Dr. Suat Tüfekci Görevine Başladı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevine atanan Dr. Suat Tüfekci görevine başladı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü il atamaları kararıyla Bayburt'a atanan Uğur Minder'in yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne Dr. Suat Tüfekci atanmıştı. Tüfekçi'nin yardımcılığına ise Ağrı'da görev yapan Tosyalı hemşehrimiz Mehmet Parlak atanmıştı.

Suat Tüfekci Kimdir?

1977 yılında Daday Kastamonu'da doğdu. Ortaokulu Daday Ortaokulunda, lise öğrenimini Daday Lisesinde tamamladı. 1999 senesinde Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi alanında Lisans, 2002 yılında da Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında da yüksek lisansını tamamladı. Ardından 2012 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Politikası alanında doktora eğitimini tamamladı.

2000 yılında İstanbul Valiliğinde memuriyet hayatına başlayan Tüfekci, bu tarihten itibaren VHKİ, Şef, Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2011 yılında İstanbul Afet ve Acil Durum Müdür Şube Müdürlüğü kadrosuna atandı. 2013 yılında Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak tayin oldu. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Şube Müdürlüğünü de yürüttü.

2014-2016 yılları arasında Valilik AB Koordinasyon Merkezini, 2018-2023 yılları arasında GAMER- Valilik Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünü vekaleten eş görev olarak yürüten Dr. Suat Tüfekci, 2023 Yılında Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Doğada arama kurtarma ve kayıp görevleri, Van Depremi, köy yangınları, meteorolojik afetler, Bozkurt sel afeti ve Maraş Depreminde saha görevlerini yürüten Tüfekci, tatbikatlar, Afet Eğitimleri, Afet Gönüllüğü eğitimleri, AFAD yardım kampanyaları gibi alanlarda koordinasyon çalışmalarında görev aldı.

Yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde istihdam, sosyal içerme ve ekonomik kalkınma içerikli projeler, ahşap fuarı, teknofest, tübitak-arge projeleri, ulusal ajans projeleri ve afet konulu projelerde değişik görevler alan Tüfekci'nin coktora alanı ile ilgili makaleleri ve kitap editörlüğü bulunmaktadır.

26'ncıBölge Eczacı Odası Başkanı Şerefnur Şule Tüfekci ile evli olan Tüfekci, 1 kız çocuğu babasıdır. Kastamonu Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği, Kuzey Arama Kurtarma Derneği, Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneğinde üyelikleri bulunan Dr. Suat Tüfekci, 17.07.2024 tarihli İçişleri Bakanlığı atama onayı ile Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürü olarak atandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme