CHP İl Başkanı İlke Karabacak'tan ilk açıklama

CHP Kastamonu İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, il başkanı olmasının ardından ilk açıklamayı yaptı.

TAKİP ET

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultay'ının ardından CHP Yurtiçi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin'in ekibinde görev alan Hikmet Erbilgin, mevcut İl Başkanlığı görevini Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak'a devretti.

İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasında, 2018'den bu yana CHP İl Başkanı görevini yürüten Hikmet Erbilgin, görevi Merkez İlçe Başkanı Dilek İlke Karabacak'a devrettiğini duyurdu.

Erbilgin'in Konuşmasında Öne Çıkan Detaylar

Erbilgin, burada yaptığı konuşmada, 38'inci Olağan Kurultay'larını el birliğiyle gerçekleştirildiklerini anımsatarak; “Bu kurultayımızdan önce bizler Sayın Vekilim ile Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesiyle birlikte partimize katılmış ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olması için bu partide emek vermiş, ter dökmüş arkadaşlarınızız. Dolayısıyla Sayın Genel Başkanı'mız Kemal Kılıçdaroğlu'na görev yaptığı süre boyunca bu ülke için verdiği emeklere partimiz için göstermiş olduğu önderliğe bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler Kastamonu İl Örgütü olarak henüz 28 Haziran'da Batı Karadeniz il başkanlarıyla birlikte içinde bulunduğumuz bu salonda sokağın talebi ‘değişim', ‘değişim talebi iktidar talebidir' diyerek topluma görüş ve önerilerimizi paylaşmıştık. Öyle ki bu çağrı Türkiye'nin dört bir yanında seçmenden üyesine, ilçe başkanlarından il başkanlarına kadar karşılık buldu. İktidar olma arzusu, partide yeniyi arama arzusu, partide yeni bir özlemi, yeni bir hayali inşa etme arzusu 38'inci Kurultayı'mızda Sayın Özgür Özel'i Genel Başkan yaparak ete kemiğe büründü” dedi.

‘2018 Yılında Başladığım İl Başkanlığı Hikayemi Burada Noktalıyorum'

Erbilgin 38'inci Kurultaylarının ikinci gününde Sayın Genel Başkanları'nın anahtar listesinde Parti Meclisi adayı olarak gösterildiklerini belirterek; “Bir noktanın es geçilmesini istemem. Daha önce de ifade ettim. Kastamonu bir yoldaşlık, bir dayanışma ve yardımlaşma şehridir. Hem ilimizi hem ülkemizi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mütevazı ancak kararlı, alçak gönüllü ancak bilinçle donatılmış bir biçimde temsil eden değerli yoldaşım 37'inci Kurultayı'mızda Parti Meclisi seçilmişken 38'inci Kurultay'da benim aday olmam noktasında kendi desteklerini iletti. Öncelikle değerli yoldaşıma teşekkür ediyorum ve nihayetinde kurultay delegelerimizin iradesiyle parti meclisinde seçildik ve görevimizin başına geçtik. Sonrasında Sayın Genel Başkanı'mız Parti Meclis'inde seçildik ve görevimizin başına geçtik. Sonrasında Sayın Genel Başkanı'mız Parti Meclisi Toplantısı'nda bizleri Yurt İçi Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızla birlikte çalışmakla görevlendirdi ve artık Kastamonu'da 2018 yılında başladığım İl Başkanlığı hikayemi burada bugün noktalıyorum. Her il başkanına nasip olmayacak duyguları el birliğiyle yaşadık. Öyle ki bir İl Başkanı'nı Kastamonu İl Örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak gönderirken diğer İl Başkanı'nı da partinin en üst organı Parti Meclisi'ne parti meclisi üyesi olarak gönderiyor. Bu bizim için bir onur nişanıdır, bu bizim için bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

‘Vidinlioğlu'nun 31 Mart'tan Sonra Helvasını Dağıtacağız'

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ile ilgili konuşan Erbilgin; “Galip Bey bizim İl Başkanlığı'mızı bırakacağımızı duyunca baklava dağıtmaya karar vermiş. Allah Sayın Rahmi Galip Vidinloğlu'na uzun ömür versin. Biz de onun Belediye Başkanlığı'nı sonlandırmak üzere helvasını karmaya başladığımızı bütün kamuoyunun bilmesini, 31 Mart'tan sonra da onun helvasını dağıtacağımızı ifade ediyorum. Yine Sayın Yüksel Aydın mikrofonu her aldığında bizler için ‘Bunlar örgütçü, örgütçü' diyordu, adam işi biliyormuş. Sayın Genel Başkan bizi örgütlenmeden sorumlu birimde görevlendirdi. Siyasi öngörüsü yüksek olan Sayın Yüksel Aydın'ı da buradan kutluyorum. Bugünden sonra Sayın Doğan Ünlü, Sayın Emre Şahin rahat edeceğini düşünüyorsa yanılıyor. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Örgütü ortak iradenin temsilcileridir. Bizlerin görev yaptığı yere hangi arkadaşımız gelirse gelsin başta bu ülkenin, bu milletin, bu gençlerinin hakkını savunmaktan da bir adım geri durmayacaktır” dedi.

‘İlke Başkanımızın Etrafında Kenetleneceğiz'

Gerçekleştirdikleri İl Yönetim Kurulu Toplantısı ardından İl Başkanlığı görevine getirilecek kişiyi kararlaştırdıklarını aktaran Erbilgin; “Hem ilçe örgütlerimizin içerisinde hem beraber çalışmaktan onur ve gurur duyduğum İl Yönetim Kurulu'muz içerisinde birçok arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı'nı layıkıyla yürütebileceğine yönelik inancımız tam. Gerçekleşen İl Yönetim Kurulu toplantısında ve önceden ilçe başkanlarımızla istişare ederek İl Yönetim Kurulu'muzun oy birliğiyle değerli yoldaşım, Merkez İlçe Başkanı'mız İlke Karabacak bu göreve seçilmiştir. Bu görevde artık partimizi Kastamonu'da Dilek İlke Karabacak temsil edecektir. Bugünden sonra İlke Başkanı'mızın etrafında ilçe başkanlarımız, İl Yönetim Kurulu'muz, Parti Meclisi Üyesi olarak ben, Milletvekili olarak Sayın Hasan Baltacı etrafında kenetleneceğimizi, onun ilimize dair verdiği her görevde siyasi kimliğimiz ve görevimiz ne olursa olsun örgütümüzün başı olarak onun çizdiği hatta ilerleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Değerli başkanıma da görevinde başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu'muzun Çıkarları Doğrultusunda Ter Dökmeye Devam Edeceğiz'

CHP İl Başkanı seçilen Dilek İlke Karabacak ise 6 yıla yakın partilerine önderlik eden Hikmet Erbilgin'e teşekkür ederek; “İl Başkanlığı görevini hakkıyla yürüten, Türkiye siyasi tarihine çok önemli bir not olarak geçecek olan 38'inci Kurultayı'mızda partimizin en üst karar organı olan Parti Meclis'ine seçilen ve son olarak Merkez Yönetim Kurulu'nda yurt içi örgütlenme alanında idari sorumluluk üstlenen yoldaşım Sayın Hikmet Erbilgin'i kutluyor, kendisiyle gurur duyuyor ve başarılarının devam edeceğine yürekten inanıyorum. Sayın Başkan'ım Hikmet Erbilgin partimizin en üst kademesinde aldığı görev dolayısıyla Kastamonu örgütünün genel merkezde temsil edeceği için İl Başkanlığı görevini bana emanet eden, İl Yönetim Kurulu'ndaki yol arkadaşlarım başta olmak üzere ilçe başkanlarımıza, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum ilçe yöneticilerimize, her daim yanımda olan, bana güç veren, yol yürümekten onur duyduğum, Parti Meclisi Üyesi Hikmet Erbilgin ve Sayın Milletvekili Hasan Baltacı'ya yürekten teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da başta parti Meclis Üyemiz Hikmet Erbilgin ve Milletvekilimiz Hasan Baltacı olmak üzere ilçe başkanlığımız ile birlikte aynı uyum ve disiplin içinde partimizin, Kastamonu'muzun ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda ter dökmeye devam edeceğiz. Disiplin ve uyum içerisinde olan partimizin her bir yöneticisi her bir üyesi elinden gelenin en iyisini yaptı ve son seçimlerde Kastamonu'da partimizin oyunu yüzde 40'ın üzerinde arttırma başarısı gösterdi. Biz bu başarıyı daha yukarıya taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Kastamonu'da Partimizin İlk Kadın İl Başkanı Olarak Gururluyum'

Genel seçimlerin ardından ilimizden değişim ateşi yaktıklarını ve yakılan ışığın yüzyıllık çınarları olan partilerinin yolunu aydınlattığının altını çizen Karabacak; “Şimdi bu ışığın Kastamonu'nun ve Türkiye'nin yolunu aydınlatması için var gücümüzle çalışacağız ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizler hep birlikte Kastamonu'muza ve ülkemize adaleti, eşitliği ve özgürlüğü getirmek için çok çalışacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığıyla, onun inancıyla, umudu hep birlikte yeniden yeşerteceğiz ve bu topraklara demokrasiyi birlikte getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Gençlik Kolları'nda, il ve ilçe yönetimlerinde, seçim zamanları, sandık başlarında görev yapmış, üç yıla yakın süredir Merkezi İlçe Başkanlığı görevi yapan ve bugün Kastamonu tarihinde partimizin ilk kadın il başkanı görevini üstlenen bir arkadaşınız olarak onurluyum, gururluyum. Hikmet Başkanı'mızdan devraldığımız bayrağı daha yukarıya taşımak için bu sorumluluğu bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için cümle gayret edildiğimin bilinmesini istiyorum. Büyük bir aile olduğumuzu unutmadan, partimizin başarısı için her bir parti üyemize ihtiyacımız olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde Merkez İlçe başta olmak üzere tüm ilçelerimizde belediye seçimlerini kazanmak için ilçe başkanlarımız ve partililerimizle birlikte gece gündüz demeden omuz omuza emek vereceğiz, mücadele edeceğiz. Mevcuttaki belediyelerimizi koruyacak ve yanlarına yenilerini ekleyerek sosyal demokrat belediyecilik anlayışını daha çok vatandaşımızla buluşturacağız. Tüm Kastamonu Cumhuriyet Halk Partisi'nde birleşmeye, mücadele etmeye, Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılmaya davet ediyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin umududur. Hepinize varlığımıza güç kattığınız, inancımızda umut olduğunuz için gönülden teşekkür ediyorum. Birlikte nice başarılara imza atacağımıza olan inancımla yol yoldaşlar ile güzel, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

‘Bizim Bu Koca Ekibimiz Türkiye'de Örnek Bir Ekiptir'

CHP Milletvekili Hasan Baltacı ise partilileri selamlayarak; “38'inci Kurultayı'mızı geride bıraktık. 13 yıl boyunca hem partimize hem ülkemize özellikle adalet mücadelesinde emek harcayan değerli Genel Başkanı'mız Sayın Kılıçdaroğlu'na harcadıkları emek için teşekkür ediyorum. 38'inci Kurultayı'mızda delegelerimizin iradesiyle seçilen Genel Başkanı'mız Sayın Özgür Özel'e de bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyoruz. Her daim yanında olacağımızı belirtiyoruz. Özellikle bu süreçte toplumun, sokağın, halkın, değişim iradesini, değişim umudunu, değişim sesini en yakından duyarak bu değişime liderlik eden Parti Meclisi Üyemiz Sayın Hikmet Erbilgin'e çok teşekkür ediyorum. Sadece Kastamonu'da değil Türkiye'deki değişim umudunu örgütlemesi açısından bizdeki yeri çok kıymetlidir. Bundan sonra da yola devam edeceğimiz siyasi hayatımızda her zaman sokağın, yurttaşın, halkın sesini dinleyerek onların umudu olmaya çalışarak ilerleyeceğimize buradan belirtmek istiyorum. Beş yıl boyunca Kastamonu'da İl Başkanlığı yaparak Cumhuriyet Halk Parti'mize olan prestiji, Cumhuriyet Halk Parti'mize olan güveni hep yukarıya taşıdığı için İl Başkanı'mıza teşekkür ediyorum. Yeni il Başkanı'mıza da görevinden dolayı teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Merkez ilçede, partinin mutfağında çok önemli işler yaptı. Özellikle Merkez ilçede partimizin oylarının yüzde 65 gibi bir artışla genel seçimi başarması bakımından önümüzdeki dönemde İl Başkanı olarak çok önemli görevler yapacağına inanıyorum. Her iki arkadaşım da bugüne kadar partimize çok doğru önderlik ettiler. Bundan sonra Sayın Hikmet Erbilgin Türkiye'ye önderlik edecek bir çalışmanın içerisinde olacak. Sayın Dilek İlke Karabacak da Kastamonu'ya, bizlere önderlik edecek. Her ikisine de Kastamonu'da ve Türkiye'de yapacakları çalışmalarda yanında, omuz başında olacağız. Ben, her söz bana düştüğümde şunu ifade ettim, ‘Bizim pergelimizin sivri ucu Kastamonu'da, açılabildiğimiz kadar açılacağımızı görebiliyorum' bunu yaparken şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bizim bu koca ekibimiz, bu büyük aile, birbirini aşağı çeken değil, birbirini yukarı çıkartan bir ekip olması dolayısıyla Türkiye'de örnek bir ekiptir. Bu çalışmayı bütün Türkiye'ye yaymak görevi artık Sayın Hikmet Erbilgin'dedir. Önümüzde önemli siyasi süreçler var. Başta yerel seçim, Anayasa tartışmaları olmak üzere biz Türkiye'deki iktidar değişimi de başarabileceğimize inanıyoruz. Bu değişimi başlattığımıza inanıyoruz. Bunun bir başlangıç olduğunu, devamının geleceğini bugünden görebiliyoruz. Bu değişimi Türkiye'ye yayacağımıza olan inancımla tekrardan teşekkür ediyorum. İki değerli yoldaşımı da tekrar tebrik ediyorum. Arkadan gelen bir sürü arkadaşlarımız da artık siyasette önemli görevler alacak, önderlik edecekler. Onlara da şimdiden başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Çiçek Takdimi Esnasında Erbilgin'den İktidar Vurgusu

Konuşmalarının ardından Karabacak, Erbilgin'e çiçek takdiminde bulundu. Erbilgin, bunun üzerine çiçeği tüm arkadaşları adına aldığını belirterek; “Eğer bir şey yaptıysak el birliğiyle yaptık. Bir öykü yazdıysak hepimiz bunun ortağız. Hakikatli işler yaptık. Umarım bu hakikatin üzerine iktidarımızı inşa ederiz” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme