Başkan Vidinlioğlu: 'Belediye görev ve yetkilerini biliyor'

Belediye Meclisi temmuz ayı olağan ilk toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının ilk gündem maddesinde Taşköprü Belediye Başkanlığı tarafından talep edilen çöp toplama aracı talep ettiği, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün envanterinde bulunan 2012 ve 2013 model Mitsubishi Fuso sıkıştırılmalı çöp kamyonunun ihtiyaç fazlası olduğundan taşınırın bedelsiz devredilmesi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer bir gündem maddesinde Orgeneral Atilla Ateş Paşa Caddesi üzerinde bulunan büfenin ihalesinin sona ereceğinden beş yıl süreyle ihaleye çıkması oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

Başka bir gündem maddesinde Aktekke Mahallesi 841 Ada 59 nolu parselde bulunan otopark ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Diğer gündem maddesinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) kuruluşunun 30'uncu yıl dönüm münasebetiyle Aşkabat'ta “Türkmenistan' da TÜRKSOY Kültür Günleri” etkinlikleri ve Türkmenistan Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Arkadağ Şehri Resmi Açılış Töreni” ile eş zamanlı olarak düzenlenecek toplantıya ve etkinliklere katılmak üzere Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Taner Alikavas ile aynı müdürlükte görevli Kamil Topdan'ın görevlendirilmeleri ve personellerin yurtdışına çıkışları hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

8 MİLYONLUK EK ÖDENEK TALEBİ

Toplantının başka bir gündem maddesinde Fen işleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyonu Müdürlüğü'nün enflasyonist etkilere bağlı olarak artan yakıt ve enerji maliyetlerine ek olarak artan ürün ve hizmet fiyatları ve yaşanan afet ile yürütülen hizmet harcamalarının müdürlüklerin bütçelerine ön görülemeyen ek yükler getirdiği için 8 milyonluk ek ödenek talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.,

3 MÜDÜRLÜĞÜN ÖDENEĞİ 12 MÜDÜRLÜĞE AKTARILMASI TALEBİ

Diğer bir gündem maddesinde de Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ndeki kullanılması düşünülmeyen ödeneklerin 12 müdürlüğe aktarılması oylanarak, oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.

Başka bir gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün kuruluş, görev ve çalışma yönetmeliğinde günümüz ihtiyaçları gözetilerek başta Kentsel Dönüşüm Şefliğinin faaliyetlerine başlayabilmesi için revizyona gidilmesi de oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

HUZUREVİ ÜCRET TARİFESİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının son gündem maddesinde Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde hizmete sunulacak olan Ömerul Faruk Darende Huzurevi'nde yapılacak tek ve çift kişilik konaklamaya ait 2023 yılı ücret tarifesinin yeniden değerlendirilmesi oylanarak oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.

“BELEDİYE ZATEN GÖREV VE YETKİLERİNİ BİLMEKTE”

Gündem maddelerinin ardından konuşan Belediye Başkan Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Özellikle hem sosyal medya üzerinden hem de benim şahsi sayfama hem de belediyemize bizzat gelerek çeşitli taleplerde bulunan vatandaşlarımız oluyor. Bunlara en kısa sürede cevap verme gayreti içerisindeyiz. Havaların yeni yeni ısındığı bugünlerde şehrimizin hemen hemen her gün yağmur aldı. Bu konuda uzayan çimler çok fazla. Park ve Bahçeler ekibimiz sürekli sahada. Bu çimlerin biçilmesi noktasında mesai harcıyorlar. Herkes taleplerini elbette ki bana veya başkan yardımlarımıza iletebilir fakat burada bazen rastlıyorum, belediye zaten görev ve yetkilerini bilmekte. Elbette ki vatandaşlardan gelen talepleri de her daim yerine getirmekle mükellef ama takdir edersiniz ki dönem dönem, bunlar sayıca çok arttığı için hepsine birden yetişmek mümkün olmuyor. Zamana yaymak gerekiyor. Yeni sanayimizde asfaltlama çalışması yapılıyor ama biliyorum ki eski sanayimizin içi de çok kötü oranın da asfaltı yapılacak ama bunun için de süre lazım. Özellikle çim biçme konusunda belediyeye görev hatırlatma konusunda yazılar var. Bunlarda da kantarın topuzu kaçıp, haddi aşan ifadeler oluyor. Herkesi bu konuda daha dikkatli, daha kabul edilebilir ölçüde şeyler yazmaya davet ediyorum. Herkes talebini dile getirebilir ama kimseyi kırmadan, incitmeden” diye konuştu.

“HERKESİ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM”

Mezarlık yeriyle ilgili de konuşan Vidinlioğlu; “İlimizin en büyük problemlerinden bir tanesi de mezarlık yeriyle ilgili. 500'ün üzerinde talep var. Çok ciddi şekilde mezarlık ihtiyacımız var. Bununla ilgili de girişimlerimiz oldu. Geçen meclisimizde de zaten onayladık. Oy birliğiyle alınmış bir karardı. Bunu da yaparken, çok ince eleyip sık dokuyarak yapıyoruz. Kimseyi kırmadan incitmeden yol alalım istiyoruz ve kurumların da görüşlerini alıyoruz. ‘Kendi kafamıza göre şurayı mezarlık yeri olarak belirledik, hadi yapalım' demiyoruz. 8 tane kurumun görüşü alınmış, mesafeler ölçülmüş, uygunluğuna karar verilmiş, Vali Bey onaylamış, arkasından meclise gelmiş, meclis oy birliğiyle bir karar almış, bunun üzerinde çok fazla tezvirata gerek yok. Herkesin talebi olabilir bu konuda. Buna diyeceğim hiçbir şey yok. ‘Ben evimin karşısında mezarlık istemiyorum' talebi, kabul edilebilir ve mantıklı bir taleptir. Biz de bunu değerlendirir ama olmamış şeyi olmuş gibi gösterip, ‘Yok efendim 30 dönüm orman yok edildi' gibi ifadeler tamamen yalandır. Doğrulukla ilgisi yoktur. Burada asıl önemli olan şey şu, biz sonuçta kamu adına hareket ediyoruz. Gelen talepleri de değerlendirip ona göre hareket ederiz. Nitekim bu yönde gelen taleplerde de hem meclis üyelerimizden bir talep geldi, hem de orada oturan vatandaşlarımızdan gelen talepler oldu ve bunları tekrar değerlendirelim diye beklemeye aldık. Buraya kadar bir problem yok fakat asıl problem şu; kimse sosyal medya üzerinden belediyeyi, 8 tane kurumun onay verdiği yeri, valinin imzaladığı yeri, ‘Efendim orman katlediliyor' şeklindeki tezviratla yönlendirme yapamaz. Burada ne ormanın katli söz konusudur ne de böyle bir şey olmuştur. Dolayısıyla orası mezarlık yeri olarak düşünmüş ve 8 kurumun olumlu cevabıyla da valilik onayı sonrasında meclisçe görüşülmüş ve kabul edilmiş. Oradan gelen vatandaşların talepleri noktasında bu konuyu tekrar değerlendireceğiz ama sosyal medya üzerinden de hiç kimse belediye başkanı ve başkanlığını teskin edici ifadelerle bulunmamalı, bulunamaz da… Birbirlerine pas atan birkaç kişi, fake hesaplar üzerinde belediye üzerine baskı kurmaya çalışması, belediye başkanını eleştirinin çok daha fazla ötesindeki ifadelerle rencide etmeye çalışması hoş değil. Ben şehrin belediye başkanıyım. Herkesin de olumlu her türlü talebini değerlendiririm. Oradaki ifadelerde farklı farklı şeyler var. Belediye başkanının parmağı kimsenin hayalinin bile konusu olamaz, belediye başkanının parmağıyla ilgili hayalde bulunanlar da bunu tekrar gözden geçirsinler. Belediye başkanının parmağını hayal edenler, karşılığında kendi el ve kollarının da hayal edileceğini düşebilmeliler. Kimsenin kırılmasını istemem ama haddi aşan ifadeleri de geri iade ediyorum. Bana o tarz ifadelerde bulunan arkadaşlara buradan ben de bir ifade de bulunuyorum. Ben bu durumu askıya aldım, tekrar değerlendirmek üzere, o ifadeleri için herkesi özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

“TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ'NE NE KADAR HARCANDIĞINI ÖĞRENMEK İSTİYORUZ”

CHP Meclis Üyesi Sibel Karakaş, söz alarak; “Türk Dünyası Günleri etkinliği gerçekleştirildi haziran ayında. Bu etkinliklerin hangi firmaya yaptırıldığını ve belediye bütçesinden ne kadar para harcandığını öğrenmek istiyoruz. Bir tane de önerimiz var. Türk Dünyası Günleri belediyenin önündeki otoparkta gerçekleştirildi. Şehrin tam merkezi yeri, ulaşımda dahil olmak üzere bazı aksaklıklar gündeme geldi. Bundan birkaç ay önce Kuzeykent'te iki tane arsanın satışı gündeme gelmişti. Zeminin uygun olmadığı için satışlar gündeme gelmedi ve ihale iptal edildi. Bu alanın kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kullanılmak üzere düzenlenmesini meclisin gündeme alması için öneri olarak sunuyoruz. Gündeme alınırsa da teşekkür ederiz şimdiden'' dedi.

TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ'NİN FATURASI YAZILI OLARAK AÇIKLANACAK

Belediye Başkanı Vidinlioğlu ise belediyenin bütçesinden ne kadar harcandığını yazılı olarak cevap vereceklerini ve öneriyi de değerlendireceklerini söyledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme