Bakırcılar Çarşısı'nda start verildi
Kastamonu Belediyesi, tarihi ve kültürel yapıyı canlandıracak bir projenin daha startını verdi. Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirmesi Projesi ve 2'nci Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde ilk dün çivi çakılarak proje başladı. 8 milyon 850 bin lira bütçe ayrılan projede, 193 adet tescilli binanın iyileştirilmesi amaçlanıyor. Projenin 16 Nisan 2019'a kadar tamamlanması hedefleniyor. Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirmesi Projesi...
Kastamonu Belediyesi, tarihi ve kültürel yapıyı canlandıracak bir projenin daha startını verdi. Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirmesi Projesi ve 2'nci Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nde ilk dün çivi çakılarak proje başladı. 8 milyon 850 bin lira bütçe ayrılan projede, 193 adet tescilli binanın iyileştirilmesi amaçlanıyor. Projenin 16 Nisan 2019'a kadar tamamlanması hedefleniyor.
Bakırcılar Çarşısı Cephe İyileştirmesi Projesi ve 2'nci Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin startına Vali Yaşar Karadeniz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Harun Karacan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay; sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve o alanda ticari faaliyetlerini sürdüren esnaflar katılım sağladı.
'GÜZERGAHTAKİ BÜTÜN EVLERİN İYİLEŞTİRMESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'
Belediye Başkanı Tahsin Babaş; 'Bu proje ile birlikte tarihi ve kültürel yapının korunması için toplam 33 milyon lira gibi bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bu noktada iş birliği yapmalıyız. Özellikle sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların bu projeye dahil olması en büyük arzumuz. Özellikle Valiliğimizin ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile ortaklaşa projeleri sürdürüyoruz. Bugün startını vereceğimiz proje 2'nci Etap Sokak Sağlıklaştırma dediğimiz, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'nde Atabey ve Akmescit Mahallesi'ne kadar inen güzergahtaki bütün evlerin iyileştirmesini gerçekleştireceğiz' dedi.
'TARİHİ VE KÜLTÜREL DOKUYU YENİDEN AYAĞA KALDIRACAK'
Babaş startı verilen projenin 2'nci etap olduğunu toplamda 6 etabın bulunduğunu ifade ederek; 'Bakırcılar Çarşısı'nda restorasyon çalışmasının ilk adımını bugün atıyoruz. Tabi bu 2'nci etap. Yapacağımız toplam 6 etap var. Bu projeler tarihi ve kültürel dokuyu yeniden ayağa kaldıracak. Birinci önceliğimiz Kastamonu'nun adını Dünya Kültür Mirası Listesi'ne yazdırmak. 2'nci önceliğimiz ise tarihi ve kültürel dokumuzu turizme kazandırmaktır. Restore etiğimiz konakları çeşitli amaçlarla kullanıyoruz. 3-4 yıl içerisinde çok önemli bir değişim olacak. Buralar Kastamonu'nun tarihi kültürel beşiğidir' ifadelerini kullandı.
'ŞEHRİNİZLE GURURLANIN'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Harun Karacan ise; 'Kastamonulular olarak şehrinizle övünebilir ve gururlanabilirsiniz. Valimiz, belediye başkanımız ve il başkanımızla sohbet etme şansı bulduk. Bir şehirde vali, belediye başkanı, il başkanı, milletvekilleri, oda başkanları, kurum ve kuruluş başkanları ve sendika başkanları ile bir birliktelik varsa, o il alıp başını götürüyor. Ben Kastamonu'da bunu gördüm. Kastamonulular olarak kendinizle gururlanın. Bunu içten söylüyorum. Birlikten rahmet, ayrılıktan azap doğar. Sayın başkan Kastamonu ile ilgili yapılacakları anlattıkça, ben bunların Kastamonu'ya az geleceğini düşündüm. Kastamonu'ya daha fazlası yakışır. Değerli valimiz bilgili ve tecrübeli bir insan, onun elinden tutun Kastamonu'ya çok şey katacaktır. Belediye başkanımız da bilgili bir arkadaşımız, o da Kastamonu'ya çok şey katacaktır. Kastamonu'da kendimi, kendi şehrimde gibi hissettim. AK Parti olarak şehirlerimiz için her şeyi yapmak istiyoruz. Özellikle sayın başkanın turizme yönelmesi çok önemli, bir şehrin turizme yönelmesi şehre sınıf atlatacaktır' ifadelerini kullandı.
'EL ELE VEREREK BİRLİKTE YÜRÜMELİYİZ'
Vali Yaşar Karadeniz, 'El ele vererek birlikte yürümeliyiz' ifadelerini kullandığı konuşmasında: 'Belediye başkanımız çalışmalar hakkında güzel bir özet yaptı. Kastamonu'nun birkaç sektör dışında çıkışı yok gibi duruyor. Bunların başında da turizm geliyor. Sadece Kastamonu Merkez değil, 19 ilçemizin 19'unda 19 ayrı güzellik var. Bu potansiyeli turizme kazandırmak için bir şeyler yapmak gerekiyor. Bunları yaparken şehrin turizmine engel olmadan, sürdürülebilir turizmi sağlamak olmazsa olmaz hedeflerimizden birisidir. Kastamonu turizminin önündeki en büyük engel olan ulaşım artık sorun olmaktan çıktı. Havayolu ulaşımı sağlanmış, Ankara'ya mesafe 2 buçuk saate düştü. İstanbul için ulaşım çok kolay. Bütün bunlar avantaj, artık bu avantajları değerlendirmeliyiz. Ilgaz Tüneli'nin açılması ile birlikte Ankara'nın arka bahçesi konumuna geldik. Yeter ki Ankaralıların bunun farkına varmasını sağlayacak, şekilde çalışma yürütelim. Turizm bölgenin her sektörünün canlanması demektir. Kastamonu bu çalışmalarda son yıllarda önemli mesafe kat etmiş ve hızlanarak a devam ediyor. Ben Türkiye'nin alternatif turizm mekanı sayılan Güney Doğu'da yaşanan sıkıntılar ve Karadeniz Bölgesi'nde ki tıkanmalar, Kastamonu için fırsatlar oluşturduğunu düşünüyorum. Bu noktada el ele vererek hedefe yürümeliyiz. Buralar bize kolay emanet edilmedi. Şehit Şerife Bacı'nın şahsiyetinde vücut bulmuş olan Kastamonu'nun özellikle Türk İstiklali'ni kazanmasında gösterdiği kahramanlık aklımızdan hiçbir şekilde çıkmamalıdır. Bize emanet edilen bu vatanı bizden sonrakiler daha iyi şekilde devretmen bizim boynumuzun borcudur' dedi.
Konuşmaların ardından projenin startı, protokol üyelerinin çivi çakmasıyla verildi. Start verilen projenin ardından, esnaf ziyaretleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Harun Karacan, Valiliği, Belediye Başkanlığı'nı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Kastamonu hakkında istişarelerde bulundu.