Görme Engelliler Derneği açıldı

Görme Engelliler Derneği hafta sonunda eski Belediye Binası'nda düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Dernek binasının açılışına Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Daday Kaymakamı Kemal Balaban, MHP Belediye Başkan Adayı Galip Vidinlioğlu, STK temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve...


Görme Engelliler Derneği hafta sonunda eski BelediyeBinası'nda düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Dernek binasının açılışına Vali Yaşar Karadeniz, AK PartiMilletvekili Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın,Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Daday Kaymakamı Kemal Balaban, MHP BelediyeBaşkan Adayı Galip Vidinlioğlu, STK temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardındanaçılış konuşmasını yapan Görme Engelliler Derneği Başkanı Bedriye Kılıç;'Derneğimizin kurulma amacı daha çok engelli arkadaşlarımıza ulaşabilmek,onları hayata kazandırabilmek, düzenleyeceğimiz çeşitli kurslarla onlarınhayatlarını kolaylaştırabilmek, engelli arkadaşlarımızı halkla iç içeyaşayabilmelerini, önümüzdeki engelleri aşabilmeleri sağlamaktır. Engeller içinvar olan hizmet halkasına görme engelli arkadaşlarımızı da katıp güzel işlereimza atabilmek için buradayız' diyerek verilen desteklerden dolayı teşekküretti.

'BİRÇOKPROJEYE İMZA ATTIK'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, dernek binasının hayırlıolmasını dileyerek; 'Bizler belediye olarak engelli kardeşlerimizle ilgilibütün çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Sakatlar Derneği ile yine tümengelli gruplarla, onların istek ve talepleri doğrultusunda birlikteçalışmalarımıza devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimizi hem fiziki hem de manevibizlerin destekleme mecburiyeti var. Özellikle engelliler için yapılmasıgereken çalışmalarımızı başlattık ve sürdürüyoruz. Bir sürü çalışmaların devamettirilmesi lazım. Bunun içinde birlik ve beraberlik lazım. Birçok projeye imzaattık. Engelli istihdamına yönelik bir sürü projede çalıştık, çalışmaya devamediyoruz' ifadelerini kullandı.

'SONYILLARDA HERKESTE FARKINDALIK OLUŞTU'

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, engelliler için adımlarınçok değerli olduğunu vurgulayarak; 'Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayattadaha çok yer alması adına ülkemizde son derece önemli gelişmeler yaşandı.Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki liderliği çok çok önemliydi. Son yıllardaherkeste farkındalık oluştu. Bunu çok önemli görüyorum. Kastamonu'da da bumanada ciddi, güzel gelişmeler yaşadık. Belediyemizin derneklerimizle olanişbirliği çok çok önemli' diye konuştu.

'DEVLETİNSİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE EL ELE VERMESİ GEREKİR'

Vali Yaşar Karadeniz, engelli vatandaşlar için devlet adınagüzel işler yapıldığını söyleyerek; 'Eğer toplumda sosyal bir kalkınmagerçekleştirebileceksek, burada devletin sivil toplum örgütleri ile el ele,sırt sırta vermesi gerekir. Yoksa ekonomik olarak gelişiriz ama bunun sosyalkalkınmaya dönüşebilmesi sizlerin de sivil toplum örgütleri içerisindegüçlenerek, birbirinizle dayanışma içinde olarak devletin yükselttiğiçalışmaları daha da yukarıya taşıma imkanı bulacağız. Onun için bu yapılançalışmaları önemsiyoruz. İnşallah bunlar hem nitelik, hem de nicelik olarakdevam eder' dedi.

Bakmadan Geçme