Giyim Alışverişi Ötelendi

Havaların soğumasıyla beraber kışlık giyim ihtiyacı ortaya çıkarken, birçok vatandaş kıyafet alışverişini ikinci plana attı.

Bir yandan okula giden çocukları için bir yandan da havaların soğumasıyla birlikte ısınma giderleri için kesenin cebini açan vatandaşlar, kışlık giyim alışverişini biraz daha öteledi. Geçtiğimiz senelerde havaların soğumasıyla vatandaşların ilk soluğu aldığı yerlerin başında gelen giyim mağazaları, bu sene ötelenen yerlerin başında geliyor. Ekonomik koşullar sebebiyle giyime olan talebin düştüğünü aktaran mağaza sahipleri, her şeye rağmen rızıklarını bekliyor. Mağaza sahipleri, uygun ve kaliteli ürünler için vatandaşları yerel esnaftan alışveriş yapma çağrısında bulundu.

‘Birçok Kişi Alışverişi İkinci Plana Atabiliyor'

Bostancıoğlu Tuhafiye işletme sahibi Mustafa Bostancıoğlu, 30 yıldır kadın giyim ürünleri sattığını belirterek; “Vatandaşın alım gücü artık düştü, kış ayları biraz daha masraflı geçiyor. Yakıt ve çocukların okul masrafı olduğu için birçok kişi alışverişi ikinci plana atabiliyor. Piyasada maalesef denge yok, her alınan ürünü zamlı alıyoruz. Müşteriye satarken de zorlanıyoruz. Mecburen kardan taviz veriyoruz” diye konuştu.

‘Her Sene Biraz Daha Düşüyor İşler'

İstedikleri derecede bir iş hareketliliği olmadığını dile getiren Bostancıoğlu; “Kazak ve hırka çeşitlerinin bu aylarda rağbet görmesi gerekirken maalesef fazla müşteri yok. Her sene biraz daha düşüyor işler. Biz vatandaşlarımızın yerel esnaflardan alışveriş yapmasını istiyoruz” dedi.

‘Alım Gücü Azaldı'

Kübra Giyim'in işletme sahibi Ergün Aygün ise 23 yıldır mesleğini sürdüğünü dile getirerek; “Ferace, mont, elbise, kazak gibi çeşitli kadın giyim ürünlerimiz var. İşlerimiz çok şükür iyi seyrediyor ama biraz alım gücü azaldı. Eskisi gibi değil ama yine de şükür ediyoruz her halimize. Belirli bir müşterimiz var ve onların sayesinde aynı iş potansiyeliyle ilerliyoruz” diye konuştu.

‘Uygun Fiyata Vermek İçin Kazancımızı Düşük Tutuyoruz'

Ürünlerin fiyatlarının geçen seneye göre artış gösterdiğine vurgu yapan Aygün; “Geçen seneye göre neredeyse 3 katı bir fiyat var her üründe. Bizim de yapabileceğimiz bir şey yok, biz de zaten pahalıya alıyoruz ama en uygun fiyata müşteriye vermek için çaba gösteriyor ve kazancımızı düşük tutuyoruz” şeklinde konuştu.

‘Elbise, Mont, Hırka Ve Yelekler Şu Anda Daha Çok Satılıyor'

Rağbet gösterilen giyim ürünlerinden bahseden Aygün; “Elbise, mont, hırka ve yelekler şu anda daha çok satılıyor. Fiyat olarak da tunikler 100 liradan 500 liraya kadar değişiyor. Montlar ise elyaf kalitesine göre 450'den bin 500 liraya kadar değişiyor. Fiyatlarımızı birçok zincir giyim mağazasına göre de uygun tutuyoruz. Bütün vatandaşları her zaman bekliyoruz” dedi.

‘Durgunlaştı'

Rüya Giyim işletme sahibi Necla Çoban ise kış sezonunun durgun seyrettiğini belirterek; “Fiyatlar yüksek olduğu için alımlar düştü. Normalde pazarın kurulduğu günlerde hareketlilik olur ama bugünlerde dahi artık durgunlaştı. Her sene biraz daha işlerimiz düşüyor maalesef. Yine de Allah bereket versin” diye konuştu.

‘Vatandaşlar Alışveriş Merkezlerine Gitmeden Küçük Esnafları Ziyaret Etsin'

Rağbet gösterilen ürünlerin çoğunlukla fiyat olarak uygun olanlar olduğuna vurgu yapan Çoban; “Ne uygunsa rağbet ona daha çok oluyor. Mont ve hırkalar özellikle kış döneminde çok satılması gerekirken maalesef fazla satamıyoruz. Vatandaşların alışveriş merkezlerine gitmeden küçük esnafları ziyaret edip alışveriş yapmalarını istiyorum. Bu sayede hem bizler ayakta kalırız hem de müşterilerimiz uygun fiyata kaliteli ürünler almış olur” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme