Gelenek Ilgaz Dağı'nda yaşatıldı

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ilgaz Dağı Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali, her yıl olduğu gibi renkli görüntülere sahne oldu. Kastamonu Belediyesi’nin katkılarıyla Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda 4'üncü Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali başladı. Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda gerçekleştirilen yarışlara 10 ilden 75 sporcu katıldı. 75 SPORCU KATILDI Ilgaz'ın Türkiye'nin ve Kastamonu'nun yüce bir...


Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ilgaz Dağı Geleneksel KızakYarışları ve Kar Festivali, her yıl olduğu gibi renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu Belediyesi'nin katkılarıyla Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda4'üncü Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali başladı. Ilgaz Dağı MilliParkı'nda gerçekleştirilen yarışlara 10 ilden 75 sporcu katıldı.

75 SPORCUKATILDI

Ilgaz'ın Türkiye'nin ve Kastamonu'nun yüce bir dağı olduğunubelirten Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Atlı Kızak ve GelenekselKızak Asbaşkanı Günal Genç ise; '4'üncü Geleneksel Kızak Yarışları'nı IlgazDağı'nda yapıyoruz. 1 hafta önce Artvin'de yapmıştık. Güzel bir dağ, güzel biryer, güzel bir hava inşallah güzel bir şekilde de biter. 75 sporcu katıldı.Kızak yarışlarımız başladı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nunTürkiye'nin yüzünün aynası olmaya devam ediyor. Geleneksel sporları geliştirmekiçin elimizden geleni yapıyoruz. Gençler bu sporları yaparak atalarınınsporlarına da sahip çıkıyor. Gençlerimizi internet köşelerinde kahveköşelerinden alıp buralarda spor yapmalarını sağlıyoruz' diye konuştu.

'ÇOK GÜZELBİR YARIŞMA'

Giresun'dan yarışlara katılmak üzere Kastamonu'ya gelen ŞabanKergel adlı sporcu da; 'Çok güzel bir yarışma, herkesin gelip yapabileceği,gençlerimizin gelip katılabileceği güzel bir yarışma. Yarışmaları beğeniyoruz.Böyle bir yarışma düzenledikleri için de teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

'ILGAZ,GERÇEKTEN KASTAMONU'NUN GURUR KAYNAĞI'

Yarışların sonunda dereceye giren sporcular için ödül töreniyapıldı. Ödül törenine katılan Vali Yaşar Karadeniz, Ilgaz'ın Anadolu'nunönemli bir değeri olduğunu belirterek, kızak yarışlarını Ilgaz'dagerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Vali Karadeniz; 'Ilgaz,gerçekten Kastamonu'nun gurur kaynağı, turizm kaynaklarından biri,Anadolu'muzun ortak bir değeridir. Ilgaz, her geçen gün Türkiye'de daha fazlatanınmakta. Her geçen yıl bir öncekine göre daha fazla misafir ağırlamakta. Buda burayla ilgili yeni planları ortaya koymamız mesajını veriyor' dedi.

AK Parti Milletvekili Metin Çelik ise, geleneksel yarışlaraolan ilginin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek; 'Bu etkinlik çok fazlailgi görüyor. Çok sayıda insan bu etkinliğe katılmak için gelmiş' diye konuştu.

'İLGİ ÇOKGÜZEL'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, Ilgaz'ın şiirlere,türkülere konu olduğunu hatırlatarak; 'Yıllardır hem geleneğimizi hemkültürümüzü hem de sporumuzu sürdüren Kastamonulular olarak bugün de gelenekselkızak yarışlarımızı yaptık. İlgi çok güzel. Şehir dışından gelen sporcu vehocalarımıza çok teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİMİZDE İNŞALLAH BİZE AİT BU KÜLTÜRÜ SÜRDÜRÜR'

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı HakanKazancı ise, 600 yıllık bir tarihi olan yarışların çok güzel geçtiğini söyledi.Federasyon olarak 600 yıllık geçmişi olan kızak yarışlarını yapmaktan büyükmutluluk duyduklarını ifade eden Kazancı; '600 yıllık bir tarihi olangeleneksel sporumuzun bu sene dördüncüsünü başkanımız önderliğinde tamamladık.İnşallah bu yarışlar yüzyıllarca devam eder. Gençlerimiz de inşallah bize aitbu kültürü sürdürür' şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR

Yarışları erkeklerde büyükler kategorisinde Zafer Çetin,gençlerde Alperen Başkal, yıldızlarda Batuhan Şen ilk sırada tamamladı.Kadınlarda ise büyükler kategorisinde Rabia Özpınar, gençlerde DuruKılıççıoğlu, yıldızlarda ise Ceyda Ilgın Altuntaş birinciliği elde etti. Erzurumkızağında da büyüklerde Oğuzhan Şimşek, gençlerde Murat Aksakallı, yıldızlardaYunus Yıldırım birinci oldu. Yarışçılaraprotokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardındanFederasyon Başkanı Hakan Kazancı ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, katılımcılaraplaket takdim etti. Öte yandan yarışlar devam ettiği sırada Federasyon BaşkanıHakan Kazancı ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bir süre kızaklara bindi.Yarışların sonunda sporcular, Türk Bayrağı ve Federasyon Bayrağı'nıdalgalandırarak gösteri amaçlı kızakla kaydı.

Bakmadan Geçme