Banduma Coğrafi İşaret aldı, sıra Kastamonu Simidinde

Coğrafi İşaretlemeler toplantısı dün Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin coğrafi işaretli ürün sayısının 9'a yükseldiği açıklandı. Coğrafi İşaret çalışmalarında son durumu gözden geçirmek için toplandıklarını vurgulayan Vali Yaşar Karadeniz 'Düzenlediğimiz yaptığımız bu toplantılar sayesinde tescilli, coğrafi işaret almış ürün sayımız Devrekani Hindi Banduması ile 9'a çıktı. Hepimizin gayretiyle. Sırada bekleyen, Bakanlığa sunulmuş 18...


Coğrafi İşaretlemeler toplantısı dün Vali Yaşar Karadenizbaşkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilimizin coğrafi işaretli ürünsayısının 9'a yükseldiği açıklandı.

Coğrafi İşaret çalışmalarında son durumu gözden geçirmek içintoplandıklarını vurgulayan Vali Yaşar Karadeniz; 'Düzenlediğimiz yaptığımız butoplantılar sayesinde tescilli, coğrafi işaret almış ürün sayımız DevrekaniHindi Banduması ile 9'a çıktı. Hepimizin gayretiyle. Sırada bekleyen, Bakanlığasunulmuş 18 tane daha dosya var. Bunlardan 17'sinin incelemesi devam ediyor.Sadece Kastamonu Simidi 15 Mart 2019 tarihli bültende yayınlanmış durumda.Bununda tescil sahibi olarak da Kastamonu Belediyesi'nde görünüyor. Muhtemelen15 Haziran'da Kastamonu simidi coğrafi işaret alan 10 numaralı ürün olarak girmiş olacak' dedi.

Son olarak Devrekani Hindi Bandumasının listeye girmesiylecoğrafi işaret alan ürün sayımız 9'a çıktı. Daha önceki dönemlerde TaşköprüSarımsağı, Taşköprü Kuyu Kebabı, Pınarbaşı Kara Çorba, Tosya Pirinci, TosyaBıçkısı, Daday Etli Ekmeği, Kastamonu Çekme Helvası ve Kastamonu Siyez Bulgurucoğrafi işaret alan ürünlerimiz olmuştu. Kastamonu simidinin 15 Haziran'dacoğrafi işaretine kavuşup, coğrafi işaret alan ürün sayımızın 10'a yükselmesibekleniyor.

Ayrıca toplantıda coğrafi işaret başvurusunda bulunan İneboluEkmeği ile İnebolu Kızılcık Tarhanası'nın gündemde düşürüldüğü, İneboluyetkililerinde ürünler hakkına yeterli kaynak bulamadıklarından dolayıvazgeçtikleri belirtildi.

Bakmadan Geçme