Celal Yaşar, Daday Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Daday Etki Ekmek Salonu Sahibi Celal Yaşar, Daday'dan belediye başkanlığı aday adaylığını duyurdu. kastamonugundemgazetesi.com muhabirleri, Celal Yaşar'ın basın toplantısını takip etti. Celal Yaşar hangi partiden aday adayı oldu?

Daday Etki Ekmek Salonu Sahibi Celal Yaşar, Daday'dan belediye başkanlığı aday adaylığını duyurdu. kastamonugundemgazetesi.com muhabirleri, Celal Yaşar'ın basın toplantısını takip etti.

Mahalli seçimlerinin 31 Mart 2024 olarak belirlenmesinin ardından belediye başkanlığı aday adalığı açıklamaları da hız kazandı. Bu kapsamda Daday Etki Ekmek Salonu Sahibi Celal Yaşar, Daday'dan belediye başkanlığı aday adaylığını duyurup çeşitli açıklamalarda bulundu.

Yaşar, burada yaptığı açıklamada; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, bu vatan için, millet için bayrak için ezanı Muhammed için şehit olan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize sağlık sıhhat kederli ailelerine sabırlar ve metanet dilerim. Yaklaşan 2024 yılında yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Daday'a daha iyi hizmet etmek, bu gidişata ‘dur' demek için beytül mala sahip çıkmak için Daday'ın gençlerine bir istikbal ve gelecek yaratmak için emeklilerimize ve Daday halkına daha temiz tertipli düzenli ve iyi bir ortam oluşturabilmek için Daday Belediye Başkanlığı yönetimine talibim. Hizmet bizden teveccüh Daday halkından, takdir Allah'tan” dedi.

“İLÇE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Yaşar, göreve gelirse üç tane belirlediği sorunu ilk olarak çözmek için uğraşacağını ifade ederek; “İlki doğalgaz. İkincisi TOKİ konusunda çalışacağız. Üçüncü olarak da turizm faaliyetlerine önem vereceğim. DSİ'de bir proje var. Daday'ın deresinin kenarında Abana selinden sonra 300 metre imar yasağı var, sel taşkın alanı olduğu için. İki buçuk kilometre duvar ihalesi vardı DSİ'nin o da rafta şimdi. Çünkü uğraşmıyorlar. DSİ ile görüştüm o yapılsa eski yıkılan hastanenin oradan Tüfekçi köyüne kadar iki buçuk kilometre projesi hazırlandı ama tasarruf tedbirleri kapsamında o da kaldı. O yapılsa Daday'ın kenarları imara açılmış olacak. Ayrıca Coğrafi işaret belgeli Daday etli ekmeğini ilçenin katma değeri olan bir ürünü olduğu için ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde tanıtarak ilçe ekonomisine katkı sağlayacağız” diye konuştu.

“DADAY'IN YÜZDE 80'İ BALLIDAĞ'DAN EMEKLİ OLDU”

Ballıdağ'ın önemini dile getiren Yaşar; “Şimdi köylüler ormandan para kazanıyor. Daha önceden 500 yataklı Ballıdağ Hastanesi'ne Van'dan, Şırnak'tan İstanbul'dan hasta geliyordu. Daday'ın yüzde 80'i oradan emekli oldu” dedi.

“DADAY'A YAPMAK İSTEDİĞİM, ÇALIŞMAK İSTEDİĞİM İŞLER VAR”

Daday'ın Cumhur İttifakı ekseninde olmasını istediğini belirten Yaşar; “Dadaylı yıllardan beri bundan kaybetti. Ben de olursa Cumhur İttifakı ekseninde olmak istiyorum. Olmazsa ben bağımsız yine de adayım. Çünkü Daday'a yapmak istediğim, çalışmak istediğim işler var. Nasip olursa yapacağımı da görecek vatandaş. Ben de yatma, oturma yok. Gece gündüz çalışma var. Benim bu zamana kadar yaptıklarım yapacağımın teminatı” şeklinde konuştu.

PROJELERDEN BAHSETTİ

Belediye başkanı seçildiği takdirde gerçekleştirmek istediği projelerden bahseden Yaşar; “Doğalgaz yapımı hızlandırılması, gençlere istihdam sağlayacak iş kolları, belediye hamam tadilat ve gençler için sosyal alanlar, balık pazarı yer değişimi, minibüs, otobüs, taksi durağı, otogar yapımı, kamyon otoparkı, tır kantarı, lastik yıkama yağlama bakım merkezi, her mahalleye çocuk oyun parkı ve aile dinlenme alanları, makam otosu genç çiftlere gelin arabası, belediye düğün salonu yapımı, personel ve Daday halkı için lokal aş evi, yaşlı ve engellilere sosyal yardımlaşma projesi, cenaze hizmetleri mezarlıklar yol ve çevre düzenlemeleri, mahalle camileri ve Kur'an kurslarında kış aylarında yakıt yardımı, makam odasına cam kapı takılması, belediye atölyeler oluşturulması, temizlik hizmetleri ve geri dönüşüm mezbahane hizmetleri , sanayi çarşısı yenileme ilave iş yeri projesi, kış ayları için karla mücadele araç gereçleri, ihalelerin şeffaf yapılması ve belediye ihtiyaçlarının Daday esnafından satın alınması, mahalle yolları bakım ve onarımı, geleneksel 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması festival çerçevesinde yağlı güreşler, at yarışmaları ve türbe ziyaretleri şeklinde yapılması” dedi.

DADAY BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI CELAL YAŞAR KİMDİR?

Celal Yaşar, 17 Mart 1974 yılında Kastamonu'nun Daday İlçesi Kelebek Mahallesi'nde doğdu.

İlk ve orta öğrenim tahsilini Daday İmam Hatip Orta Okulunda Lise tahsilini ise Kastamonu Endüstri Meslek Lisesinde 1991 yılında tamamladı. Mezun olduktan sonra Daday merkezde baba mesleği olan Sıhhi tesisatçılık ve inşaat tadilat tamirat üzerine çalışmaya başladı.

Yaşar, İlerleyen süreç içerisinde gıda sektöründe faaliyet göstermeye başladı. Şimdilerde ticari faaliyetlerini Kastamonu merkezde sürdüren Yaşar, evli ve 3 çocuk babası.

Özel Haber
Yorumlar 2
Dadaylı 30 Ocak 2024 22:04

Bence Daday belediyesi için en doğru isim saadet partisi adayı Mustafa Mert Yıldız hem de genç bir kardeşimiz

Gönül fedaisi 15 Ocak 2024 15:57

Celal beyin Ak partiden aday olmasını ümit ediyorum. Daday yıllardan beridir baş düşmanı olan kokuşmuş ve gerici olan CHP belediyesine karşı "Belediyecilik gönül işi" diyen Ak Parti'ye en çok uyan kişidir. İşini hakkıyla yapacak en iyi aday olduğu kanaatindeyim. Çalışmalarda başarılar sayın başkan...

Bakmadan Geçme