CHP İl Başkanı Karabacak: 'CHP Bu Ülkenin Yarınlarının Teminatıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Araç Belediye Başkan Adayı Satılmış Sarıkaya için aday tanıtım toplantısı düzenlendi. 

Toplantıya CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Hikmet Erbilgin, CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, parti il ve ilçe yönetimi ile şok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan CHP Araç Belediye Başkan Adayı Satılmış Sarıkaya, 5 yılda Araç'ta 500 kişiye istihdam sağladıklarını ve ilçenin kronikleşmiş sorunlarını çözdüklerini ifade etti.

‘Göreve Geldiğimizde Çöp Arabası Yoktu'

Araç Belediye Başkan Adayı Satılmış Sarıkaya; “Birçok hizmeti ilçemize kazandırmanın sevinci ve gururu içerisindeyim. İlçemiz sanayi sitesinin yol ve kanalizasyon sorununu çözerek, hem kötü bir görüntüyü hem de sağlıklı yollara kavuşturduk. İlçemizde istihdamı artırmak için yeni firmaların açılmasını sağladık. İlçemizde ayrıca Solo Türk'ün malzemelerini yapan bir fabrikanın daha açılmasını sağladık. Bu sayede 500 kişiye istihdam sağladık. Şuanda Karabük ve Kastamonu'dan bile servisle Araç'a işe gelen vatandaşlarımız var. Göreve geldiğimizde çöp arabası yoktu. Emanet olarak Daday Belediyesi'nden temin ettiğimiz çöp aracımızla hizmet etmeye çalıştık. Sonra araçlarımızı aldık” dedi.

‘İlçemizin Su Sorununu Çözdük'

Araç'ın su sorununu çözdüklerini söyleyen Sarıkaya; “Göreve geldiğimizde bir haftayı bulan su kesintileri oluyordu. Biz göreve geldikten sonra projeleri hazırladık. İki tane kuyunun yeniden yapılmasını sağladık. Ayrıca bir vatandaşımızın tarlasından çıkan suyu satın aldık ve ilçemizin 100 yıllık su sorununu çözdük. Artık su sorunumuz kalmadı. Kış festivali gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız kışın bir farkındalık gerçekleştirmek ve turizme bir ivme kazandırmaktır. Yöresel ürünlerimize çok özen gösterdik. Göce Çorbası ve Tül Çöreği'nin coğrafi işaretini aldık. Araç Gazozu'nu tekrardan üretmeye başladık” ifadelerini kullandı.

‘Devletten Hiç Yardım Almadık'

Açıklamalarına devam eden Sarıkaya; “Araç'ta fitness salonu açtık. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bunu gerçekleştirdik. Halı sahayı önceki dönem belediye başkanı Kaymakamlığa vermiş. Biz buranın bize devredilmesini istedik devretmediler. ‘1 yıl süremiz var' dediler. 1 yıl bizi değil gençleri beklettiler. 1 yıl sonra biz devraldık ve sıfırdan kendimiz yaptık. Devletten hiç yardım almadık. Bu sahayı kendi imkanlarımızla gençlerimizin hizmetine sunduk. Çocuk parklarımızı değiştirdik ve yeni parklar açarak ilçemize 17'ye yakın park kazandırdık. 2024 yılında da belediye parkımız çok güzel bir görüntüye kavuşacak. Projemizi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladı. Şuanda yatırım programına aldık. Yüzme havuzunun da kurulumunu yaptık. İnşallah yaz aylarda vatandaşlarımız kullanacak. Sahipsiz sokak hayvanları için çok güzel modern bakanlık onaylı proje yaptık. Kendimiz hazırladık. Bunu yine belediyemizin imkanlarıyla yaptık. Şuanda çevre düzenlemesi kaldı. Seçimden önce orayı kısmen açmış olacağız” şeklinde konuştu.

‘Kooperatifleşerek Ucuz Konutları Kendimiz Yapacağız'

Satılmış Sarıkaya, yapmayı planladıkları çalışmalara değinerek; “İmar uygulamalarında çok büyük sorunlar vardı. İlçede imara açılmış alan yoktu. Üç tane bölgeyi imara açarak vatandaşlarımızın konut yapabileceği bir alanlar oluşturduk. Yeni alanda da kooperatifleşerek ucuz konutları kendimiz yapacağız. Göreve geldiğimizde bir yıllık bütçemiz kadar borcumuz vardı. Şuanda bizim o Araç'ı teslim ettikleri kişiye 2 buçuk milyon borcumuz kaldı. Onu da öderiz ama Araç'ın hakkını çalan adama öyle kolay para ödenmez. Araç'a yeni ve modern bir cami kazandırdık. İnşallah caminin yanındaki tuvaletleri de yapacağız. Son olarak asrın projesi doğalgaz. Biz göreve geldiğimizde kendi arkadaşlarım bile inanmadı. Ama inanmak sorunun yarısını çözmek demek. Bakan Fatih Dönmez benim okul arkadaşım. Ona sordum ‘buraya doğalgaz nasıl gelir' dedim. ‘Oraya gelmez' dedi. Peki nasıl yapacağız dedim. ‘Bunu yapabilmeniz için Cumhurbaşkanının imzalaması lazım' dedi. Bizde uğraştık Cumhurbaşkanına imzalattık. Kendisine teşekkür ediyorum. Şu anda Araç'ın yüzde 65'i gaz kullanıyor” diye konuştu.

‘Bizleri Mahcup Etmedi'

CHP İlçe Başkanı İrem Yasemin Savaş, katılımcıları selamlayarak, “2019 yılında Araç Belediye Yönetimini devir alarak bu güne kadar alnımızın akıyla geldik. Hiçbir ayırım yapmadan halkımıza hakkıyla hizmet ettik. Dönemimiz de Araç Belediyesi olarak Birçok yatırımı ve hizmeti Araç'a Kazandırdık. Az laf çok iş ürettik. Söz verdiğimiz vaatlerin Yüzde 85'ini gerçekleştirdik. Bu nedenle mutluyuz ve gururluyuz. Mevcut Belediye Başkanımız ve yeni dönemde Cumhuriyet Halk Partimizin Araç Belediye Başkan Adayı Satılmış Sarıkaya seçildiği gün tüm ticari ve özel hayatını bir kenara bırakarak halkımıza bu güne kadar hizmet etti. Hem çalıştı, hem borç ödedi. Çalmadı, çaldırmadı. Bizleri mahcup etmedi. Bu nedenle siz kıymetli Araçlılar huzurunda kendisine teşekkür etmek istiyorum. Sevgili Araçlılar; bildiğiniz üzere Araç Belediyesi'ni bizden önceki dönemde 10 yıl AKP yönetti. O dönemde kiraladılar, sattılar taşeronları zengin ettiler. İnsanların ekmeği ile işiyle oynadılar. Bizden olmayanın ne hali varsa görsün dediler. Memleketi 10 yıl yönetip 20 yıl geriye getirdiler. Bizler yeniden işi ehline teslim edip, Satılmış Sarıkaya'yı Araç Belediye Başkanlığı'na, İsmail Destireci ve Aytaç Çalıkoğlu'nu İl Genel Meclis Üyeliğine seçerek halkımıza hakkıyla hizmet etmeye devam edeceğiz. Şimdi diğer siyasi partilerde koltuk kapma mücadelesinin sonuna gelindi. Araç Belediyesi'nin kasası boşaltılırken, ihtiyaç olmayan taşıtları kiralayıp yüksek meblağlar ödenirken, Araçlının ve evlatlarımızın geleceği har vurulup harman savrulurken ‘DUR' demeyip ortak olanlar, bu gün başkanlık koltuğuna talip olmuş. Biz bu memleketi Ayanoğlu'nun çırağına bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

‘CHP Belediyeleri Yönettikleri Şehirlere Umut Olur, Işık Olur, Nefes Olur'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Dilek İlke Karabacak ise; “Biz, 2019'da Araçlı hemşerilerimizden bir şans istedik. Dedik ki; Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Satılmış Sarıkaya Başkanıma şans verin. Araç için çalışalım, Araçlılar için çalışalım, bu şehri güzelleştirelim dedik. Hatırı sayılır bir farkla da seçimi kazandık. Bize gönlünü açan, bu güzel ilçeyi Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğiyle buluşturan tüm Araçlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin yarınlarının teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri yönettikleri şehirlere umut olur, ışık olur, nefes olur. Bizim belediyelerimizde arsızlık olmaz, yolsuzluk olmaz, namussuzluk olmaz. Bizim belediyelerimizde çalışmak olur, gayret etmek olur, vatandaşın hakkını hukukunu korumak olur. Çünkü bizim işimiz gücümüz Araç, İşimiz gücümüz Kastamonu, İşimiz gücümüz Türkiye'dir” dedi.

‘Bahane Üretmedik, Top Çevirmedik'

Araç Belediyesi'ni ayağa kaldırdıklarını söyleyen Karabacak; “2019'da Araç'ta seçimi kazandıktan sonra bahane üretmedik, top çevirmedik. AKP'nin borç batağına sapladığı Araç Belediyesi'ni ayağa kaldırdık. Sanayi sitesinden cadde ve sokaklarına bu şehrin birçok alt yapı sorununu çözdük. Bu şehirde tekstil fabrikaları kurulmasına öncülük ettik. Yüzlerce Araçlıya istihdam olağanı yarattık. Belli kişilere, yandaşlara hizmet eden bir belediyeden Araçlılara hizmet eden bir belediye var ettik. 5 yıl boyunca belediyeyi adaletle yönettik. Çalışanlarımızın hakkını hukukunu koruduk, kimsenin işiyle, aşıyla uğraşmadık. İsrafla mücadele ettik. Harcama yaparken de, yatırım gerçekleştirirken de asıl patronun halk olduğunu unutmadık. Her kuruşun hakkını millete verdik. Araç'ı yeniden Kastamonu'nun parmakla gösterilen ilçesi haline getirdik. Araç'ın köylerinde, çöp sorunu vardı. Araç'ın köylerinde su sıkıntısı vardı. Uzak yakın demedik, eveleyip gevelemedik. ‘Nasıl olsa köyler belediye seçimlerinde oy kullanmıyor' demedik. Araç'ın köylerine çöp konteynerini de biz götürdük, su sıkıntısı olan köylere tankerle suyu da biz taşıdık. Tüm bunları her türlü sabote girişimine, pandemiye, ekonomik krize, İller Bankası'ndan gelen paylarda yüksek kesintiler yapılmasına rağmen başardık. Buradan bu başarının mimarı olan, kimsenin başını öne eğdirmeden Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır bir belediyecilik anlayışı ortaya koyan Satılmış Sarıkaya Başkanıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken dün olduğu gibi bugünde, yarında hep yanı başında olacağımız kıymetli Araçlı hemşerilerimize seslenmek istiyorum; Gelin yine yan yana duralım, el ele verelim. Bu güzel memleketi nasıl hep birlikte ayağa kaldırdıysak; Şimdi de bu güzel memleketi daha ileri taşıyalım. Satılmış Sarıkaya Başkanımla birlikte Araç'ı el birliğiyle daha da büyütelim, daha da güzelleştirelim. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Kazanan Yuvamız Araç olsun Kazanan Araçlılar olsun” şeklinde konuştu.

‘Göreceksiniz Kimler Kimlerle Yan Yana Gelecek'

CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin ise; “2019 seçimlerinde milletin önüne sandık geldiğinde Araçlı kardeşlerim şöyle düşünmüştü. Bu ilçeyi iliklerine kadar sömüren, yandaşlarına peşkeş çeken, bu peşkeşi çekerken Araç'ın borçlanması konusunda kılı bile kıpırdamayan bir belediye başkanına karşı pırıl pırıl bir aday Satılmış Sarıkaya'yı seçelim demişlerdi. Çok kıymetli başkanımda yüzde 60'lara yaklaşan bir oyla Araçlıların taktirine mazhar olmuştu. Bu seçimde Satılmış Sarıkaya belediye başkanı olsun diyenlerle, Satılmış Sarıkaya belediye başkanı olmasın diyenlerin yarışını yaşayacağız. Satılmış Sarıkaya belediye başkanı olsun diyenlerin yanında bu ilçenin kadınları, gençleri, helalinden ekmeğini kazananlar, bu ülke gelişsin büyüsün, ilerlesin diyenler, bu ilçenin borçlarını ödemiş, hizmetin köşe taşlarını döşemiş daha büyük projelere hazırlanmış diyenler olacak. Satılmış Sarıkaya'nın karşısında olanlar ise ‘buranın kaymağını biz yiyorduk, imkanlarını yandaşlarımız arasında paylaşıyorduk, bu ilçede her ne olacaksa ahbap çavuş ilişkisi ile kendi aramızda yapıyorduk' diyenler yan yana gelecek. Göreceksiniz kimler kimlerle yan yana gelecek. Adalet ve Kalkınma Partisi aday olarak İGM üyesi Sayın Süleyman Yazgan'ı aday gösterdi. Bir aday milletin karşısına çıkabilmesi için iyi işler yapmış olması lazım. Araç'taki köylerdeki yol sorununu çözmek için gayret göstermiş, Araç'ın köylerinde su sorunu varsa çözmüş olması lazım. Allah şahittir köylere suyu tanker tanker Satılmış Sarıkaya gönderdi. Şimdi iktidar imkanlarıyla Araç'a hizmet etmeyi başaramamış bir şahıs bugün hangi yüzle Araçlıların adayı olarak insanların karşısına çıkacak” dedi.

‘Adalet Ve Kalkınma Partisi Geminin Su Aldığının Farkında'

Karabacak son olarak; “Adaylar açıklandı. Tosya ilçe başkanı istifa etti. Abana ilçe başkanı ve eski belediye başkanı istifa etti. Bozkurt Belediye Başkanı bağımsız aday oldu. Cide'de eski belediye başkanı MHP'den aday oldu. Doğanyurt'ta üyeler istifa etti. Seydiler'de başka bir kriz. Kastamonu Merkez'de çıkardıkları aday milleti utandırdığı için il ve ilçe temsilcileri yanında gezemiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi geminin su aldığının farkında. Milliyetçi Hareket Partisi için üzülerek söylüyorum topluma racon kesen birini aday olarak çıkardı” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme