CHP'de gizli toplantı iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'nin önde gelen isimlerinin katıldığı bir online toplantının kaydı yayınlandı. Sosyal medyada CHP Milletvekili Hasan Baltacı'nın da bir metne imza attığı iddia edildi.

İmamoğlu başkanlığında Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Milletvekili Engin Altay, Parti Meclisi Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan'ın katıldığı online toplantının kaydı Youtube'da yayınlandı. Yayınlanan videoda İmamoğlu'ndan söz alarak konuşan CHP'li isimler görevden alınan il ve ilçe yöneticilerinin yapacakları itirazın görüşüleceği Parti Meclisi'ni toplantıya çağırmak için imza toplama ve olağanüstü kongre toplanması konularını konuşuyor. Videonun bir bölümünde, Gökhan Günaydın'ın konuşmalarına yer veriliyor ve o konuşmada CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın da adı geçiyor. Gökhan Günaydın; “Bülent Bey de burada. Kendisi sağ olsun bir metin hazırladı ve metin hazırladıktan sonra da çeşitli imzaları, onun da aldığı imzalar var benim de aldığım imzalar var, şu an itibarıyla durum şudur, 7 kişi imzaladı. Sayıyorum izninizle Bülent Tezcan, Gökhan Zeybek, Tekin Bingöl, Hasan Baltacı, Umut Akdoğan, Hakan Uyanık, Erbil Aydınlık” ifadelerini kullanıyor.

İMAMOĞLU'NDAN "GİZLİ TOPLANTI" İDDİALARINA YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin önde gelen isimleriyle yaptığı gizli toplantıya ait olduğu iddia edilen görüntülere ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP'li isimlerle yaptığı gizli toplantıya ait olduğu iddia edilen görüntüler sorusu üzerine konuşan İmamoğlu, “Partimizin mevzuları partililerle konuşulur. Yani partinin yöneticileriyle konuşulur. Partinin parti meclisi üyeleriyle konuşulur. Eski, yeni milletvekilleriyle konuşulur. Efendime söyleyeyim, ilçe başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur. Bizim bu ve benzeri belki de seçimden bu yana 200'e yakın toplantımız olmuştur. Bunlar devam ediyor, hiçbir gizli bir tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. Bunların hiçbir kelimesini sizin huzurunuzda konuşmayacağım, o masalarda konuşmaya devam edeceğim” dedi.

“BUNU ARAŞTIRACAĞIZ, BAKACAĞIZ”

Görüntülerin sosyal medyaya sızdırılmasına ilişkin ise İmamoğlu, “Bunu araştıracağız, bakacağız. Ne olmuş nasıl olmuş. Partinin içinde mi var, dışında mı var, ona da bakacağız. Biz partimizin mevzularını partimizin yetkilileriyle çekinmeden açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya da devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme