Bilim Şenliği kapılarını açtı

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 'Hayal et, tasarla, dene, üret' adlı TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Bilim Şenliği dün Kuzeykent Fuar Alanı'nda açıldı.   Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 'Hayal et, tasarla, dene, üret' adlı TÜBİTAK 4007 projesi kapsamında Bilim Şenliği, bugünde devam edecek. 75 atölyede 225 atölye rehberlerinin katkısıyla ve...


Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşadüzenlediği 'Hayal et, tasarla, dene, üret' adlı TÜBİTAK 4007 projesikapsamında Bilim Şenliği dün Kuzeykent Fuar Alanı'nda açıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığının ortaklaşadüzenlediği 'Hayal et, tasarla, dene, üret' adlı TÜBİTAK 4007 projesikapsamında Bilim Şenliği, bugünde devam edecek. 75 atölyede 225 atölyerehberlerinin katkısıyla ve 10 bin katılımcı hedefiyle gerçekleştirilen BilimŞenliği'nin açılışına Vali Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu,Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, siyasi parti temsilcileri, davetlilerve çok sayıda öğrenci katıldı.

'10 BİNZİYARETÇİ HEDEFİYLE BURADAYIZ'

Bilim Şenliği öncesinde açılış konuşmasını gerçekleştiren İlMilli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; 'İlkini 2017 yılında 35 atölyeçalışmasıyla gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nin, 2018 yılında50 atölyeyle tamamlamıştık. Bu yıl ise 75 atölye çalışması ve 225 atölyelideri, rehberlerimizin katkısıyla 10 bin ziyaretçi hedefiyle buradayız. BilimŞenliğiyle okullarımızdaki öğretmen, öğrenci ve diğer eğitim çalışanlarınıneğitim, öğretim, kültür, bilim ve projeler konusunda yaptıkları çalışmalarının paylaşımınıgerçekleştiriyoruz. Ülkemizin 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda bilim toplumuoluşturmak üzere toplumun tüm kesimlerinin bilime olan ilgisini arttırmakamacıyla şenliği yapıyoruz. Gençleri bilimsel araştırma yapma ve farkındalığıoluşturacağız. 2023 eğitim vizyonunda ortaöğretim temasında yer alan akademikbilgi, beceriye dönüşecektir. Bugün bize 14 farklı ilden 20 katılımcıarkadaşımız eşlik edecek. İstanbul, İzmir, Denizli, Kocaeli, Samsun, Tokat,Rize, Burdur, Zonguldak, Kayseri, Muğla, Ankara, Uşak ve Bursa illerinden gelentüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

'BİZİ DAHAİLERİYE TAŞIYACAK OLAN EĞİTİMDİR'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğüile ortaklaşa 'Hayal Et Tasarla, Dene ve Üret' temasıyla hazırlanan BilimŞenliği'ni gerçekleştirdiklerini vurgulayarak; 'Çocuklarımızın, gençlerimizin;bilime, ilme ve teknolojiye önem vermelerini destekliyoruz. Bizi buralaragetiren en önemli şey eğitimdir. Bizi daha ileriye taşıyacak olan da eğitimdir.Eğitimde teknoloji çağı başladı. Bu çağa ayak uydurabilen gençler sizlerolacaksınız. Robotları sadece üreten değin, robotları yönlendiren gençlerolmalısınız. Hayal kuran ve hayallerinizi gerçekleştiren gençler olarak yetişeceksiniz.Gençlerimiz hayallerini bilgi ve donanımıyla gerçekleştirecek. TÜBİKAT 4007kapsamında stantlar kuruldu ve projeler sergilenecek. Projeye katkı verenöğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kastamonu'yu güzel birbilim merkezi haline getirmek için ne destek verilmesi gerekiyorsa, destekvermeye biz hazırız. Her zaman öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizinyanındayız' diye konuştu.

'ÜRETMEKTEK BAŞINA BİR ŞEY İFADE ETMİYOR'

Bilim Şenliği'nin çocukların geleceği için önemli olduğunusöyleyen Vali Yaşar Karadeniz; 'Geçen yıl ki bilim şenliğinde bahsettiğim gibiüretmek tek başına bir şey ifade etmiyor. Fayda ve değeri yüksek ürünlerüretmeniz lazım. Bu da ancak bilim, teknolojiyle elde edilir. Tonlarca üründışarıya gönderiliyor ancak karşılığında ufak bir makine alınıyor. Bilime veteknolojiye önem vermeliyiz. Gelecekte güvende olmak istiyorsak, bilim veteknolojiye önem vermemiz lazım. Günümüzün savaş ve mücadeleler bilim veteknoloji üzerinden yapılıyor. Sizin teknolojiniz ne kadar üstünse askeriyönden de o kadar güçlüsünüz. Hem okullarda sizlere verilen eğitim hem de butür fuar alanları; teknolojinin ülkemizde de gelişmesi açısından faydalıolacaktır. Okulda teknoloji dersleri uygulamalı hale geldiğinde, çizgi filmizlemek kadar zevkli olacaktır. Ülkemiz gelişmeye devam edecektir' şeklindekonuştu.

Konuşmaların ardından başarılı okullara ve öğretmenlereödüller takdim edilerek, protokol tarafından Bilim Şenliği'nin açılışı yapıldı.Akabinde fuar alanını gezen protokol yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakmadan Geçme