Destek çağrıları çığ gibi büyüyor

Eski Bakan Murat Başesgioğlu'nun yerel basının internet sitelerinin desteklenmesi çağrısı üzerine destek açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor.

Son olarak; Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Dursun Ergin, İzmir KAS-DER Şube Başkanı, Kastamonu Platform Meclis Başkanı, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Balcıoğlu ve Sakarya Kastamonular Dernek Başkanı Hasan Baş vatandaşlara yerel basının internet sitelerini desteklemeleri için çağrıda bulundu.

KESOB Başkanı Dursun Ergin destek çağrısında; “Kastamonu'muzun güçlenmesi ve ihtiyaçlarına hızlı ve etkili çözümler sunulabilmesi adına, hepimizin bilinçli ve güncel bilgilere sahip olması son derece önemlidir. Bu sebeple, tüm Kastamonululardan bir ricam olacak: Lütfen, her gün yerel haberleri içeren internet sitelerini ziyaret etmeye gayret gösterelim. Böylelikle, çevremizde olan biten her şey hakkında doğru ve güncel bilgilere sahip olabiliriz. Bilgi sahibi olmak, karar alma süreçlerimizi güçlendirir ve toplumumuzun geleceğine katkıda bulunmamızı sağlar. Yerel haberler, toplumumuzun nabzını tutmamıza ve gerektiğinde daha hızlı müdahale etmemize olanak sağlar. Bu nedenle, bilgi akışını sürekli kılmak, toplum olarak birlikte daha güçlü adımlar atabilmemiz için kritik bir öneme sahiptir. Yanı sıra Basın İlan Kurumu, yerel internet sitelerine resmi ilan vermek için belli başlı kriterler getirmiştir. İnternet sitelerimizin bu kriterleri karşılayabilmesi bizim internet sitelerimizi günlük ziyaretimiz ve bu ziyarette geçireceğimiz süre önem arz etmektedir. Hepimizin daha güçlü, daha bilinçli ve daha bir arada olacağı bir gelecek için, bu basit ama etkili adımı atmamızı rica ediyorum. Böylelikle, birlikte daha aydınlık bir geleceği inşa etmek adına önemli bir adım atacağımıza yürekten inanıyorum. Basın İlan Kurumu'na tabii internet sitelerimiz; kastamonugundemgazetesi.com, aciksoz.com.tr, kastamonuistiklal.com, taskoprupostasi.com ve tosyahaber37.com'dur” dedi.

“KASTAMONULULAR HABERDE DE TEK YÜREK OLMALI”

İzmir KAS-DER Şube Başkanı, Kastamonu Platform Meclis Başkanı, Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Balcıoğlu ise; “Kastamonu Platformunu oluşturan tüm Türkiye'deki Kastamonulular, Kastamonu yerel basını için tek yürek. kastamonugundemgazetesi.com, aciksoz.com.tr, kastamonuistiklal.com, taskoprupostasi.com ve tosyahaber37.com. Gelişen ve değişen teknolojiyle birlikte basın sektörü ve televizyonların 21'inci yüzyılda eski şekilde gazete kağıdına basılması satılması artık rafa kalkmış durumdadır. Bu nedenle tüm dünya ve ulusal basınlar internet ortamına geçmekte, bu şekilde maliyetlerini azaltmaya çalışmakta birlikte ayakta kalmaya çalışarak bizlere özgür habercilik yaparak bilgi ve haber kaynağını sağlamaya çalışmaktadır. Bu durum yerel basın için ise daha önem kazanmaktadır. Yerel basın ve TV hizmetlerini yürütebilmek, mesleklerini sürdürebilmek adına dijital mecralarda (internet haber siteleri) yerini almıştır.

Yeni çıkan yasa, internet sitelerine resmi ilan alabilme imkânı sağlamış, kurumsallaşmaları yönünde önemli açılımlar getirmiştir. Burada bir hemşeri, bir okuyucu olarak bize düşen de bugün onların yanında olmaktır, gayretlerini desteklemektir. Kastamonu'dan başka bir ilde dahi olsak Kastamonu'daki Yerel Basını ile kendi ata toprağımızdaki haber ve bilgilere ancak Yerel Basın ile ulaşabildiğimizi belirtmek isterim. Bu nedenle her gün aşağıda yerel Basımızın internet sayfalarını ziyaret etmenizi, onlara hiç olmazsa bu şekilde destek olmamız gerektiğini bu desteğinizi esirgemeyeceğini bir Kastamonulu olarak eminim. Her gün Kastamonu Yerel Basını için 2 dakikanızı ayırmanız Kastamonu'ya güç karacaktır. Selam ve sevgi ile kalın” ifadelerini kullandı.

“YEREL BASINIMIZI DESTEKLİYORUZ”

Sakarya Kastamonular Dernek Başkanı Hasan Baş da; “Bir buçuk asırdan beri Kastamonu basını çıkarttığı gazete ve dergileriyle toplumu aydınlatmaya önemli katkılar sunmuştur. Yerel basın bulunduğu ilin hafızasıdır, kültürüdür, dünyaya açılan penceresidir. Sakarya Kastamonular Yardımlaşma ve Kültür Derneği olarak yerel basınımızı destekliyoruz” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme