Bayramdaki yoğunluğu arıyorlar

Kurban Bayramı'ndaki yoğunluk sonrası kurulan ilk pazarı, mesleğe senelerini veren pazarcı esnafı değerlendirdi.

Pazarcı esnafı, Kurban Bayramı'nda yüzünün güldüğünü belirtirken iş yoğunluğun azaldığını vurguladı. Fiyatlarının piyasa göre uygun olduğunun altını çizen esnaf, fiyatların daha fazla düşmesinin üreticilerin zararına olacağı için üretimin azalmasına sebebiyet verebileceğini dile getirdi.

“BU PAHALILIĞA GÖRE FİYATLAR GAYET UYGUN”

Hasan Demircioğlu, 30 yıldır pazarcı olduğunu belirterek; “Çoğunlukla patates, soğan satıyorum. Bayramda bir artış vardı işlerde, şimdi biraz daha durağan seyrediyor. Fiyatlarımız da şu anda normal. Soğan ve patates 10 liradan 20 liraya kadar değişiyor fiyatı. Yani malın kalitesine göre fiyat değişmekte. Bu pahalılığa göre fiyatlar gayet uygun. Müşterileri tezgahımıza bekliyoruz” diye konuştu.

“ÇOK ŞÜKÜR BAYRAM YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRMÜŞTÜ”

Ali Sulayıcı ise 46 yıldır pazarcı olarak vatandaşlara hizmet verdiğini dile getirerek; “Emekli de olduk ama ihtiyaç da olduğundan halen mesleği severek sürdürüyorum. Bayramdan sonraki ilk pazarda vatandaş da var ama biraz durgun seyrediyor. Yine de çok şükür bayram yüzümüzü güldürmüştü” dedi.

“YERLİ ÜRÜNLER TEZGAHLARI SÜSLEMEYE BAŞLADIĞI İÇİN FİYATLAR DÜŞTÜ”

Fiyatlarda düşme yaşandığının altını çizen Sulayıcı; “Yerli ürünler tezgahları süslemeye başladığı için fiyatlarda düşme de meydana geldi. Salatalık 20 liraydı, 10 liraya düştü. Domates 15-17,50 lira arasında. Biber ve patlıcan da 15 lira. Bu fiyatların altına da düştüğü zaman çiftçiye de maalesef yazık. Bir işçinin yevmiyesi 500 lirayken köylüyü kurtarmaz” şeklinde konuştu.

“ZORLUKLARI DA BİR ŞEKİLDE AŞIYORUZ”

Erhan Kara da 20 yıldır baba mesleğini severek sürdürdüğünü anlatarak; “Bazı ürünleri ailemle birlikte yetiştiriyorum bazı ürünleri ise alarak satıyorum. Bu meslek küçük yaşlarda bağımlılık yaptı, bir daha da bırakamadım. İş olsa da olmasa da severek sürdürüyorum. Bu işten emekli olan meslektaşlarımız var, pazara gelip dolaşıyorlar, meraklarını gideriyorlar. Dışarıdan bakıldığı zaman çok kolay gözüken sektörümüz, aslında çok meşakkatli. Bu ürünler tezgaha geçene kadar birçok kişinin elinden geçiyor. Örneğin sebze ihtiyacını Antalya karşılıyor, şu anda da hava sıcak olduğu için ürünler buraya gelene kadar zarar görebiliyor. Bu bizim için büyük sıkıntı oluyor ama zorlukları da bir şekilde aşıyoruz” dedi.

“BİRAZ DAHA DÜŞERSE KURTARMAZ”

Bayramdan sonraki iş yoğunluğunu değerlendiren Kara; “Bayrama göre hiç iş yok diyebilirim. Bayramda bir hafta hareketlilik oldu. Herkes çokça aldığı için her şeyini, vatandaşların evindeki ürünlerin bitmediği gibi bir izlenim var. Şu anda durağan seyrediyor. Vatandaş zaten sebzeyi ikinci plana atıyor. ‘Bitince marketten 2-3 tane' alırız diyebiliyor. Halbuki sebze bir evin temel ihtiyacı. Şu anda ayrıca fiyatlar da bir tık düşük. Birçok gider var, biraz daha düşerse kurtarmaz. Kaliteli ve uygun fiyata ürünler için vatandaşlara tezgahımıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme