Çufadaroğlu'ndan pancar açıklaması: 'Teslimatında hiçbir sorun yok'

Kastamonu Şeker Fabrikası'nda pancar teslimatında bazı sorunlar yaşandığı şeklindeki sosyal medya haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

TAKİP ET

Şeker Fabrikası'nda pancar teslimatında bazı sorunlar yaşandığı şeklindeki sosyal medya haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Pancar üreticisinin ürününü hiç bir sıkıntı yaşamadan 8 ila 10 saatte teslim edebildiğini açıklayan Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu, ilçelerdeki kantarlardan nakliye işi yapan kamyoncuların daha fazla sefer yapabilme ve daha fazla kazanmak için sosyal medyada teslimatta sorun yaşanıyormuş gibi algı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Sosyal medya da iddia edildiği gibi Ankaralı kamyoncunun damperle fabrika içine pancar boşalttığının tamamen yanlış olduğunu ifade eden Çufadaroğlu doğrusunun ise Dadaylı bir kamyoncunun alkollü bir şekilde ortalığı karıştırması ve jandarmanın müdahale ettiğini söyledi.

“İDDİALAR TAMAMEN YANLIŞTIR”

Şeker-İş Başkanı Şube Çufadaroğlu diğer bazı iddiaları ise; “Yine bazı sosyal mecralarda çiftçilerimizin 3 gün boyunca pancar teslimatı yapamadığı şeklindeki iddialar da tamamen yanlıştır. Çiftçiler 8/10 saatte, kamyoncu esnafını da 10/12 saat içinde teslimat yapmaktalar. Diğer bir söylenti ise ‘fabrika pancar almıyor' şeklindeki iddialarda tamamen asılsızdır. Fabrikanın günlük pancar işleme kapasitesi 3 bin 600 ton olmasına rağmen, günlük 4 bin 200 ton pancar işlemektedir. Çiftimizden de günlük 7 bin 500 ton pancar alımı yapılmaktadır. Çiftçilerin eylem yaptığı yönündeki iddialarda tamamen asılsızdır. Eylem yapan çiftçiler değil ilçelerdeki kantarlardan pancar nakliyesi yapan kamyonculardır. Daha fazla sefer ve daha fazla kazanmak için hızlı teslimat yapmak istemektedirler” şeklinde açıklama yaptı.
Kastamonu Şeker Fabrikası'nın ekim alanlarında bu sene pancar ekim rekoltesinin yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Çufadaroğlu, her sezon 150/200 bin ton pancar üretilirken bu sene 400/450 bin ton pancar üretiminin yapıldığını, diğer illerdeki fabrikalarda yapılan teslimat uygulamasının aynısının Kastamonu'da da yapıldığını belirterek sözlerini tamamladı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme