Dev projelerin ihalesi için geri sayıma geçildi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında il gezilerini sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kastamonu ziyaretinin ardından açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile müşterek olarak hayata geçireceğimiz dev projelerimizin ihalesi için gerekli talimatları verdik ve çalışmalar başladı. Bu doğrultuda yaklaşık 200 milyon TL'lik yatırımın startını vermiş olacağız' diye konuştu. Çevre ve...


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında il gezilerinisürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kastamonu ziyaretininardından açıklamalar yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Çevre ve ŞehircilikBakanlığımız ile müşterek olarak hayata geçireceğimiz dev projelerimizinihalesi için gerekli talimatları verdik ve çalışmalar başladı. Bu doğrultudayaklaşık 200 milyon TL'lik yatırımın startını vermiş olacağız' diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a hayırlı olsunziyaretinde projelerden ve Kastamonu'yu ulaştırmak istediği seviyeden bahsettiğinidile getiren Başkan Babaş; 'Sayın Bakanımız projelerimizi bir hayli beğenerekve ilimize geldiğinde yapacağı toplantıda tek tek inceleyeceğini söylemişti.Bizlerde gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve Sayın Bakanımıza sunumumuzugerçekleştirdik. Tarihi bir değişimi ve dönüşümü şehrimizde başlattığımızı vebeş yıllık süre içerisinde neler yaptığımızı dile getirdik. Ardından yapmakistediğimiz kale ve çevresini tam anlamıyla turizme kazandıracak projemizisunduk. 'Dünya Kenti Kastamonu' hedefimizi buna bağlı olarak Dünya Kültür MirasListesi ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı hedeflerimizi anlattık. Sunumumuzunardından Sayın Bakanımız, ilimizin zirveye yürüyüşündeki yolu tamamen açtı. Kaleve çevresinde hazırladığımız projemize ve 3'üncü Etap Sokak SağlıklaştırmaProjemize çok ciddi katkı sunacağını açıkladı. İlimizi hedeflerine hızlayaklaştıracak olan dev proje tamamlandığında ortaya çıkacak tarihi ihtişamilimize gelen herkesi büyüleyecek' ifadelerini kullandı.

'ATIKSUARITMA TESİSİ'Nİ HIZLA İHALE EDECEĞİZ'

Atıksu Arıtma Tesisi'yle ilgili de açıklamalarda bulunanBelediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Avrupa Birliğive Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinasyonunda yürütülen Entegre SuProjeleri kapsamında yer alan Kastamonu Atık Su Arıtma Tesisi Projemiz AvrupaBirliği Türkiye Delegasyonu/Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştı. Yaklaşık100 milyon TL'lik proje için Sayın Bakanımızın talimatıyla 2019 yılı içerisindebu projeye hızla başlayacağız. Yine alt yapı anlamında 10 milyon TL'lik ciddibir katkı bakanlığımız tarafından sağlanacak, çöpte vahşi depolama alanlarınınıslahı için hazırladığımız projede hızla hayata geçirilecektir' dedi.

'240 BİNMETREKARELİK ALANDA MİLLET BAHÇESİ YAPACAĞIZ'

Millet Bahçesi'ne değinen Başkan Babaş; 'Kuzeykent mevkiindehazırladığımız Millet Bahçesi projemize de Sayın Bakanımız tam destekvereceğini açıklamıştır. 240 bin metrekarelik alana yapılacak projemize bu yıliçerisinde hızla başlanacaktır. Şehrimiz tarihi bir günü geride bırakmış çok önemlikazanımlar elde etmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi doğrultusunda Çevreve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile düzenlemiş olduğumuz ildeğerlendirme toplantımızın ve aldığımız kararların ilimize, ülkemize vemilletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sayın Bakanımıza, şükranlarımısunuyorum' şeklinde konuştu.

BAKANKURUM'DAN BAŞKAN BABAŞ'A ÖVGÜÖncekigünü Kastamonu'da geçiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, BelediyeBaşkanı Tahsin Babaş'ı makamında ziyaret etti. Başkan Babaş projeleri veKastamonu'ya yapılan yatırımlarla ilgili Bakan Kurum'a kısa bir sunumgerçekleştirdi. Başkan Babaş'ın açıklamalarının ardından konuşan Bakan Kurum;'Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş, Kastamonumuzun birçok projeyikazanmasına vesile olmuştur. Görüyorum ki birçok projeyi de yapmıştır.Şehircilik adına çok önemli çalışmalar Kastamonu'da yapılmıştır. Kendisine çokteşekkür ediyorum. Bizler Kastamonu Belediyemiz ile birlikte ilimizi bir kültüraksı oluşturacağız. Şehrin tarihi kimliğini tam anlamıyla gün yüzüneçıkartacağız. Şehrin kendisini bulması adına Sayın Başkanın heyecanı veprojeleri gerçekten çok önemli. Dirilişin kenti, Evliyalar ve Şehitler DiyarıKastamonu'ya gereken tüm desteği sağlayacağız. Çevre ve Şehircilik BakanımızSayın Murat Kurum'a belediyemize hibe edilen iki adet çöp kamyonu ve bizlereverdiği tüm destekler için teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Bakmadan Geçme