CHP'de gerginlik sürüyor

CHP Parti Meclisi toplantısı gece saatlerine kadar sürdü. MYK kararı ile görevlerinden alınan 4 il başkanı ve 1 ilçe başkanının itirazları kabul edilmedi.

CHP Parti Meclisi toplantısı gece saatlerine kadar sürdü. MYK kararı ile görevlerinden alınan 4 il başkanı ve 1 ilçe başkanının itirazları kabul edilmedi. Edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, göreve iade edilmeleri için oy kullanan PM üyelerini sert bir dille eleştirdi. Kabul oyu kullanan CHP Milletvekili Hasan Baltacı ise tepki göstererek salondan ayrıldı.

Parti Meclisi'nde MYK kararı ile görevden alınan 4 il ve 1 ilçe başkanının itirazları görüşüldü. O itirazlar üçte iki oy alınamaması nedeniyle yapılan gizli oylama 31 kabule karşı 30 ret ile sonuçlandı. Kulislerden edinilen bilgilere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, itirazlara kabul oyu veren Parti Meclisi üyelerini sert dille eleştirdi. Ağrı ve Van il başkanlarının geri dönmesi için oy kullananlara, “Partinin parası çalınıyor. Siz de bu il başkanlarını savunuyorsunuz. Erdemli bir davranış değil” dediği öğrenildi. Bu çıkışın ardından CHP Milletvekili aynı zamanda Parti Meclisi Üyesi Hasan Baltacı, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek “Ben de kabul oyu verdim. İsterseniz disipline verin” diyerek salonu terk ettiği öğrenildi.

Toplantıda ayrıca, Kastamonu İl Örgütü ile merkez, İnebolu ve Taşköprü ilçe örgütleri, Adana Yüreğir İlçe Örgütü, Kırklareli Babaeski İlçe Örgütü, Sinop Durağan İlçe Örgütü ve Tekirdağ Çerkezköy İlçe Örgütü'nün yönetim kurulu sayılarının artırılması talebi ise kabul edildi.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme