Başkan Gedik: 'Bayramların eski tadı yok'

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, Kurban Bayramı öncesi pazarlarda istenilen iş yoğunluğunun yaşanmadığını belirterek açıklamada bulundu.

Bayram hareketliliğinin yaşanamadığını vurgulayan Başkan Gedik; “Bayramın belirginliği şu an için yok, sektör durgun seyrediyor. Eski bayram tadı artık yok ama biz her zamanki gibi aynı heyecanla müşterilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

“FİYATLARDA ARTIŞ YAŞANMIYOR”

Sattıkları ürünlerin zincir marketlere göre hem ucuz hem daha kaliteli olduğunun altını çizen Gedik; “Havaların ısınmasıyla birlikte fiyatlarda da düşüş yaşandı. Şu anda özellikle kiraz, karpuz, patates, soğan rağbet görüyor. Karpuz 5 ila 7 lira arasında, kiraz 20 ila 40 lira arasında, patates ve soğan ise 10 ila 20 lira arasında satılıyor. Fiyatlarda artık bir artış yaşanmıyor” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZ KURBAN BAYRAMI'NDAN UMDUĞUNU BULAMADI”

Vatandaşların yerel esnaftan ve pazarlardan alışveriş yapmasını isteyen Gedik; “Marketlerde herhangi bir ürün 5 kuruş eksik verilse kabul edilmez ama yerel esnafta böyle bir şey söz konusu bile değildir. Hem fiyat bakımından hem tazelik bakımından en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Eskisi gibi ‘Her malın müşterisi olur' lafı artık kalmadı. Her esnaf taze ürün tutup hesaplı vermeye çalışıyor. Girdilere oranla fiyatlarımız çok makul, vatandaşa hizmet için uğraşıyoruz. Esnafımız şu anda Kurban Bayramı'ndan umduğunu bulamadı. Umarım son günlerde artış olur. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Özel Haber

Bakmadan Geçme