Demet Akalın, Kar Festivali'ne damga vurdu

İlimizde 600 yıllık gelenek haline gelen kızak yarışlarında ünlü sanatçı Demet Akalın sahne aldı. Hava sıcaklığının -4'ü gösterdiği bin 850 rakımda Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda sahne alan Demet Akalın, 4'üncü Ilgaz Dağı Geleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali'ne damga vurdu. Konserde Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı çok beğendiğini söyleyen Demet Akalın 'Abi böyle bir şey olamaz....


İlimizde 600 yıllık gelenek haline gelen kızak yarışlarındaünlü sanatçı Demet Akalın sahne aldı. Hava sıcaklığının -4'ü gösterdiği bin 850rakımda Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda sahne alan Demet Akalın, 4'üncü Ilgaz DağıGeleneksel Kızak Yarışları ve Kar Festivali'ne damga vurdu.

Konserde Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı çok beğendiğini söyleyenDemet Akalın; 'Abi böyle bir şey olamaz. Tutturmuşuz Kartalkaya, Uludağ diye.Şu güzelliğe bakın bir kere, Avrupa gibi duruyor maşallah. Yolda gelirkenmanzaradan çok etkilendim. Resmen büyülü bir yerdeyiz. Sizler kafayı mıyediniz. Acayip bir yer burası. Bu yüzden artık burasının fahri hemşehrisioluyorum. Yazmayacağım Uludağ falan artık buraya geleceğim. Kastamonu'nun pastırmasıda meşhurmuş. Valla bilmiyordum. Evdekiler, benden pastırma da bekliyor. Bendegitmeden sucuk ekmek yiyip öyle yola çıkacağım' diye konuştu.

'AHŞABIMIZ,TÜRKİYE'DE İLERİ BİR DÜZEYDEDİR'

Akalın'a konseri için teşekkür eden Belediye Başkanı TahsinBabaş ise; 'Güzel bir festival havasında, gerçekten Demet Hanım'ın da söylediğigibi 'Ilgaz, sen Anadolu'nun yüce bir dağısın' dizelerindeki gibi hep beraberbirlikte yaşıyoruz. Çok değerli sanatçımız Demet Hanım'ı da, bugün bizlereburada sunduğu konserden dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Ahşabımız, Türkiye'deileri bir düzeydedir. Ayrıca 2018 yılında Kastamonu, Türk Dünyası KültürBaşkenti unvanını taşıdı. Bu unvan nedeniyle de 2018 yılını dolu dolu geçirdik.Kastamonu'yu, bu vesileyle hem Türk dünyasında hem de dünyada, hem deTürkiye'de tanıtma imkanı bulduk' ifadelerini kullandı.

AKALIN'AYÖRESEL ÜRÜNLERLE DOLU SEPET HEDİYE EDİLDİ BaşkanBabaş, Demet Akalın'a Kastamonu'nun yöresel ürünlerinden oluşan hediye sepetitakdim etti. Ardından Demet Akalın, birbirinden güzel şarkılarını seslendirmeyedevam etti. Konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Öte yandan görevliler,konser öncesinde vatandaşlara şapka ve atkı dağıttı.

Bakmadan Geçme