Erasmus Programlarında Kastamonu'dan Büyük Başarı!

2024 Yılı Erasmus+ Programında Kastamonu'dan 7 proje hibe almaya hak kazandı.

Erasmus+ Okul Eğitimi, Yetişkin Eğitimi, Gençlik Değişim Programları ve Mesleki Eğitim Programları, öğretmen ve öğrencilere Avrupa'nın eğitim süreçlerini deneyimleme fırsatı sunuyor.

Bu sayede, okullar ve kurumlar hem hibe alıyor hem de uluslararası alanda önemli bir yer ediniyor. Özellikle Türkiye'nin yeni yüzyılında uluslararası hareketlilikler, bilgi ve deneyim paylaşımı açısından büyük bir değer taşıyor. Erasmus sayesinde, eğitimde sınırlar kalkıyor, öğretmenler ve öğrenciler Avrupa'da farklı kültürlerle tanışarak, global bir perspektif kazanıyor. Bu programlar, hem kişisel gelişim hem de eğitim kalitesi açısından büyük bir fırsat sunuyor. 2024 Yılı Erasmus+ Programında ilimizden 7 proje hibe almaya hak kazandı.

‘Çalışmalarımıza Kararlılıkla Devam Edeceğiz'

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin uluslararası arenada gösterdiği bu üstün performans, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Uluslararası projelerdeki başarılarımızı daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve öğrenci velilerimize teşekkür ederim. Ayrıca, Erasmus+ projelerinde yer alarak ilimizi en iyi şekilde temsil edecek öğrencilerimizi de gönülden tebrik ediyorum. Onların azmi ve başarısı, geleceğe olan inancımızı daha da güçlendirmektedir. Toplamda 400 bin 393 TL tutarında bütçenin ilimize kazandırılmasında emeği geçen kurumlarımızı tebrik ederim, uygulama sürecinde kendilerine başarılar dilerim” dedi.

2024 Yılı Erasmus+ Programı kapsamında; okul eğitimi başlığında Abdurrahmanpaşa Lisesi'nin “Anadolu'nun İlk Lisesi Eğitimde Yeşil ve Dijital Bir Dönüşüm Yaratıyor” projesi, Mesleki Eğitim başlığında Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Avrupa Stajı ile İstihdam Köprüsü Kuruyoruz” projesi, yetişkin eğitim başlığında Tosya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün “Hayat Boyu Değişim ve Bilişim” projesi, Çatalzeytin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün "Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi" projesi, Gençlik Projeleri başlığında Kastamonu Göl Anadolu Lisesi'nin Gençlik Değişimleri "Eco Heroes” projesi, Okul Eğitimi Akreditasyonu başlığında; Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu başlığında; Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi desteklenmeye hak kazandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme