Başkan Vidinlioğlu: 'Kastamonu Artık Kabuklarını Kırıyor'

Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO) inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirdi.

Türkiye'nin ilk ticari şehircilik fuarı KASTEXPO'ya bu yıl; Gana, Fildişi, Senegal, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Togo, Uganda, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Çad, Nijerya ve Sudan'dan iş insanları alım heyetleri geldi. Bu ülkelerden gelen iş insanları ile ülkemiz sanayicileri arasında B2B eşleştirmeler ile katılımcı firmaların daha fazla iş birliği yapması amaçlanıyor.

İstanbul'un en genç Belediye Başkanı Kastamonulu Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir fuarın açılışında; “Öncelikle fuarımızın düzenlenmesinde emeği geçen başta KASİAD'ımızın çok değerli başkanına ve çok kıymetli heyetine şükranlarımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum. 4 gün sürecek olan fuarın Kastamonu, iş dünyamızın ve iş dünyamızın çok kıymeti temsilcilerine hayırlara vesile olmasını, iş dünyamıza çok büyük katkılar sunmasını da Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Tabi burada bakanımızdan bütün heyetimize kadar ortak noktamız Kastamonulu olmak, bu anlamda İnşallah bakanımızın da öncülüğünde tüm fertlerimizle birlikte Kastamonu'muzun da İnşallah girişim sürecine katkı sunacak çalışmaların altına hep birlikte imza atmamız için önemli bir vesile oldu. Fuar çok güzel oldu, tekrar kıymetli KASİAD başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Tabii ortak noktamız Kastamonu'ya geçtiğimiz hafta içerisinde de bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu anlamda Kastamonulu hemşerilerimizin de bu vesileyle selamlarını sizlere getirdik. 104 yılını Kastamonu kadının öncülük etmiş olduğu ve İlk Kadın Mitingi'nin 104. Yılını kutladık. Bu anlamda özellikle bu duyarlılığı gösteren Şerife Bacının bu anlamdaki aynı örneklerini teşkil eden kıymetli Kastamonu kadınlarımızdı ve aynı zamanda tüm Kastamonu camiamızın da milli mücadelede ne kadar önemli bir rol almış olduğunu da bir kez daha görmüş ve göstermiş olduk. Bu anlamda bir de GMG Kastamonuspor'un maçına gitmek fırsatımız oldu. Kastamonuspor'umuz Karaman mücadelesinde de 3-2 maçı kazanarak liderliğini devam ettirdi. Kastamonuspor'umuza sizlerin aracılığıyla başarılar dilediğimi özellikle ifade etmek istiyorum. Ülkemiz 2002 yılından bugüne kadar ihracat konusunda 33.000 olan firma sayısını 101 bine çıkarmış, ihracat rakamlarında da 84 milyar dolarlık bir hacimden 254 milyar dolara ulaşmış bir ülkenin nereden nereye geldiğini ifade ederek, ben tekraren fuarımızın hayırlara vesile olmasını, Kastamonulu iş dünyamızın gelişmesine vesile olmasını dileyerek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum ”dedi.

‘Başarıyı Birlikte Yakalayacağız'

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise; “Kastamonu öyle zannediyorum yavaş yavaş artık kabuklarını kırıyor. Biz istesek de istemesek de bu böyle olacak. Böyle de olmalı. Biz bunu İlk Türk Kadın Mitingi olarak biliyorduk ama dünyada bir ilk olduğunu öğrendik. Düşünün ki o günün şartlarında 3 bin tane Kahraman Türk Kadının Kız Mektebi önünde toplanıp işgal devletlerinin başkanlarına telgraf çekmesi ve işgali teli mitingi düzenlemesi onun için bu konuda da kadınlarımızın çok önde yer alacağına yürekten inanıyorum. Çünkü her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var sözü artık her başarılı erkeğin yanında bir kadın var şeklinde değişmeli. Çünkü o kadar çok iş kadınımız var ki inşallah başarıyı birlikte yakalayacağız. Başarıyı birlikte yakalamak zorundayız. Çünkü değişik platformlarda hep soruluyor, ‘Kastamonu deyince ne dersiniz?' diye. Ben hep şunu söylüyorum, Kastamonu Türkiye'nin ta kendisidir diyorum çünkü hiç işgal görmediği halde en fazla şehidi veren il. Çanakkale'de destan yazmış bir il. İstiklal harbimizde destan yazmış bir il. İstiklal Yolunun sahibi bir şehir. Oradan toplanan cephane Küre dağlarından, Ilgazlardan, Çankırı üzerinden cepheye ulaşmış. Onun için Kastamonu her şeyin en iyisini hak ediyor, en güzelini hak ediyor. Onun için İstiklalin Şehri aynı zamanda İstikbalimizin de Şehri olsun. Bunu el birliği ile başarmak adına da elbette ki iş insanlarımıza çok büyük şeyler düşüyor. Kastamonu Cumhuriyet kurulduğunda 330 bin nüfusa sahip şu anda 380 biniz. Ülke, 13 milyondan 85 milyona gelmiş, 6 kat, 7 kat büyümüş, biz %10 büyümüşüz taşı toprağı altın diye ağırlıklı olarak İstanbul'a gelmişiz. Burada çok iş insanımız var, elbette ki her iş insanı mutlaka karlılığını düşünür ama çok şükür son dönemdeki atılımlarla birlikte tünelimiz açıldı. Artık her gün uçağımız var. Onun için Kastamonu artık yatırım yapılabilecek bir il kıvamına geldi. Organize Sanayi Bölgemizi de büyütüyoruz, kamulaştırmaları tamamlandı, İnşallah geleceğin Türkiye'sini nasıl birlikte inşa edeceksek geleceğin Kastamonu'sunu da el birliğiyle inşallah birlikte İnşa edeceğiz, çünkü Kastamonu her şeyin en iyisine layık. Ben başta KASİAD Vakfı ve Derneği başkan ve Yöneticileri işe Üyeleri olmak üzere tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Emeklilerinize sağlık, hepinize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum“ ifadelerini kullandı.

‘Türk Medeniyetine Her Zaman Katkı Sunduk'

AK Parti İstanbul Milletvekili Rabia İlhan da; “Biz Kastamonu'nun kadim insanları olarak kadim medeniyetimize, Türk medeniyetine her zaman katkı sunduk. Bu da bugün gördüğümüz gibi İstanbul'daki sanayici iş adamlarımızla birlikte Türkiye'mizin üretimine ihracatına vermiş olduğu katma değerle bir kez daha ortada. İnşallah biz bunları daha ileriyi taşımak için elimizden gelen gayreti göstermek için bugün her bir ferdimizle, valiliğimizden, belediyelerimizden, siyasetimizden, meclis üyelerimizden, iş adamlarımızdan, sanayicilerimizden her bir ferdimizle bugün bir aradayız. Ben bu birlik ve beraberliği devam ettirdiğimiz sürece çok daha ileriye taşıyabileceğimizi çok daha iyi yerlerde söz sahibi olabileceğimize inanıyorum. Genç kardeşlerimizle birlikte inşallah bu büyüklerimizden aldığımız burada bizlerden büyük bizlere ağabeylik eden iş adamlarımız var. Onlardan aldığımız bayrağı genç iş insanı kardeşlerimize taşıyacağız ve İstanbul'da hemşirelerimizi layıkıyla temsil edeceğiz diye düşünüyorum. KASİAD başkanımıza bu güzel ortamı organize ettiği için hemşerilerimize, iş insanlarımıza bu imkânı sağladığı için şahsında bütün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Bakanımıza Kastamonulu hemşerimiz bu anlamda ağabeyimiz öncümüz Sayın Bakanımıza da bugün bizi burada onurlandırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme