ErasmusDays'da Deneyimler Paylaşıldı

ErasmusDays İl Akreditasyon Projeleri Deneyim Paylaşım Programı gerçekleştirildi.

9-14 Ekim 2024 tarihlerinde kutlanan ErasmusDays tüm dünyayla aynı anda Türkiye'de de kutlanıyor. İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve okullar ErasmusDays kutlamalarına katılıyor.

ErasmusDays haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün katılımıyla ErasmusDays Kutlama Programı düzenlendi.

ErasmusDays 2024 etkinlikleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü Okul Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu projeleri doğrultusunda gerçekleştirilen hareketlilik faaliyetlerine katılan öğrenci ve öğretmenlerin deneyim paylaşımı programı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Şube Müdürleri Vedat Terlemez, Halil İbrahim Kara ve yurt dışı hareketlilik programına katılan okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

‘Yapılan Etkinliklerin Tanıtılması Önemsiyoruz'

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Kastamonu eğitim ailesi olarak hem projeler, diğer sosyal kültürel, sportif ve teknolojiye dayalı etkinlikleri bu eğitim öğretim yılında da sürdürme gayreti içindeyiz. Birçok alanda faaliyet göstermek istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Erasmus hareketlilikleri ve Erasmus Günleridir. Yapılan etkinliklerin tanıtılması ve konuyla ilgili farkındalık oluşturulmasını önemsiyoruz. Bizler geleceğimiz olan gençlerimizi bilgi ve becerilerle donatırken onların dünya vatandaşı olma yolundaki adımlarını güçlendirmek zorundayız. Farklı ülkelerden öğrenciler ve öğretmenlerle gerçekleştirilen projeler, sadece akademik bilgi paylaşımının yanında kültürel etkileşim ve dayanışmanın da en güzel örneklerini sunuyor. Erasmus+ sayesinde, gençlerimiz ve öğretmenlerimiz Avrupa'nın çeşitli yerlerinde eğitim ve kültür elçileri olarak yer alıyorlar. Bu program öğrencilerimize kendilerini daha iyi tanıma, farklı kültürlerle tanışma ve çeşitli yaşam becerilerini geliştirme fırsatı veriyor. Öğretmenlerimiz ise yurtdışında aldıkları eğitimlerle mesleki gelişimlerini sürdürüyor ve yenilikçi yaklaşımları okullarımıza taşıyorlar. Projelerde emeği geçen tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.


Özel Haber

Bakmadan Geçme