Damla Gönüllülük Hareketi'nden Vali Karadeniz'e ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Gönüllülük Hareketi' kapsamında, 23 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında 76'ncı Kadın Dönemini tamamlayan Türkiye'nin farklı illerinden ve Endonezya, Afganistan ülkelerinden gelen 45 katılımcı öğrenci Vali Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret ettiler. Ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, Proje Koordinatörü Burcu...


Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve KoordinasyonGenel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Gönüllülük Hareketi'kapsamında, 23 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında 76'ncı Kadın Döneminitamamlayan Türkiye'nin farklı illerinden ve Endonezya, Afganistan ülkelerindengelen 45 katılımcı öğrenci Vali Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, ProjeKoordinatörü Burcu Keskin, Nazlıcan Daşdemir ve Türkiye'nin farklı illerindenkatılan öğrenciler ile Endonezya, Afganistan ülkelerinden gelen öğrencilerkatıldı.

'İNSANAİLESİ DIŞINDAKİLERE EL UZATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜNE SAHİPTİR'

Misafirlerini ağırlayan Vali Yaşar Karadeniz; 'Bu genç yaştasadece kendinizin ailenizin değil içinde yaşadığınız toplumun hatta içindeyaşamadığınız bir şehrin insanlarının sorumluluğunu üzerinize almagayretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İnsanı insan yapan temel banagöre burada saklıdır. Tabiata baktığımızda her canlı kendi bedenini korumayaendekslidir fıtratı öyledir daha sonra yavruları varsa onları korumayaendekslidir ama insan kendisi ve ailesi dışındakilere de el uzatmayükümlülüğüne sahiptir. O sorumluluğa sahiptir. İnsanı mutlu yapan şeyde başkainsanlara ne kadar faydalı olabilirse birisi, o insanın hayata bakış açısı,çevresindeki insanlarla ilişkisinde ve diğer konularda o kadar çok mutluolduğunu görürsünüz. Elbette ki azimli olmak gerekir hayatta hem kendimiz hemailemiz hem çevremiz için ülkemiz için başarılı olmamız gerekir, ama eldeettiğimiz her şeyi de imknlar ölçüsünde başkalarıyla da paylaşmamız gerekir kio zaman insan olarak dünyada işe yaradığını hissetmiş olur. Bu bakımdan umarımburada edinmiş olduğunuz kısa tecrübe bundan sonraki hayatınıza da yolgösterici olur ve hayatınızın her aşamasında başka insanlarında yardıma muhtaçolan veya bazen komşunun komşuya yapacağı iki cümlelik bir moral kelimesi bileo komşu için çok büyük bir destektir. İnsanların birbirine olan desteği, dayanışmasıyardımlaşması çok önemli o ancak bizi toplum olarak ayakta tutacaktır ben bubakımdan bu etkinliği gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze vehocalarınıza emeği olan başka kurum ve kuruluşlar varsa onlara ve onlarınçalışanlarına teşekkür ediyorum sizlere de teşekkür ediyorum inşallah hayatınızhep böyle güzel işler doğrultusunda geçsin' ifadelerini kullandı.

MANEVÎDEĞERLER TEKRARDAN SU YÜZÜNE ÇIKARMAK AMAÇLANIYORProjeKoordinatörü Burcu Keskin'den alınan bilgiye göre; uygulamaya konulan projelerle,gençlere ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, millive manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularınıgeliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak,yurtdışında yaşayan gençlerin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakındantanımalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarakbelirlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir taraftan da Damla GönüllülükHareketi ile katılımcı gençlerin kişisel gelişimlerine ve merhamet duygularınıngelişimine katkı sağlamanın yanında; farklı kültürlerin kaynaşması vegönüllülük çalışmalarıyla toplumdaki farkındalığı artırarak, son dönemlerdeunutulmaya yüz tutan bazı insanî ve manevî değerleri tekrardan su yüzüne çıkarmakamaçlanıyor. Gençlerin başta spor, zaman yönetimi, tertip ve düzen, kişihaklarına riayet gibi bir takım alışkanlıklar edinmelerine katkı sunuluyor.

Bakmadan Geçme