Hatlar Beşik Gibi Sallandı

Batı Karadeniz'de başlayan kuvvetli fırtına ve sağanak yağış elektrik dağıtım hatlarını da etkiledi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle elektrik dağıtım iletkenleri beşik gibi sallanırken, olumsuz hava koşullarının yol açtığı arızaları gidermek için Başkent EDAŞ ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Geçen hafta Batı Karadeniz'de başlayan olumsuz koşulları bir kez daha etkisini artırdı. Bölgede kuvvetli rüzgar, fırtına ve yer yer sağanak yağış etkili olurken, olumsuz hava koşullarından elektrik dağıtım hatları da nasibini aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) 44 ilde turuncu kategoride yaptığı uyarıda ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtilirken, kuvvetli fırtınanın olumsuz etkisi elektrik dağıtım iletkenleri ve direklerine yansıması saniye saniye görüntülendi. Olumsuz hava koşullarının elektrik dağıtım iletkenleri ve direklerine etkisinin gözler önüne serildiği görüntülerde metrelerce uzunluktaki elektrik tellerinin şiddetli rüzgar nedeniyle gerildiği görülüyor.

Kesintisiz Enerji İçin Yoğun Mesai

Geçtiğimiz haftadan itibaren Batı Karadeniz'de yaşanan kuvvetli fırtına ve yağışa karşı teyakkuza geçen Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ), Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Karabük olmak üzere elektrik dağıtımından sorumlu olduğu 4 ilde zorlu şartlarda kesintisiz enerji için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Bin 155 saha çalışanı ve 512 araç ile Barı Karadeniz'de afet nöbeti tutan Başkent EDAŞ ekipleri bölgenin sık ormanlarla kaplı yüksek kesimlerinde karla, diğer noktalarda ise fırtına ve sağanak yağış kaynaklı sel ve devrilen ağaçlarla mücadele ediyor.

Elektrik dağıtım hatlarını olumsuz hava koşullarından korumak için afet nöbeti tutan Başkent EDAŞ ekipleri, tespit edilen arızalara en kısa sürede müdahale ediyor.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme