Havacılıkta Gençlere İlham Kaynağı Olacak

Model Uçak Öğretmen sertifikası alan Talha Dinçer, hem öğretmenlik deneyimi kazanıp hem de gençleri sosyal hayata kazandırmayı amaçlıyor.

Kastamonu Üniversitesi Havacılık Yönetimi 3'üncü sınıf öğrencisi Talha Dinçer, Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar ekibinde, Model Uçak Öğretmen sertifikası alarak kariyerinde hem öğretmenlik deneyimi kazanıp hem de gençleri sosyal hayata kazandırmayı amaçlıyor.

Aldığı sertifika ile kısa bir sürede olsa öğretmenlik yaparak hem maddi hem de manevi kazanç elde ederek bu tür çalışmaları sürdürmeyi hedefliyor. 2 okulda aldığı sertifika ile öğretmenlik yaptığını söyleyen Genç Kanatalar Ekibi Başkanı Talha Dinçer; “Kastamonu Üniversitesi Havacılık Yönetimi 3'üncü sınıf öğrencisiyim. Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar ekibinde 3 senedir bulunuyorum. Ve genç Kanatlar ekibinin liderliğini yapıyorum. Ben Model Uçak Öğretmen sertifikası aldım. Bu sertifikayı aldığım sürece boyunca hem teorik hem de Akademik bilgiler aldım. Bu süreç tam bir hafta sürdü. Bir hafta sonrasında kendi uçağımı yaptım. Ve bu sertifikayı almaya hak kazandım. Bir okulda 8 günlük bir eğitim verdim verdim. Ve bu sertifika hem dünyada ve Türkiye'de her ilde geçerli olan bir belge. Sertifikamı aldıktan sonra tam 2 okulda öğretmenlik yaptım. Kurs 4/5 hafta sonu kadar bir zamanı kapsıyor ve dönem içerisinde istediğimiz yeterli sayı ulaştığı sürece kurs açabiliyoruz. Öğretmenlik yaptığım süre boyunca hem maddi anlamda gelir elde ettim. Hem de insan ilişkilerinde çok iyi bir yere gelmemde yardımcı oldu. Öğretmenlik deneyimi, kazanmış oldum. Bu deneyim bana birçok yeni sorumluluklar ve yeni deneyimler kattı” dedi.

‘Öğrenirken Kazanmanıza Da Yardımcı Oluyor'

Kötü alışkanlıklara karşı bir kalkan olduğunu söyleyen Talha Dinçer; “Tabii de projeyi yeniden başlatmayı hedefliyorum. Bu sene ekibimle birlikte tam 13 tane okula aynı kursu açmayı düşünüyorum. Ekibimden insanlarında bu kurslara katılım sağlamalarını düşünüyorum. Çünkü bugün yeni gelen süreç döneminde artık görüyoruz ki insanlar böyle aktivitelerle uğraşmayıp genelde a sosyal bir hayata kendilerini kapatarak depresyon ve daha tehlikeli yollara yönelmelerine sebep oluyor. Bu aktiviteler hem ekonomik anlamda bizlere yardımcı olurken aynı zamanda bağımlı olacağımız diğer zararlı alışkanlıklara karşı da bir tür kalkan oluyor. Ben ekibimden arkadaşların sosyal olarak katılmalarını ve zararlı madde ve davranışlardan uzak durmalarını sağlamak istiyorum. Bu tür aktivitelerle çevremize iyi örnekler olarak yararlı olmamızı hedefliyorum. Bu şekilde onlarında hayatlarına bir şeyler katarak kendi deneyimlerimi onlarla paylaşmak istiyorum. Türk Hava Kurumunda olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Ve oldukça faydalı. Öğrenirken kazanmanıza da yardımcı oluyor. Bu ekiple birlikte çalışmak bu ekiple birlikte yol almak beni hem sosyal anlamda doyuruyor hem de benim farklı ve zararlı alışkanlıklara yönelmeme engel oluyor. Benim gibi çok sayıda gence de farklı güzel alışkanlıklar kazandırıyor. Önümüzdeki dönemlerde Türk Hava Kurumunun 100'üncü yıl dönümüne yakışır bircimde etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu etkinliklere tüm herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme