'Belediyemizin logosu resmi olarak değişmemiştir'

BELEDİYE BAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, belediye logosuna ve teleferik projesine değinerek açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, kamuoyunu aydınlatmak için yaptığı açıklamada: 'Bu yola çıktığım ilk günden bu yana gizli kapaklı işler olmayacağını, her işi, her adımımızı hemşehrilerimizle paylaşacağımızı, şeffaf bir belediyecilik sergileyeceğimizi söylemiştim. Dün basında da yer alan belediye logosu ve...

BELEDİYEBAŞKANI GALİP VİDİNLİOĞLU;


Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, belediye logosuna veteleferik projesine değinerek açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, kamuoyunu aydınlatmak içinyaptığı açıklamada: 'Bu yola çıktığım ilk günden bu yana gizli kapaklı işlerolmayacağını, her işi, her adımımızı hemşehrilerimizle paylaşacağımızı, şeffafbir belediyecilik sergileyeceğimizi söylemiştim. Dün basında da yer alanbelediye logosu ve teleferik projesi ile ilgili hemşehrilerimizin kafasındadaha fazla soru işareti oluşmaması adına, açıklama yapma gereği doğmuştur. Yenidüşündüğümüz logomuza bakacak olursak da logo üzerine bir oynama yapmadık.Logomuz Candaroğulları'nın bayrağından geliyordu. Hala da öyle. Biz eksikliğinihissettiğimiz eklemeleri yaptık. Türkiye Cumhuriyeti yazısı ekledik. Bundarahatsız olunacak bir şey yok. Türkiye Cumhuriyeti bütün değerleriyle bir'Ortak Akıl'dır. Ortak Aklı simgeler. Türkiye Cumhuriyeti'nin olup olmaması biryerin Yunanistan'a ait olup olmadığını değil öz varlığımızı, ortakdeğerlerimizi simgeler. T.C. ibaresinden rahatsız olup bunu da bu şekilde ifadeetmek çok büyük bir yanlışın içerisine düşüldüğünü gösterir. TürkiyeCumhuriyeti ortak aklın ta kendisi olması sebebiyle ilavesi referandum veyatartışma konusu değildir. Halka sorulmasına gerek yoktur. Sorulsa da gelecekcevabın evet olacağına canı gönülden inanıyorum. Bu konuda daha önceki BelediyeBaşkanları bir şey yapmadı diye bizde mi yapmayalım böyle mantık olur mu? Belediyemizinlogosu henüz resmi olarak değişmemiştir. Meclis onayına sunulacak,görüşülecektir. Eğer onaylanırsa resmi işlemlerde, kurumsal kimliktekullanılacaktır. Sosyal medyaya düşmüş, yayılmış olabilir. Tepkilere bakarız.Halkımızın beğenip beğenmediğini anlarız. Meclisimizde oylarız, kabul edilirsekullanırız, kabul edilmezse kullanmayız' ifadelerini kullandı.

'USTA-ÇIRAKİLİŞKİSİNİ KONUŞMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR'

Teleferik Projesi'ne değinen Vidinlioğlu; 'Teleferik Projesi'negelecek olursak. Doğrudur, ilk olarak Turhan Başkanımız zamanında gündemegelmiş, istek olmuş, değerlendirilmiş. Biz Teleferik Projesi'ni tamamenkaldıracağız demedik. Bizim bu konuyu gündeme getirme nedenimiz, teleferiğin şuanki yerinin tarihi dokuya uygun olmadığını düşünmemizdir. Halkımıza soracağız,Teleferik Projesi ile ilgili ne düşündüklerini. 'Taşıyalım' derlersetaşıyacağız. 'Kaldır at' derlerse de kimin yaptığına, kimin gündeme getirdiğinebakmadan teleferiği sökeceğiz. Ama bunu halkımıza soracağız. Halkımız kararverdikten sonra teleferiğin iptal edilmesi ya da yerinin değiştirilmesi,kimsenin köşesine taşıyabileceği veya polemik konusu haline getirebileceği birkonu olamaz. Herkesi saygıya davet ediyorum. Usta-çırak ilişkisini konuşmakkimsenin haddine değildir. Karar halkımızındır. Her zaman beraber hareketedeceğiz dedik. Bunun da her zaman arkasında olacağız' ifadelerini kullandı.

'EN KISASÜREDE BENDEN BEKLEDİĞİNİZ AÇIKLAMALARI DUYACAKSINIZ'Vidinlioğluson olarak; 'Değerli hemşehrilerim, belediyeyi devraldığımız günden itibarenbütün gücümüzle, bütün imkanlarımızla şehrimizin geleceğini hep beraber inşaetmek adına çalışmalara başladık. En kısa sürede benden beklediğinizaçıklamaları duyacaksınız. Neredeyse her iki kişiden birinin oyunu almış olmakönemli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilinciyle, hata yapmadan, güveninizelayık olmak için işi sıkı tutacak, tedbiri elden bırakmayacağız. Sizlereteşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum' dedi.

Bakmadan Geçme