Döngü Filmi ile Altın Portakal Finalinde

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi RTS 4'üncü sınıf öğrencisi Ramazan Yakut'un yazıp yönettiği 'Döngü' filmi, Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması'nda finale yükseldi.

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Ramazan Yakut'un yazıp yönettiği “Döngü” filmi, 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması'nda finale yükseldi.

Filmin danışmanlığını Araş. Gör. Mehmet Oğuz Yıldırım yaparken, İletişim Fakültesi'nden birçok öğrenci de projeye katkı sağladı.

Altın Portakal'da İlk Kez Öğrenci Filmleri Yarışıyor

5-12 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl ilk kez Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması'na ev sahipliği yapacak. Yarışma, sinema öğrencilerinin çektikleri filmlere dikkat çekmeyi ve genç yetenekleri sinema endüstrisine kazandırmayı hedefliyor. Finale kalan 12 film arasında Kastamonu Üniversitesi öğrencisi Ramazan Yakut'un 'Döngü' filmi de yer alıyor.

'Altın Portakal Yeni Yeteneklerin Keşfedilmesine İmkân Tanıyor'

Sinema Okulları Öğrenci Filmleri Yarışması Genel Koordinatörü Sema Fener, yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl Altın Portakal'da ilk kez düzenlenen bu yarışma, sinema okullarının müfredatları çerçevesinde çekilen filmlerin yarıştığı özel bir platform. Bu yarışma, öğrencilere sinema profesyonelleriyle bir araya gelme ve sinema dünyasına adım atma fırsatı sunuyor. Aynı zamanda, sinema endüstrisi için de yeni yeteneklerin keşfedilmesine imkân tanıyor” dedi.

Yarışmanın, hem sinema okulları hem de öğrenciler için önemli bir kapı aralayacağını vurguladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme