CHP 101'inci Yaşını Kutluyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 101'inci yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Törene Belediye Başkanı Hasan Baltacı ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda CHP İl Başkanlığı çelengi CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na sunuldu.

Akabinde CHP İl Başkanı Dilek İlke Karabacak, günün anlam ve önemine binaen; “Bugün 9 Eylül, halkın partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelemizin sonunda, şanlı geçmişimizin kararlığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk partisi, Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarındaki bir ülkeden modern cumhuriyeti inşa eden Büyük Önder ve Kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve arkadaşlarını, saygı, şükran ve minnetle anıyoruz. 9 Eylül 1923 günü Halk Fırkası olarak kurulan ve sonradan Cumhuriyet Halk Partisi'ne dönüşen Türkiye'nin en köklü, en büyük örgütü bugün 101 yaşını kutluyor, bu gurur bizim, bu gurur hepimizin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi Türkiye tarihidir. Türkiye'nin ilerleme tarihidir. 1923'ten beri memleketimizdeki her haneye misafir oluyor, her haneye bizden haber veriyoruz. Telgrafla iletişim kurulan günlerden, radyodaki ajans saatlerinden, televizyon yayınlarından, bugün dijital iletişime evrilen dönüşümün tek tanığıyız. 1930'ların sanayi hamlelerinde, 60'ların öğrenci mücadelelerinde, 1970'lerin dar sokaklarındaki demokrasi mücadelelerinde halkımızın yanındaydık. 1980 darbesiyle kapatılan partimiz, 1990'ların 2'nci yarısında tekrar siyasete döndü ve halkın omuz hizasında konumlandı” ifadelerini kullandı.

‘Ülkemize Hak Ettiği Refahı Hep Birlikte Getireceğiz'

Açıklamalarına devam eden Karabacak; “Geçmişte olduğu gibi 2000'lerde de tam bağımsız Türkiye için çabalayan, yabancı postalların ülkemize girmesine engel olan Cumhuriyet Halk Partisi tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirmiştir. 21'inci yüzyılın 2'nci çeyreğine başlayacağımız bugünlerde adalet vurgusuyla kimseyi ötekileştirmeden, kurucu parti olmanın vakarıyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi meyvelerini son yerel seçimlerde vermiş ve güzel ülkemizde halkımız Cumhuriyet Halk Partisi'ni Türkiye'nin 1'inci partisi yapmıştır. Bugün tüm Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu bilinç ve sorumlulukla davranmaktayız, davranmaya devam edeceğiz. 101 yıllık partimize yaşattığımız gururu yapılacak zamanında ya da erken ilk genel seçimde tüm Türkiye genelinde halkımızla paylaşmaya kararlıyız. Türkiye İttifakı yere düşen ekmeği, düştüğü yerden kaldırıp, başının üstüne koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye İttifakı'nın mimarı Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile geleneği geleceğe taşıyacak ve ülkemize hak ettiği refahı hep birlikte getireceğiz. Bilinsin isteriz ki, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 2 büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi yaşayacak, hakimiyet sonsuza kadar milletin olacaktır. Başta ilk Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 6 oku yüreğinin üzerinde gururla taşıyıp, bugünlere getiren tüm şanlı geçmişimize, parti büyüklerimize şükran, saygı, minnet ve gururla anıyorum” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme