Halk Sağlığı Haftası Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda, 'Halk Sağlığı Haftası' kapsamında 'Farkındalık Etkinliği' düzenlendi.

Halk Sağlığı Haftası kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı koordinasyonunda; Sağlık Müdürlüğü ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personeller ile gerçekleştirdiği, Orhan Şaik Gökyay İlkokulu'ndaki etkinlik programı, Vali Meftun Dallı, Milletvekili Fatma Serap EkmekCi, Belediye Başkanı Hasan Baltacı, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İl Jandarma Komutanı Alb. Zafer Özden, İl Sağlık Müdürü V. Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Yıldırım'ın teşrifleri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte, yapılan açıklamalarda, “Hastalığa Değil, Sağlığa Yatırım Yapmak” sloganına değinerek sağlığın önemini vurgulayarak hastalıktan korunmanın önemine yönelik açıklamalarda bulundular. Orhan Şaik Gökyay İlkokulu'nda kurulan stantlarda, halkı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla, Kanser Taramaları, Sağlıklı beslenme, Tütün ve Madde Bağımlılığı, Aile Hekimliği ve Kronik Hastalıklar/Vitaller konularına değinilerek bilgilendirme sağlandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme