'Beka problemimiz varsa 7'den 70'e hepimiz askere gidelim'

MUHARREM İNCE Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 yılında Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda Kastamonulular bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda CHP Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, CHP ve İYİ Parti (Millet İttifakı) ortak Belediye Başkan Adayı Mustafa Öztürk, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda...

MUHARREMİNCE;


Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2018 yılında Cumhurbaşkanı AdayıMuharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda Kastamonulular bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda CHP MilletvekiliHasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Daday Belediye Başkanı HasanFehmi Taş, CHP ve İYİ Parti (Millet İttifakı) ortak Belediye Başkan AdayıMustafa Öztürk, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili yer aldı.

'KASTAMONU'NUNVE İLÇELERİNİN BELEDİYELERİNİ İSTİYORUZ'

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, katılımlarından dolayıvatandaşlara teşekkür ederek; 'Biz bu meydanda bayramlarda toplanırız, biz bumeydanda sözleşiriz, buluşuruz, biz bu meydanlarda Cumhuriyet için toplaşırız,birleşiriz, etkinliklerimizi de yaparız. Hak ararız, adalet isteriz. Ama hiç kimseyi düşmanlaştırmayız. Hiçkimseye ötekileştirici bir dili asla ve asla kullanmayız. Adaletle, vicdanla,liyakatle yöneteceğimiz Kastamonu'nun ve ilçelerinin belediyelerini istiyoruz'dedi.

'HEPSİBİZİM KADAR VATANSEVERDİR'

Kastamonululara seslenen Muharrem İnce ise; '31 Mart günüsandık başına gideceğiz. Türkiye'de belediyeler Cumhuriyetle birliktekurulmadı. 1850'lerden, 1860'lardan bu yana belediyeler var. 1930'da ilk kezseçim yapılıyor. 1930'dan bu yana da belediye başkanlarımızı, muhtarlarımızıseçiyoruz. Bu yapılan ise 19'uncu yerel seçim. 19'uncu yerel seçimde rahmetliİsmet İnönü, rahmetli Adnan Menderes, rahmetli Süleyman Demirel, rahmetliEcevit, rahmetli Erbakan, rahmetli Özal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, rahmetliErdal İnönü yarıştı. Hiç kimse meydanlara gelip de bir belediye seçimine bekaseçimidir demedi. Hiç kimse ben kaybedersem Türkiye kaybeder demedi. Herhangibir siyasi partiye oy vermek vatanseverliğin bir ölçüsü olamaz. CHP'ye oyverenler vatansever de, MHP'ye oy verenler vatansever değil mi? Bunu söylemekahlaksızlık olur. AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet Partisi'nede oy verenlerde bu memleketin evladıdır. Hepsi bizim kadar vatanseverdir'dedi.

'HİÇ VARLIKKUYRUĞUNDA ZENGİN BİR İŞADAMINI GÖRDÜNÜZ MÜ?'

Açıklamalarına devam eden İnce; 'Fransız, İngiliz, Almanyatırımcı işadamı Kastamonu'ya bir fabrika kurmak istese, ülkenin CumhurbaşkanıTürkiye'nin beka problemi olduğunu söylüyor. O yatırımcı ise Türkiye'ye gitmekistemez. Çünkü korkar. Türkiye'de beka sorunu var demek, memlekete kötülükyapmaktır. Memlekete hainlik yapmaktır. Birisi anlatsın beka sorunu nedir?Dünyanın en güçlü devleti Amerika'nın Türkiye'ye işgal planı var da bizimhaberimiz mi yok? Beka problemi varsa ordumuz baş edemiyor mu? Askerimiz,polisimiz güçsüz mü yapamıyorlar mı? Eğer ordu güçsüzse beka problemimiz varsa7'den 70'e hepimiz askere gidelim. Şerife Bacı'nın memleketinden sesleniyorum.İçişleri Bakanı açıklıyor, teröristleri öldürdük Türkiye içinde 750 taneterörist kaldı diyor. O zaman beka sorunu olmamalı. CHP'li bir belediyeolduğunda ezanları mı susturacak, bayrağı mı indirecek? Ne olacak? Bekamemleketin bekası değildir. Bekayı açıklıyorum. Bahçeli, Erdoğan, koltukaşkıdır. Biz gelip ekonomi, orman köylüsü, mazotu, soğanı konuşacağız. Buseçiminin sloganını belirleseydim 'yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oyvereceksin seni soyana' derdim. Bu ülkede et, süt, yumurta, patates, soğanbitti. Domatesi devletleştirdi, tank fabrikasını özelleştirdi. Devletleştirilenbir domates, özelleşen bir tank fabrikası var. Meydanlarda ekonomi konuşamıyor.Soğanı konuşamıyor. Bana birisi deseydi, 20 sene önce bu millet kuru soğana muhtaçolacak deseydi inanmazdım. Kuyruğa girmiş millet, utanmadan diyorlar ki bukuyruk varlık kuyruğudur. Varlık kuyruğu ayrıymış, yokluk kuyruğu ayrıymış. Hiçvarlık kuyruğunda zengin bir işadamını gördünüz mü? Tayyip'in arkadaşlarındanbirini gördünüz mü? Hayır görmedik, hep fakir fukara var. Nasıl kuyrukları 2'yeayırıyorsa ben de yalanları 2'ye ayırıyorum. Bir normal yalanlar var. Bir dekuyruklu yalanlar var' ifadelerini kullandı.

'BİZİMBİZDEN BAŞKA BİR DOSTUMUZ YOK'

Cumhurbaşkanı adayı olduğu sürece değinen İnce; 'Cumhurbaşkanıseçilirsem, öğretmenlere, polislere, din görevlilerine, uzman çavuşlara 3 bin600'ü vereceğim demiştim. 45 gün içinde vereceğim dedim. Erdoğan'da aynı sözüsöyledi. Kastamonu'dan sesleniyorum; bana bak Recep verdiğin sözü tut polislerin, öğretmenlerin 3 bin 600'ünüver. Meydanlarda söz verdik. Gariban çocukların 3 bin 600'ünü ver. Söz vermekkolay değildir. Söz verdin mi yerine getireceksin. Seçimden önce dövizfırlayacak kuyruklar olacak dedim. Yandaş gazetede manşetten verilmiş. Muharremİnce'yi MİT sorgulasın diye. Nereden biliyormuşum bunların olacağını. Sendeakıl yoksa ben ne yapayım. Aklı olan herkes bunu görüyor. Tekel, PETKİM,TÜPRAŞ, limanları, değerli arazileri, Telekom'u, Sümerbank'ı sattılar. Devletsüt mü üretir dediler TİGEM'leri elden çıkardılar. Devlet bez mi üretir dedilerSümerbank'ı sattılar. Kasanın başında sosyete damat oturuyor. Esnaf lokantasıgibi bir Türkiye var. Varlık fonu oluşturdular. Varlık Fonu içinde; PTT, ZiraatBankası, Halk Bankası, Türk Hava Yolları, Çaykur, Borsa İstanbul'u koydular.Türkiye'nin 90 yılda oluşturduğu dişinden, tırnağından biriktirdiklerini varlıkfonunun içine aldılar. Seçimden sonra ise bunlar harç gibi satılacak. Çünküsaraya para lazım. Erdoğan'ın 29 uçağı var. Sizin o kadar bisikletiniz yoktur.Bir devlet nasıl olursa silah fabrikasını yabancılara verebilir? Bunlar mıyerli? Bunlar mı milli? Bunlar mı milliyetçi? Rahmetli Genel Başkanımız BülentEcevit şöyle derdi: 'Bazıları milliyetçiliği duvarlara yazar, bizmilliyetçiliği Ege'nin karanlık sularına, Afyon'un haşhaş tarlalarına,Kıbrıs'ın Beş Parmak Dağlarına yazarız.' Silah fabrikası Katarlılara veriliyor.Katar bizim ülkemiz mi, ortağımız mı? Katar Güney Kıbrıs ile Rum kesimiylebirlikte Akdeniz'de doğalgaz araması yapan bir şirket. Bizim bizden başka birdostumuz yok. Bir devlet en stratejik kurumlarını böyle devir edemez' dedi.

'HİÇ KİMSEEZANI ISLIKLAMAZ, HİÇ KİMSE EZANI YUHALAMAZ'

Hiç kimsenin ezanı ıslıklamayacağını söyleyen İnce; '31 Martgünü sandığa gittiğimizde lütfen bunları hatırlayın. Ama seçimin heyecanlı,gülünç, komik, neşeli tarafları da oluyor bazen. Beni en fazla Bahçeligüldürüyor. Zillet ittifakında Kemal, Meral, Temel var diyor ve hepsinin 5harfli olduğunu söylüyor. Bende dedim ki Recep'te beş harfli. Ama RTE diyorsan,o da 3 harflidir. 3 harfli daha tehlikelidir. Bugünlerde yalan furyası başladı.Yalan furyası şu, dini duyguları istismar etmek için en uygun ortamlar seçimortamıdır. Geliyor şimdi meydanlara ezanı ıslıkladılar, yuhaladılar diyor.İstanbul'da 8 Mart'ta kadınlar bir gösteri yapıyor. Polis önlerini kesiyor, gazsıkıyor. Polisler bir arbede içine giriliyor. Kadınlar, polisleri protestoediyor ıslık çalıyorlar. O sırada ezan okunuyor. Kadınlar ezanın okunduğunfarkında bile değil. Şimdi bunu alıp ezanı yuhaladılar diyorlar. Ben bu ülkeninTürklerine, Kürtlerine, Alevilerine, Sünnilerine, Alevilerine, Şafilerine,sağcılarına, solcularına, başı kapalılara ve başı açıklara, 82 milyona kefilim.Hiç kimse ezanı ıslıklamaz, hiç kimse ezanı yuhalamaz. Bizim bağımsızlığımızın2 sembolü vardır. Biri bayrağımız, öbürü de ezanımızdır. Ezan namaza çağrıolduğu gibi bağımsızlığımızın da simgesidir. Bu topraklardan 3-5 zibidiçıkabilir. Ezanı yuhalayacak olan babayiğit çıkarsa onun alnını karışlarız. Amaolmamış şeyleri meydanlarda anlatarak insanların din duygularıyla oynamamaklazım. Hani Kabataş'ta bir kadına saldırmıştı erkekler. Cuma görüntüleryayınlanacaktı. 300 Cuma geçti böyle bir görüntü yok. Cami de içki içtilerdedi. İmam ben Müslüman'ım görmedim dedi. Camileri ahır yaptılar dedi. BunuTürkiye'de en iyi anlatacağımız yerlerden biri Kastamonu'dur. Bu ülkeninkurtuluşunda İnebolu'nun, Kastamonu'nun ne olduğunu bilmeyenler bu ülkenintarihini bilmiyordur' şeklinde konuştu.

'MİRASYEDİLERDENKURTULMAMIZ LAZIM'Muharremİnce son olarak; 'Üretim, nano teknoloji dedim. Arkadaş çıktı 'Çay, kek var'dedi. Eğer bir ülkede uzay teknolojisi, uzay madenciliği, üretim, istihdam diyen birisi, bedava kek var diyenbirisine yeniliyorsa o memlekette beka sorunu olacaktır. Bu ülkenin çocuklarınıiyi yetiştirmeliyiz. 17 yılda en kötü yaptıkları iki şey. Biri dış politika,diğeri eğitimdir. Çocuklar okullarda o kadar kötü eğitim alıyor ki, okullarbitti. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmamız lazım. En çok güvenliğimiz gelecektebizi zenginleştirecek dediğimiz bor madenini de satacaklar. Mirasyedilerdenkurtulmamız lazım. Meydanlara gelip CHP ile FETÖ'yü yan yana koyuyor. 5 taneyaverin, 4'ü FETÖ'cü çıktı. Sen yaverlerini seçememişsin bize çamur atıyorsun. Busıla hasreti bitsin. Biz Millet İttifakı diyoruz. Onlar utanmadan zillet diyor.Ben de Cumhur İttifakı'na çamur ittifakı mı diyeyim? Söylenecek laf çok.Gerginlik olmasın diye demiyoruz. Onlardan korktuğumuzdan değil. Meydanlardakiel işaretinde tek adam, tek parti, tek yargı, tek medya açılımı var. Yoksullarasesleniyorum; belediye ya da devlet yoksullara yardım ediyor. Zorla okula veaskere gönderiyor. Yoksul olduğunda da devlet sana yardım edecektir. BuErdoğan'ın lütfu değildir. Kim seçilirse seçilsin sen bunu alacaksın.Sakarya'daki tank fabrikası satılırken ses çıkarmazsan, çocuğun da yardımamuhtaç olur. Hatta yoksul kardeşim yardımı bulurken, çocuğun yardım bulupbulamayacağı şüphelidir. Memleketin sorunlarına seyirci kalmadan, oyuncu olup,meydana çıkacaksın' dedi.

Bakmadan Geçme