Erasmus Projeleri 520 Bin 393 Euro Kazandırdı

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2024 Yılı Erasmus+ Programında toplamda 9 proje ile 520 bin 393 Euro tutarında bütçenin Kastamonu'ya kazandırıldığını duyurdu.

Erasmus hakkında bilgilendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü; “Erasmus+ Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim, Yetişkin Eğitimi ve Gençlik Değişim Programları, öğretmen ve öğrencilere Avrupa'nın eğitim ve kültür ögelerini yakından tanıma olanağı sağlıyor. Bu programlar sayesinde, okullar ve kurumlar yürütmüş oldukları projeler ile uluslararası alanda güçlü bir konum kazanıyor. Özellikle Türkiye'nin yeni yüzyılında yapılacak uluslararası harekeEuroilikler ile eğitimdeki sınırları ortadan kaldırarak öğretmenlerin ve öğrencilerin Avrupa'da farklı kültürlerle etkileşimde bulunmasının ve global bir bakış açısı edinmesinin önü açılıyor” denildi.

‘Başarılar, İlimiz İçin Büyük Bir Gurur Kaynağıdır'

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin uluslararası arenada gösterdiği başarılar, ilimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Erasmus+ projelerinde yakaladığımız bu yükselen ivmeyi sürdürebilmek adına çalışmalarımıza aynı azimle devam edeceğiz. Bu başarıda emeği geçen başta ARGE birimimiz olmak üzere, tüm öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, Erasmus+ projelerinde yer alarak ilimizi başarıyla temsil edecek öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Onların gösterdiği gayret, geleceğe olan inancımızı daha da güçlendiriyor" dedi.

Destek Alan Projeler

KA 122 Okul Eğitimi Başlığında; Abdurrahmanpaşa Lisesi “Anadolu'nun İlk Lisesi Eğitimde Yeşil ve Dijital Bir Dönüşüm Yaratıyor” isimli projesiyle 32 bin 394 Euro, KA 122 Mesleki Eğitim Başlığında; Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi "Avrupa Stajı ile İstihdam Köprüsü Kuruyoruz" isimli projesiyle 30 bin 664 Euro, KA 122 Yetişkin Eğitimi Başlığında; Tosya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü "Hayat Boyu Değişim ve Bilişim" isimli projesiyle 9 bin 280 Euro, Çatalzeytin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü “Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi" isimli projesiyle 10 bin 380 Euro, KA 210 Yetişkin Eğitimi Başlığında Kastamonu Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu "Increasing Agricultural Literacy Skills Of Adults Within The Scope Of Circular Economy" isimli projesiyle 60 bin Euro, KA 210 Okul Eğitimi Başlığında Kastamonu BİLSEM “The Future English Classroom" isimli projesiyle 60 bin Euro, KA 152 Gençlik Değişimleri Başlığında; Kastamonu Göl Anadolu Lisesi "Eco Heroes" isimli projesiyle 31 bin 519 Euro, KA 120 Okul Eğitimi Akreditasyonu Başlığında; Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü 116 bin 406 Euro ve KA 120 Mesleki Eğitim Akreditasyonu Başlığında; Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü 169 bin 750 Euro destek almaya hak kazandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme