Başkan Baltacı, Akademi Kastamonu Projesi'ni hayata geçirdi

Belediye Başkanı Hasan Baltacı, seçim döneminde söz verdiği bir projeyi daha hayata geçirdi.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve her öğrencinin eşit koşullarda eğitim almasına katkıda bulunmak için Kastamonu Belediyesi Akademi Kastamonu'nun kapılarını açtı.

Belediye Başkanı Hasan Baltacı, “Eğitimde fırsat eşitliği hepimizin geleceği!” diyerek sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile Akademi Kastamonu Projesi kapsamında LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere verilecek ücretsiz eğitimin ön kayıtlarının başladığını duyurdu. Bu bağlamda, eşit eğitim imkanlarının herkes için ulaşılabilir hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Baltacı, çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik sosyal projelere hız vereceklerini ifade etti.

Ön Kayıtlar Akademi Kastamonu Binasında Yapılıyor

Süt Kuzusu Projesi, Eğitim Desteği, ve Atabeygazi Kreş projelerinin ardından başlatılan Akademi Kastamonu Projesi'nin ön kayıtları, Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi'nin yanında bulunan Akademi Kastamonu binasında gerçekleştiriliyor. 8'inci, 12'nci sınıf öğrencilerine ve üniversiteye hazırlanan gençlere Akademi Kastamonu projesi doğrultusunda Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Edebiyat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Fen Bilgisi derslerinde destek verilecek. Öğrencilere ayrıca yardımcı kaynak desteği de sağlanacak.

Aile Ekonomisine Ciddi Katkı Sağlanacak

Akademi Kastamonu projesi kapsamında verilecek dersler sayesinde öğrencilerin akademik başarıların arttıra bilmelerine ve her bir bireyin potansiyeline ulaşmasına destek olunacak. Eğitim giderlerinin çok ciddi boyutlara ulaştığı bu dönemde açılan Akademi Kastamonu Merkezi, aile ekonomisine de büyük bir katkı sağlanacak. Böylelikle Kastamonu Belediyesi LGS ve YKS hazırlık sürecinde öğrencilerin yanlarında olduğu kadar ailelerinin de yanında olacak. Akademi Kastamonu Merkezi kayıtlarıyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 153 Yuvamız Kastamonu Çözüm Merkezi hattı üzerinden yetkililerle görüşebilecek. Eğitimde fırsat eşitliği için atılan bu adımlar, Kastamonulu gençlerin geleceğine önemli katkılar sağlayacak.


Bakmadan Geçme