLDUĞU BİR YÜZYILDAN BAHSEDİYORUZ”

Multidisipliner tasarımcı ve Martinus markasının kurucusu Ece Yıldırım ise “Tasarımın gücüyle farklılaşarak nasıl marka yaratılır?” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Yıldırım, marka olmada otantikliğin çok önemli olduğunu belirterek; “Bir Cumhuriyet kadını olarak bu sunumu yaptığım için, bizi Batı ile kafa tutacak seviyede gören ve bizi bu noktaya getiren Atatürk'e çok teşekkür ediyorum. Ben de bugün buraya günün anlam ve önemine binaen özel tasarım bir şapkayla geldim. Neden böyle yaptım? Eğer bir tasarım varsa ve bu tasarım dikkat çekiyorsa siz, ürününüzü ancak o biçimde amaçladığınız noktaya taşıyabilirsiniz. Bir tasarım yaptınız ve o tasarım yeteri kadar görünür değilse, maalesef kendinize yapmış sayılıyorsunuz sadece. Çünkü çok ciddi bir rekabet ortamının olduğu bir yüzyıldan bahsediyoruz ve bu görünür olma meselesi, milyonlarca markanın arasında var olabilmek, için yapabileceğimiz tek şey otantik olmak. Türkiye Doğu ve Batı arasında bir köprü görevindedir ve bu bizim çok ciddi şansımız bu eğer kullanmayı başarabilirsek ve Atatürk devrimlerle birlikte bizim yüzümüzü Batı'ya çevirerek hedeflediği şey bizi onlarla bir görüp, onlardan daha üst seviyeye getirebilmek için bir savaş ve yarış ortamı kurmaktı. Bence bir Türk bunu başarabilir” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme