Göletlere 1 Milyon Balık Bırakıldı

Su kaynaklarındaki türleri desteklemek ve balık stoklarını korumak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu yıl da balıklandırma çalışmalarına devam etti. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 2024 yılı faaliyetleri kapsamında, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu Müdürlüğü'nden temin edilen yaklaşık 1 milyon adet Aynalı/Pullu Sazan yavrusu (Cyprinus carpio) sağlıklı bir şekilde ilimize getirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve ekibi, Karaçomak Barajı'na 150 bin yavru sazan balığı bıraktı. Ayrıca Merkez, Araç, İhsangazi, Daday, Devrekani, Taşköprü ve Tosya ilçelerindeki çeşitli baraj ve göletlere toplam 850 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede; “Balıkların üreyip çoğalmaları için en az 2 yıl yaşamaları gerekmekte olup, amatör balıkçıların bilinçli avcılık yapması önemlidir. Bu önemli projeye katkılarından dolayı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ederiz” denildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme