Budamış Mahallesi Yeni Okul İstiyor

Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, yeni dönemde belediyeden umutlu olduklarını vurgulayarak, mahallesine yönelik yapılması gereken çalışmaları dile getirdi.

Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu; “2014 yılında göreve geldim. 2014'ten 2019'a kadar olduğumuz yer köydü. 2019 da mahalle olduk referandum sonucu mahalleye geçtik. Bir dönem Galip Vidinlioğlu dönemi ile birlikte muhtarlık yaptım. Bu beş yıllık sürede İller Bankası ile birlikte Budamış Mahallemizde sadece bir alt yapı sorunu olan kanalizasyon sorunu yapıldı. Hala yollarımız ve diğer sorunlarımızda çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. 2024 yılındaki seçimlerde vatandaşların çok sayıdaki oy farkı ile yeniden muhtar seçildim. Bu konuyla ilgili tabi Budamış Mahallesi'nde şu anda mevcut doğalgaz, içme suyu, altyapı kanalizasyonumuz var. Ancak en büyük sorunumuz yollarımız. Aşağı Budamış Mahallemizde Oğuz Atay Caddemizde kullandığımız alan. Burada aşağı yukarı bine yakın nüfusumuz var. Yollarımızda asfalt ve bakım onarım çalışmalarının yapılmasını mahalle olarak talep ediyoruz. Hastalarımız, ihtiyarlarımız, bu yollarda çok büyük sıkıntı yaşamaktadır. İmarlı açılması gereken yollarımız var. Yeni Belediye Başkanımızdan imarlı yolların açılmasını talep ediyoruz” dedi.

‘Nüfusumuz 3 Bin Olduğu için Okula İhtiyacımız Var'

Açıklamalarına devam eden Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu; “Bu sorunların yanı sıra mahallemizde çocuk parkı ve futbol sahamız yok. Şu anda mahallemizde 3 bin nüfusumuz var. Sitemizde Şehri Şahane dediğimiz bir sitemiz var. Burada 1200-1300 civarı nüfus var. Nerden baksan 80-100 tane çocuğumuz var. Mahallede küçük bir oyun parkı var. Ancak bunların yanında futbol sahası ve buna benzer aktivite alanları yok. Doğakent'te tek eksiğimiz yine yol. Doğakent'in sorunları yüzde 80 oranında bitti. Genelde yol ve giriş çıkışlarda sorunumuz var. Nüfusumuz 3 bin olduğu için okula ihtiyacımız var. Alan olarak 5 tane okul yerimiz var. Şehit Burak Kapucuoğlu İlköğretim Okulu'nun şu anki kapasitesinin 900 öğrenciyi aştığını söylüyor müdürümüz. Eğer bir çözüm bulunmazsa sabahçı ve öğlenci gibi bir çözüme gidileceğini söylüyorlar. Bu bölgede yine anaokulu yok. Çalışanlarımızın veya belli bir kesimimizin çocuğunu gönderebileceği bir yerimiz yok. Tabi bu sorunlar Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir araya gelerek çözülmesi gereken konular. Biz yeni gelişen bir mahalleyiz. Köyden mahalleye dönüştük. Mahalle olarak çok geniş bir arazi alanına sahibiz. Şu anda 2 tane sitemiz var. Parklarımızın, futbol sahlarımızın genel bir çalışma yapılarak bunlara bakılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Cezaevi ve Kuzeykent Araçları Buraya Getirilmeli'

Mahallesinde yaşanan ulaşım sorununa değinen Muhtar Karabacakoğlu; “Nüfusumuz hızla artıyor. Mahallemizin en önemli sorunlarından bir diğeri ise ulaşım. Bizim mahallemizdeki vatandaşlar Kuzeykent ve Cezaevine gitmek için 2 defa araç değiştirmek zorunda kalıyor. Budamış'tan araca binen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na indiği zaman tekrar 2'nci bir araca biniyor. Cezaevinde, adliyede bir sorun olduğu zaman 2'nci bir araca binmek zorunda kalıyor. Dolmuş ücretleri yakında 20 TL'ye çıktı. Bu da vatandaşların günlük varış ücretlerinin sadece Kuzeykent'e gitmeleri 40 TL oluyor. Mutlaka Cezaevi ve Kuzeykent araçları buraya getirilmeli. Çünkü bu konuda vatandaşlar ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Burada memur, doktor, avukat olan çok sayıda arkadaşlarda var. Gidiş gelişleri onlar içinde büyük bir sorun. Buraya bir tek Süt Değirmen geliyor. Okul döneminde ise büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Bu konuda vatandaşlardan çok şikâyet alıyorum. Muhtar olarak mahallemizde sefer sayılarının arttırılmasını istiyoruz. Muhtarlık sosyal hizmet işidir. Vatandaşın ilk kapısı muhtarlık. Nereye gideceğini bilmeyen vatandaşlar bile kapısı sık sık çalar. Bu tür konularda Belediyemizle daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Yollarımızın imar çalışmaları bitmedi. Bunları bir bir belediye başkanımıza anlatarak bu konularda bir çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Kastamonu'da Bir Sosyal Tesise İhtiyaç Var'

Mahallerinde sosyal tesise ihtiyaç olduğunu vurgulayan Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu; “Kastamonu Budamış Mahallesi şehrin girişindeki bir mahalle. İstanbul ve Ankara'dan gelenlerde bizim bu yolları giriş olarak kullanmaktadır. Yoncalı Kavşağı, Zincir Fabrikası alanına kadar kapkara, ışıklandırma sistemi yok. Bu bölgelerin ışıklanmasını talep ediyoruz. Bunlarla ilgili süreci bitirdik. Elektrik projelendirilmesi yapıldı. Sadece ihalesi kaldı. Bu konularda biraz duyarlı olunması gerekiyor. Karaçomak Deresi'nin ihalesi yapıldı. Taşkın koruma ve yanında sosyal tesis gibi bir projemiz var. Kastamonu'da böyle bir sosyal tesise ihtiyaç var. Kastamonu'daki alanlarımız oldukça kısıtlı. Bu proje gerçekten güzel bir proje ve Kastamonu'muza kazandırılmalı. Vatandaşların içinde vakit geçireceği sosyal tesis alanı oluşturulmalı. Vatandaşın vakit geçireceği, güzel aktiviteler yapacağı alanlara ihtiyacı var. Enerji konusunda ise şehir şebekesine bağlanmak istiyoruz. Budamış Mahallemizde elektrik kesintisi devam etmektedir. Budamış Mahallesi olarak şehir şebekesine bağlamalıyız. Vatandaşlarımız mahallemizden ve belediyemizden umutlu” şeklinde konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme