Hayal Gücünü Gerçeğe Dönüştüren Teknoloji

Kastamonu Taş Mektep Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Muhammed Darıcıoğlu öğrencileri ile birlikte geliştirdikleri Arduino Elektrik Devre Programlama kartı hakkında bilgiler sundu

Kastamonu Bilim Şenliği'nde açılan standa Kastamonu Taş Mektep Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Muhammed Darıcıoğlu öğrencileri ile birlikte geliştirdikleri Arduino Elektrik Devre Programlama kartı hakkında bilgiler sundu.

Özellikle sensörler ve çeşitli elektronik bileşenlerle birleştirildiğinde, ev otomasyonundan tarımsal projelere kadar çok çeşitli alanlarda çözüm üretildiğini ifade eden Darıcıoğlu, birçok şeyin hayal gücü ölçüsünde yapılabildiğine dikkat çekti.

'Uzaktan Yönetilebilen Akıllı Kümes Ve Akıllı Ahır Sistemleri Tasarlamışlar'

Bu kart ile tarım ve hayvancılık konusunda bir kolaylık sağlandığını belirten Kastamonu Taş Mektep Bilişim Teknolojileri öğretmeni Muhammed Darıcıoğlu; “Bu kartın hayal gücüne bağlı olarak pek çok farklı projede kullanılabiliyor. Arduino Elektrik Devre Programlama kartı ile birçok şeyi hayal gücünüz ölçüsünde yapabiliyorsunuz. Sensörlerle ve diğer malzemelerle örnek vermek gerekirse akıllı ev otomasyonu tasarlayabilirsiniz. Özellikle sensörler ve çeşitli elektronik bileşenlerle birleştirildiğinde, ev otomasyonundan tarımsal projelere kadar çok çeşitli alanlarda çözüm üretilebiliyor. Biz okulda öğrencilerimizle birlikte ‘akıllı çiftlik' projesi yapmıştık. Bu projede, uzaktan yönetilebilen akıllı kümes ve akıllı ahır sistemleri tasarlamışlar. Bu sistemler, ortamdaki nem seviyesini, sıcaklığı ve karbonmonoksit miktarını ölçebiliyor, hayvanların sayısını otomatik olarak takip edebiliyorduk. Suyun bitip bitmediğini, hayvanların yemininin azalıp azalmadığını otomatik aşınma sistemleri ile tamamen kontrol altında tutabiliyorduk. Kümes içerisinde düşünecek olursak bir ay hiç uğramasa çiftlik sahibi hayvanlar yaşamlarını devam ettirebiliyorlar. Arduino kartlarını sadece tarımsal uygulamalarda değil, aynı zamanda otomasyon sistemlerinde ve drone teknolojilerinde de kullanılabiliyor. Bu şekilde Arduino ile otomasyon ile dron sistemlerinde de kullanılıyor. Şuan bir karışım şeklinde led uygulaması yaptık burada. Ledi kontrol edebilen Arduino ile birçok şeyi yapabiliriz. Arduino'nun, programlanabilir yapısı sayesinde sayısız projeye olanak tanıyor. Hem eğitimde hem de gerçek dünyadaki ihtiyaçları karşılamada önemli bir araç” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme