'Gürleyik'in 3 katı büyüklüğünde rezerv su bulduk'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU: Kastamonu Belediyesi Ekim Ayı Olağan ikinci toplantısı geçtiğimiz akşam Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda imar konuları, stratejik plan taslağı görüşüldü. Dilek ve temenniler kısmında ise asbestli borular, Araç Kahintepe konuları gündeme geldi. Mecliste öncelikle imar konuları görüşülerek karara bağlandı. Ardından Tosya Belediye...

BELEDİYEBAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU:


Kastamonu Belediyesi Ekim Ayı Olağan ikinci toplantısıgeçtiğimiz akşam Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. BelediyeBaşkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıdaimar konuları, stratejik plan taslağı görüşüldü. Dilek ve temenniler kısmındaise asbestli borular, Araç Kahintepe konuları gündeme geldi.

Mecliste öncelikle imar konuları görüşülerek karara bağlandı.Ardından Tosya Belediye Başkanlığı'nın dilekçesiyle Kastamonu Belediyesi'ne aitolan çift kabin açık kasa kamyonetin, Tosya belediye hizmetlerinde kullanmaküzere geçici süreyle tahsis talebi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

KESOB İLEPROTOKOLE ONAY

Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar OdasıBirliği (KESOB) arasında Meslek ve Beceri Eğitimi için protokol yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu konuyla ilgiliolarak; 'Geçen hafta içerisinde bir görüşme olmuştu. Eski İŞGEM, Fen EdebiyatFakültesi olarak kullanılan yer KESOB için de meslek edindirme anlamında uygunbir yer olduğu için istedik. Bina biraz yıpranmış ama orayı kat katdüzenleyerek şehrimizin hizmetine sunacağız' dedi.

STRATEJİKPLAN TASLAĞI'NDA OY ÇOKLUĞU

Kastamonu Belediyesi 2020-2024 Dönemi Stratejik Plan Taslağıgörüşüldü. Stratejik Plan 2 çekimser oya karşılık oy çokluğuyla kabuledildi. İYİ Parti Meclis Üyesi GökhanTekin; 'Biz İYİ Parti meclis üyeleri olarak inceledik. Takdir ettiğimiz güzel birplan. Sizin seçim vaatlerinizdeki söylemlerinize dayanarak iki konuda eksiklikolduğunu gördük. Birisi şehir içi park alanıyla ilgili net bir çözüm ya daproje bulamamak. Diğer konu ise yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili ve havakirliliğiyle ilgili eksik olduğunu gördük. Bu yüzden bugünkü oylamada çekimserkalmayı tercih edeceğiz' dedi.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu; 'Eksikler gün be güntamamlanır. Bu Stratejik Plan. Değiştirilemez hükmü yok. Zaten her konudameclisin gündemine geliyor. Bu konudaki eksiklerle ilgili de hem meclisimizcehem belediyemizce mutlaka çalışmalar yapılacaktır' ifadelerini kullandı.

CHP,ASBESTLİ BORULARI GÜNDEME GETİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Sibel Karakaş,Stratejik Plan ile ilgili olarak; 'Biz de Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarakStratejik Planı inceledik. Bir itirazımız yok, onaylıyoruz. Fakat bununlailgili önergemiz olacak. Bizim önergemizde yer alan birçok husus sizinstratejik plan olarak hazırladığınız kitapçıkta yer aldı. Aynı zamanda seçimvaatlerinizin arasında da yer almakta. Bunların içerisinde olmayan hususlardada önergelerimiz var' dedi.

Beklentilerini sıralayan Karakaş, asbestli boruları dagündeme getirdi. Karakaş, konuyla ilgili olarak; 'Sağlık Bakanlığı verilerinegöre asbestli boruların kanseri tetiklediği ve akciğer kanserine yol açtığıbelirlenmiş, kullanımı 2010 yılında ülkemizde yasaklanmıştır. Kastamonu'da 2010yılı öncesinde yapılan içme suyu hatlarının bir bölümünde asbestli borukullanıldığı yönünde iddialar bulunmaktadır. Bu hususun belediye başkanlığıncaaraştırılmasını asbestli boruların hala kullanıldığının belirlenmesi durumundasağlık açısından tehlike içermeyen su borularıyla ivedilikle değiştirilmesiniistiyoruz' ifadelerini kullandı.

'REZERV SUKAYNAĞI BULDUK'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise konuyla ilgili olarak;'Asbestli borularla ilgili belediye bünyesinde bir çalışma yapılabilir. HemenKASKİ ile görüşme yapacağım. Öğrenelim, sizi de bilgilendirelim. Çok fazladillenmesini istemediğim için gündeme getirmemiştim, neticelenmemişti. İnşallahIlgaz'da Gürleyik suyunun yaklaşık 3 katı daha büyüklükte bir rezerv su kaynağıbulduk. Baraj yapılana kadar da onu şehir hattına ilave olarak monte edeceğiz.Orada aslında iki tane çok büyük hat var. Bir tanesinin beslediği alan yaklaşık6-7 tane köyün de ilgilendiği bir su. Diğeri bir tane köyü ilgilendiriyor, oköyün de su ihtiyacını karşıladıktan sonra geri kalan miktarı şehrekazandıracağız. Özel İdare ve Valilik ile görüşmemiz oldu, inşallah olumlunetice alacağız ve baraj yapılana kadar o suyun kullanımı tamamen belediyemizeait olacak' dedi.

SAVAŞ,KAHİNTEPE'YE DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Meclis Üyesi Sinan Savaş, Araç Kahintepe ile ilgiliolarak Araç Belediyesi'yle birlikte çalışma yapılabileceğini söyleyerek söz konusuyerin ilimiz turizmi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Savaş; 'AraçBelediye Başkanımızın çalışmalarının olduğunu biliyorum. Bu konunun Kastamonuturizmine yansımasını düşünürsek, Safranbolu'ya gelen Uzakdoğulu turistlerinKastamonu'yu da bir cazibe merkezi olarak göreceğini düşünürsek, Kastamonu'dakisosyo ekonomik yapının ve istihdamın canlanabileceğini düşünürsek KastamonuBelediyesi'nin de ilişkilerinde gündeme getirmesini önemli gördüm' ifadelerinikullandı.

Bakmadan Geçme