CHP'nin Afyonkarahisar Kongresi'nde gerginlik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'nde gerginlik yaşandı.

Kongre öncesi CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın ardından başlayan gerilimli kongrede CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in de divan başkanı seçilmesi ile birlikte tansiyon bir kez daha yükseldi. Bazı partililer Erbilgin'in kürsüye gelmesi ile birlikte “hırsız dışarı” sloganları atmaya başladı. Su şişelerinin havada uçuştuğu kongrede, Afyon Milletvekili Burcu Köksal fenalaşarak bayıldı. Köksal'ın Afyon Fuar Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

ERBİLGİN'E SU ŞİŞELERİ FIRLATILDI

CHP Afyon Kongresi'nde Divan Başkanı olarak CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Hüseyin Yıldız'ın divan başkanı olarak istenmemesinin ardından Yıldız bir konuşma yaparak partilileri sakinleştirmeye çalıştı. Yıldız “Beni istemiyorsanız İl Başkanınız Divan başkanlığını yapsın” demesine yine partili bir grup tepki gösterdi.

Divan Başkanlığına bir grup İl Başkanı Yusuf Onur Seçme'yi önerirken diğer grup ise CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'i önerdi. Bunun üzerine delegelerin delege kartları toplanarak oylama yapıldı. Yapılan olmanın ardından CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin seçildi. Bunun üzerine ortalık tekrar karışarak bir grup partili ‘hırsız dışarı' diyerek yuhaladı. Uzun süren gergin anların ardından Erbilgin'e su şişeleri fırlatıldı. Kongre hırsız dışarı sesleri eşliğinde devam etmek zorunda kaldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme