GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün'den Açıklamalar

GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladı. Özellikle Sarıyer maçından sonra hakemlerin kötü yönetimi bardağı taşırmış ve Aygün, yönetim kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yapacağını söylemişti. Türkiye Futbol Federasyonu'na 2'nci Lig'de video yardımcı hakem (VAR) uygulamasının getirilmesiyle ilgili tavsiye kararı aldıklarını açıklayan Aygün, açıklamasının devamında ise 'Kastamonu'ya sitemim var' açıklamasında bulundu. Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere takımın maddi-manevi yanında durmayanları eleştiren Aygün 'Adeta terk edildik, yalnız bırakıldık' dedi.

GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün, gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında aldıkları kararları açıkladı.

Özellikle Sarıyer maçından sonra hakemlerin kötü yönetimi bardağı taşırmış ve Aygün, yönetim kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yapacağını söylemişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'na 2. Lig'de video yardımcı hakem (VAR) uygulamasının getirilmesiyle ilgili tavsiye kararı aldıklarını açıklayan Aygün, açıklamasının devamında ise “Kastamonu'ya sitemim var” açıklamasında bulundu.

Aygün'ün açıklamaları şöyle: “Bugün 21 Ekim 2024 tarihinde yönetim kurulumuz bir toplantı gerçekleştirdi. Bugün yönetim kurulumuzun gerçekleştirdiği toplantı sırasında birçok konu değerlendirildi. Bu konuların içinde ilk gündemimiz Sarıyer maçından sonra hakemler vardı.”

‘Canımız Yanıyor, Var Gelmeli'

GMG Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aygün: “Son zamanlarda birçok kulübümüz gibi bizim de canımız yanıyor. Canımızın yanmasının daha ötesinde biz futbolda adalet istiyoruz. Sadece kendimize değil rakip takımlarımıza da adalet istiyoruz. Dolayısıyla bu noktada federasyonumuzu bilgilendirmek ve bu konuda bazı kararların alınmasını sağlama adına acizane bizim de Kastamonuspor olarak federasyonumuza bir yazı yazıp yollamaya karar verdik. Bugün bu yazı içeriği son dönemlerdeki hakemin hakem hatalarını gündeme getirmek ve ivedilikle ve öncelikle, belki biz Kastamonuspor olarak buna öncülük yaparız, evet mali koşulları çok zor biliyoruz ama 2. Lig'de futbolun temiz yürüyebilmesi için VAR uygulamasının mutlaka gündeme gelmesi gerekiyor. Aslında 3. Lig'de bile gelmesi gerekiyor ama biliyorum maliyetli ama gerekirse Türkiye Futbol Federasyonu 2. Liglere yolladığı paraları bu yıl yollayacağı bütün kulüplerin de onayıyla tabii ki biz burada kulüp olarak konuşuyoruz 36 takım var bizim 2. Liglerde hepsinin olayı olması kaydıyla uygulamalı. Belki ligin 2. devresinde bile adım alacak şekilde gündeme gelmesi, federasyonumuzun bu konuda bir çalışma yapması, federasyonumuzu oluşturan kulüplerden bir tanesi olarak biz federasyonumuza bu noktada tavsiye, temenni kararı aldık. Hem de böylece hakemlerimizin de daha rahat yönetim yapabilmelerinin de yolu açılacak. Hakemler insan. Kesinlikle belki çok iyi niyetliler. Belki bizim eleştirdiğimiz her hakemimiz veya diğer bütün hakemlerimizde asla art niyet yok. İyi niyetle o maçı yönetip bitirmek istiyor buna inanıyoruz. Aksini düşünmek mümkün değil zaten. Ancak sürekli hakem hataları ve sürekli kaybedilen haksız giden puanlar insanları rahatsız ediyor. Yani bütün toplumu rahatsız ediyor. Futbolu çirkinleştiriyor. Süper Lig'de ve 1'inci Lig'de bu sıkıntı çok az seviyede. Çünkü VAR uygulaması var. Burada bütün takımlar da kendinden fedakarlık yaparsa ki bu hepsi için önemli. Gerekirse bir yıl para almıyoruz deriz. Zaten o paralarla bu takımlar gitmiyor. Yani o paralar şu anda zaten takımlarda bir şey karşılamıyor. Mutlaka federasyonumuz bunu gündeme almalıdır, VAR uygulaması başladığı andan itibaren bu konuşmaların hiçbirini yapmayacağız diye düşünüyorum.”

Okul Ziyaretleri Tekrar Başlayacak

Aygün: “Geçen sene okullarımıza futbolcularımız gidiyordu. Bu sene tekrar onu başlatacağız. Kastamonu'daki bütün okullara gerekse ilçelerimizdeki okullara futbolcularımız, hocalarımız, teknik heyetimiz ziyaret edecekler ve öğrencilerle buluşmalara devam edecekler. Çünkü onlar bizim geleceğimiz o genç kardeşlerimizi statlara getirmemiz lazım. Bu konuda geçen yıl okullarımızdan büyük destek almıştık yine o desteği devam ettirmek adına biz de onlara ziyaret edeceğiz.”

‘Toplum Uyuyor'

GMG Kastamonuspor Başkanı Cengiz Aygün: “3. maddemiz bir heyet oluşturmak. Bu arkadaşlarımız Kastamonu'daki sivil toplum örgütlerini ziyaret edecekler ve takıma katkıda bulunmalarını sadece maddi manevi katkıda bulunmalarını isteyecekler. Çünkü biz çok yalnız kaldık. Biz Kastamonuspor olarak ve bugünkü yönetim olarak maalesef neredeyse terk edildik. Bu terk ediliş belki benim şahsımdan da kaynaklanıyor. ‘Cengiz abi orada, her şeyi halleder…' Ben de insanım. Etiyle kemiğiyle bir insanım. İmkanlarım da belirli bir yere kadar. Ben her yıl bu takıma 200-250 milyon lira para harcayacağım. Ondan sonra hiçbir katkı yok ilden. Bütün toplum uyuyor. Sivil toplum örgütleri maçlara bile gelmiyor. Hani maçlara gelen insanları görüyoruz. Maçlara gelen insanlar futbolun aşığı Kastamonu sevgisi olan insanlar. Hadi Sayın Valimizin öazereti var o gelemiyor, Vali yardımcımız geliyor. Sayın vekilimiz Serap Ekmekci geliyor. Belediye başkanımız geliyor. 8-9 tane ilçe belediye başkanımız geldi hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. CHP İl Başkanı hanımefendi oradaydı ama onun dışında mesela AK Parti il-ilçe başkanımızı göremedim. MHP il başkanımızı göremedim. İYİ Parti İl Başkanımızı göremedim. Yeniden Refah Partisi İl Başkanımı ben görmedim. STK başkanlarımızdan birçoğunu göremiyorum ama belge bölge müdürlerimiz sağ olsun onlar daha heyecanlı onlardan gelenler oluyor. Ama yeterli mi değil. Sadece protokolde olmak da yeterli değil. Ben yalnız kalıyorum ve ben yalnız kaldığım müddet benim de şevkim kırılıyor. Ben de üzülüyorum, benim de şevkim kırılıyor. Benim de canım sıkılıyor. Geçen sene Amedspor geldi buraya. Ticaret Odası, Ziraat Odası; say say bitmez… Bütün sivil toplum kuruluşları, milletvekilleriyle beraber deplasmana bize geldiler, buraya geldiler. Ne kadar güzel bir manzara. Belki burada benimle alakalı bir sorun var ki ben hani bir siyasi partinin tarafı değilim, siyasetle bir alakam yok, misyonum belli, burada yaptıklarım yapacaklarım anlattıklarım belli. Ya ilde çok fazla rahatlık veriyorum ya da benimle ilgili başka bir sıkıntı var. Burada gördüğüm manzara; iş insanlarının, tüccarların, tacirlerin… Bugün bir tane takımın destekçisi iş insanı kalmadı. Destek verenlerin hiçbiri Kastamonulu değil. Ama inanın onlar sizlerden Kastamonu'daki iş insanlarından daha çok destek veriyorlar. Ben yine söyledim şurada GMG yazıyor. GMG'yi bile kesinlikle değiştirmek oradan çıkartmak istiyorum. Ama Kastamonuspor'un tescili bizde olmadığı için oraya bir şey eklememiz lazım o yüzden o GMG devam ediyor bunu kongrede dile getirdim.”

‘Daha Ne Yapmalıyım?'

Aygün: “Ey Kastamonu ben daha ne yapmalıyım. Neler yapabilmeyelim? Yani her sene 200 milyon lira cepten para ödeyeceğiz. Belki bunu ben ödüyorum sesimi çıkartıyorum ama belki satıyorum savıyorum bir şeyler yapıyorum öyle ödüyorum. Yani bu kadar büyük paralar… Şu ana kadar kulübe verdiğimiz para 300 küsur milyonları geçti 400 milyonlara doğru dayandı harcadığımız para. E tamam ama bir de elini göreyim. Geçen senelere kadar işte otobüstür, gıdadır, elemandır bu konularda en azından belediyeden destek alıyordu. Şimdi bu sene -kendisine saygı duyuyorum böyle bir karar aldı- belediye başkanımız. ‘Otobüsü benden al dedi tamam aldık. Gıdayı veremem dedi. Onu da aldık. Eleman verdi sağ olsun belediye başkanımız. Forma noktasında yardımcı olacağız dedi. Geçen seneye göre bu sene kulübün belediyeden aldığı pay da çok düştü ama o da ‘Belediyenin çok borçları var, sıkıntıları var' dedi. Bugünkü başkanım da bu noktada saygı duyuyorum bir şey söylemiyorum, zaten bir şey söyleyecek halim yok. Kendisinin iyi niyetinden de şüphem yok. Bunu da söylemekte fayda var ama sonuçta ben burada yalnız kaldım. Bugün burayı bırakacak olursam geçmişte koyduğum parayı talep etmeksizin bırakacağım. Çünkü biz geçmişin acısını çok yaşadık. Ben buradan ayrılacağım gün asla bunu yapmam. Kulüpten çekildiğim gün ben kulübü tertemiz bir şekilde, bütün geçmiş alacaklarını silmiş bir şekilde bırakırım. Çünkü bu takım bu gibi takım bu takımı yaşamalı. Bütün takımlar yaşamalı. Bu takımlar yaşamazsa yarın çıkıp oynayacak takım bulamazlar. Hiçbir destek olmadan ben nereye kadar bunu yapabilirim… Sonuna kadar söz verdiğim için gidiyorum ama tamamen kendimden, ailemden, dostlarımdan fedakarlık yaparak gidiyorum. Yani ama işte burada da en azından beklentilerim var.”

‘10 Bin Kişi Bekliyordum!'

Aygün: “Sarıyer gibi bir güzde kulübümüz geliyor, kafa kafaya mücadele ediyoruz ve lideriz. Maçımız var. İnanın ben 10 bin kişi bekliyordum o statta. Sadece ilçelerden gelen 500 kişi. Peki merkezden gelen kişi kaç? Ben uğruna hayatımı koyduğum, canımı malımı koyduğum Kastamonu, bana statta şölen yapmalılar. Ben niye uğraşıyorum? Ben onlar için mücadele ediyorum. Onlar kendi takımlarının stadını doldurmuyor. Gelen seyirci 2000 küsur kişi. Ben bunu hak etmiyorum Kastamonu. Eğer böyle devam ederse bırakırım. Ben Kastamonu'ya verdiğim sevginin karşılığını istiyorum. Paramın karşılığını demiyorum sevgimin karşılığını istiyorum. Ben bu insanları savunmamın karşılığını istiyorum. Ama ben bu karşılığı göremezsem niçin uğraşıyorum? Ben niye çoluk çocuğumun ailemin rızkını getirip yatırıyorum? Hayatımda yapmayacağım şey de bu, dostlarıma bir takım yükler yüklüyorum, niçin yapıyorum? Ha diyebilirsiniz ki maddi sıkıntı var. Diyebilirsiniz ki insanlar o 200 lira bilet parasını verip giremiyor. Hiç kimse bunu diyemez çünkü açık tribün talimatlı. Belki şu anda gayri yasal bir konuşma yapıyorum ama o tribüne hiç para vermeden girilebilir. Sarıyer maçında 3 bin 400 kişi vardı hiç para vermeden. Yani girebiliyorlar, para da yok. Gel doldur, gel sahip çık takımına. Şampiyonluğa gidiyor, lider. Neredesin Kastamonu?”

‘Maçlarımızı İstanbul'da Oynamak İsteyeceğiz'

Aygün: “Stadımız kötü. Acilen çözüm bulma noktasına gidiyorlar. Devre arasına kadar bu stadın yıkılıp yapılması lazım. Sağlık açısından da stadımız iyi değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ödeneği çıkmıştı. Stadın acilen yapımına başlanması lazım. Bu stat başladığında maçlarımızı İstanbul'da oynamak isteyeceğiz. İstanbul'daki Kastamonululara buluşmak istiyoruz. Bu hava şartlarında bu statta devam etmek zor olacaktır. İnanın bana İstanbul'daki hemşerilerim 20 bin kişi de 20 bin kişi, 30 bin de 30 bin kişiyle dolduracaklardır. Bunun örneklerini gördük. İstanbul'da Galatasaray maçında Galatasaray Başkanı bana döndü, bayrak açan Kastamonuluları gösterip ‘Ne kadar Kastamonulu var burada, şaşırdım. İlk defa benim statımda bu kadar Kastamonulu gördüm' dedi. Ayrılan yer 2000 küsur kişiydi ama o statta 10 bin Kastamonulu vardı. Yani demek ki İstanbul'daki Kastamonular kendi takımına sahip çıkıyor, ismine sahip çıkıyor. Çünkü onlarda büyük bir memleket aşkı var, sıla aşkı var. Ama Kastamonu merkezindeki, ilçelerindeki insanlarımız maalesef beni eğer böyle ikişer bin kişilik taraftarlarla benden şampiyonluk istiyorlarsa ‘Önce gel stadı doldur önce gel takımına sahip çık ben para pul istemiyorum' Gel diyorum stadı doldur o zaman benden bu şampiyonlukları iste. Ben istense de istemese de Allah'ın izniyle ligin sonunda Allah nasip ederse elimizden geleni yapıp şampiyon olacağız. Kastamonu'ya sitemim var. Biz elimizden geleni yapıyoruz, Kastamonu elinden geleni yapmıyor.” Bu gönderiyi Instagram'da gör

Kastamonu Spor Merkezi (@kastamonuspormerkezi)'in paylaştığı bir gönderi

Bakmadan Geçme