ECROT Projesi Masaya Yatırıldı

Kastamonu Üniversitesi farklı fakültelerinde görevli Prof. Dr. E. Nihal Lindberg, Doç. Dr. Önder Tor ve Doç. Dr. Gül Aslı Aksu'nun, Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Kısaca ECROT olarak adlandırılan Erken Çocukluk Dönemi Riskli Park Oyuncakları Tasarım ve Üretim Proje önerisi, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. E. Nihal Lindberg (Eğitim Fakültesi), Doç. Dr. Önder Tor (Orman Fakültesi), Doç. Dr. Gül Aslı Aksu (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi), Dr. Öğr. Üyesi Aysun Ata Aktürk (Eğitim Fakültesi ve Dr. Öğr. Üyesi Emre Aktürk (Orman Fakültesi) tarafından hazırlanıyor. Proje önerisi, Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü'ne sunulacak.

Proje, farklı çocuk gelişim alanlarını (bedensel, zihinsel, sosyal) desteklemeye dönük ve kullanıcı tarafından kolaylıkla kurulabilecek park ve bahçe tipi dış mekan oyun elemanı tasarım, üretim ve uygulanması ile ilgilidir. Bu doğrultuda, proje yoluyla ulaşılmak istenen hedefler; “Kastamonu ili doğal ve/veya geleneksel kaynak (orman ürünleri, kenevir) ve elişlerinin (kenevirden ip üretimi) kullanılacağı bir ürün portföyü oluşturularak yerel sanayinin geliştirilmesi ve desteklenmesi. Erken ve ilk çocukluk dönemindeki çocuklar için belirli bir tema ya da gelişimsel alanı desteklemeye dönük park/bahçe oyuncaklarının tasarımı, üretimi ve uygulanması. Riskli oyuncaklarla ilgili güvenlik ve risk ulusal standartlarının geliştirilmesi. Proje kapsamında yerel kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlanması ve bu işbirlikleri aracılığıyla böylelikle proje çıktılarının etki gücü ve alanının arttırılması da hedeflenmektedir” şeklinde sıralandı.

Bakmadan Geçme