Cide'de sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) mobil kısırlaştırma aracı ve veteriner hekimleri ile sokaktaki hayvanlara yönelik sonbahar dönemi kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarına başlandı.

TAKİP ET

Cide Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı personel, Geçici Hayvan Bakım Evi'nde; Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) mobil kısırlaştırma aracı ve veteriner hekimleri ile sokaktaki hayvanlara yönelik sonbahar dönemi kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarına başladı.

Cide Belediyesi'nden yapılan bilgilendirmede; “Paydaşlarımız olan sokak hayvanları arasında kontrolsüz üremenin ve başıboş hayvan popülasyonunun önüne geçilmesi amacıyla kısırlaştırma ve tedavi hizmetine devam ediyoruz. Sahipsiz başıboş sokak hayvanlarının alınarak kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra tekrar doğal yaşam alanına bırakılmaktadır. Belirli aralıklarla yapılan çalışmamızın şu anki sürecinde yaklaşık 55 can dostumuzun kısırlaştırma işlemini gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar yaptığımız kısırlaştırma işlemi ise toplamda 545'e ulaşmış olacak. Planlanan takvim içerisinde KASMİB ile ortak çalışmalarımız devam edecek olup hem sokaktaki can dostlarımızın hem de vatandaşlarımızın sağlığı için titizlikle çalışmalarımız sürecektir” denildi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme