Bahçeşehir Koleji basın toplantısı düzenledi
Bahçeşehir Koleji Kuzeykent Kampüsü'nde 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlangıcı öncesi basın toplantısı düzenlendi.
Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz ve Bahçeşehir Koleji İlköğretim Müdürü Füsun Dilek Kerimoğlu'nun düzenlendiği basın toplantısında 2023-2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceklerini aktardılar.
Bahçeşehir Koleji Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz, eğitimin değiştiğini vurgulayarak; “Dünyada üretimden ekonomiye politikadan iletişime tüm alanlarda yeni paradigmaların yerleşmeye başladığı günümüzde eğitim de dönüşüyor ve değişiyor. Hepimizin farkında olduğu üzere tüm üretim, tüketim, iş yapma şekilleri hatta günlük hayat rutinleri değişiyor. Bu sebeple dünyamızda geleceğin bireylerini geçmiş yüzyılın eğitim anlayışıyla yetiştirmek mümkün değil, doğru değil. İşte bu nedenle dünya okulu vizyonumuzun bir parçası olarak eğitimin şifrelerini değiştiriyor geleceğin eğitimini bugün Bahçeşehir Okulları öğrencilerine sunuyoruz. Bahçeşehir Okulları dünyanın önde gelen ülkelerinde uygulanmaya başlanan eğitim anlayışının Türkiye'de öncülüğünü yaparken dünya eğitim sektörüne de örnek olan modelleri uyguluyor” diye konuştu.
“EN BAŞARILI ÖĞRETMENLERLE ÇALIŞIYOR OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”
Bakmaz, lise eğitim modelleriyle ilgili olarak; “Proje bazlı, yabancı dil eğitimi ağırlıklı, STEM +A odaklı eğitim anlayışının hayata geçtiği, öğrencilerimizin sadece üniversite sınavına değil, üniversite hayatına hatta iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak alt yapı ile lise eğitimini tamamlamalarını hedeflemekteyiz. STEM centerda projelerini hayata geçiren, Master 6 ile hayata artı değerler ile hazırlanan, uluslararası ölçme ve değerlendirme denetiminde İngilizcelerini mükemmelleştiren ve vizyonlarını geliştiren öğrencilerimiz; farklı, yaratıcı ve çağdaş bireyler olarak hayata donanımlı bir şekilde başlamanın avantajını yaşıyorlar. 17- 18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına bakıldığında ise 2 öğrencimiz tıp fakültesi, 3 öğrencimiz diş hekimliği fakültesi, 3 öğrencimiz hukuk fakültesi, 2 öğrencimiz mimarlık fakültesi, 3 öğrencimiz işletme fakültesi, 1 öğrencimiz veterinerlik fakültesi, 5 öğrencimiz iktisadi ve idari bilimler fakültesi, 1 öğrencimiz psikoloji ve 1 öğrencimiz beslenme ve diyetetik bölümüne yerleşerek bizleri gururlandırmışlardır. Çok iyi biliyoruz ki eğitim bir ekip işidir. Biz kurulan bu mükemmel sistemin işlerliğini sağlarken en büyük desteği velilerimizden alıyoruz. Bizlere güvenip çocuklarını emanet ediyorlar. Bu vesileyle velilerimize teşekkür etmek isteriz. Kastamonu Bahçeşehir Koleji olarak alanında en başarılı öğretmenlerle çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bütün öğretmenlerimiz alan hakimiyetlerini, çocuk sevgisi ve ekip ruhuyla birleştirerek çok güzel başarılar elde etmemize vesile oluyorlar. Bütün öğretmenlerimize de büyük Bahçeşehir ailesinde oldukları için teşekkür ederiz. Kastamonu'muza bu değerli eğitim kurumunu kazandırdıkları için kurucularımıza ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bizler geleceğe dair içimizdeki umutla ve yeni nesle duyduğumuz güvenle 2023/2024 eğitim öğretim yılında da 65 il, 160 kampüs ile eğitimde bir dünya markası olmaya devam edeceğiz” dedi.
“EĞİTİMİ TEMEL SİSTEMLER ÜZERİNE KURGULUYORUZ”
Bahçeşehir Koleji İlköğretim Müdürü Füsun Dilek Kerimoğlu ise geleceğin eğitiminde nasıl bireyler yetiştirilmesi gerektiğiyle ilgili bilgi vererek; “Değişen dünyada eğitimin amacı, çocuklarımızın bu değişime uygun kazanımlar elde etmelerini sağlamaktır. İnovatif düşünebilen, problem çözme yeteneği yüksek, iletişim becerileri gelişmiş, farklı kültürlerle iş birliği geliştirebilen, matematik ve fen okuryazarlığını hayatına entegre edebilen, inisiyatif alabilen, liderlik vasıflarına sahip, üretken, dijital okuryazarlık becerilerine sahip bireyler yetiştirmek. Bu becerilere erken yaştan itibaren sağlanan eğitim ile ulaşmak mümkün. İşte bunun için Bahçeşehir Okulları dünya okulu vizyonu ile şekillendirdiği eğitimini temel sistemler üzerine kurguluyor. Sistemimizi temellendirdiğimiz fark yaratan uygulamalarımız ise; STEM+A, STEM eğitiminin amacı temel bilimlerin ortaya koyduğu kurumsal bilgileri alıp teknoloji ve mühendislik eğitimi ile harmanlayarak düşündüğünü hayata geçirebilen bireyler yetiştirebilmektir. Servis Tabanlı Okul Yönetim Sistemi (STOYS) tüm ölçme ve değerlendirme çalışmalarımız STOYS kanalı ile yapılmaktadır. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin, öğrenci ile ilgili akademik gelişimini takip edebileceği ve buna göre yönlendirmelerin yapılabileceği bir platformdur. Yapay zeka tabanlı dijital öğrenme platformu olan Metodbox uygulaması sayesinde öğrencilerimize eksiksiz kazanım olanağı sunan zenginleştirilmiş bir eğitim uygulaması sunulmaktadır. Yabancı dil eğitimi ile öğrencilerimize okuma, yazma, dinlediğini anlama ve konuşma olmak üzere dört dil becerisini kazandırmak hedeflenmektedir. Okul öncesinden itibaren İngilizce, 2'nci sınıftan itibaren ikinci yabancı dil Almanca eğitimi verilmektedir. Kişiye Özgü Öğretim Modeli (KÖM) öğrencilerin öğrenme biçimlerindeki bireysel farklılıklarını belirlemeyi ve bu farklılıkları baz alarak öğretim sürecini planlamayı hedeflemektedir. Mindful, Mindfulness, bilinçli ve yargısız bir şekilde dikkatimizi içinde bulunduğumuz ana vermektir. Mindful okul olmak ise pozitif yönde gelişen okul iklimi oluşturmaktır. Bu anlamda yürütülen çalışmalar rehberlik dersi içeriğinde yer alan bir dizi egzersizlerden oluşmaktadır. Kariyer ve Rehberlik Merkezi (KAREM) çocuk ve gençlerin sosyal, duygusal ve kariyer gelişiminin her aşamasında veriye dayalı ve profesyonel rehberlik desteği sağlanması amacıyla kurulmuştur. Yürütülen tüm psikolojik danışma ve rehberlik faaliyetleri KAREM çatısı altında birleştirilmiştir” diye konuştu.
“58 ÖĞRENCİMİZ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMUŞTUR”
Okul öncesinden ortaokula kadar olan eğitim modellerine işaret eden Kerimoğlu; “0-6 yaş dönemi öğrenmenin en yoğun olduğu, temel alışkanlıkların kazanıldığı ve zihinsel yeteneklerin hızlı bir biçimde gelişip biçimlendiği dönemdir. Erken çocukluk eğitimimizi planlarken amacımız; çocukların merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki motivasyonlarını yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı aşılamaktır. Çünkü çok iyi biliyoruz ki bilgiye giden yol meraktan geçer. Hedefimiz çocuklarımızın öğrenirken aktif olan, soru soran, fikirlerini ortaya koymaktan korkmayan, kendi fikirlerini savunabilen öğrenciler olarak yetişmesini sağlamaktır. Bu hedefler doğrultusunda dünya vatandaşı olma yolunda eğitim hayatına adım atan çocuklarımıza Halfday English programı ile yarım gün İngilizce eğitimi verilmektedir. İlkokul kademesinde öğrencilerimize görsel, işitsel ve dokunsal mümkün olan en çeşitli materyali sunmanın önemine inanıyoruz. Kendi eğitim birimimiz tarafından Bahçeşehir Üniversitesi danışmanlığında MEB müfredatına uygun olarak geliştirilmiş zengin bir eğitim içeriği sunuyoruz. Ortaokul eğitim modelimizde güçlü eğitim kadromuzla birlikte, eğitim dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan ortaokul eğitimimiz ile akademik başarının önündeki engelleri kaldırıyoruz. Ulusal sınavlardaki başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da donanımlı bireyler yetiştiriyoruz. 4 Haziran 2023 tarihinde uygulanan Liselere Giriş Sınavı'nda 58 öğrencimiz tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birincisi olmuştur. Kastamonu Kampüsümüze bakıldığında da 1 öğrencimizin İstanbul Çapa Fen Lisesine, 2 öğrencimizin İstanbul Üsküdar Haydarpaşa Lisesine, 10 öğrencimizin Kastamonu ve çeşitli illerde yer alan fen liselerine ve diğer öğrencilerimizin de Bahçeşehir Anadolu Lisesi olmak üzere çeşitli Anadolu liselerine yerleştiğini gururla paylaşmak isteriz” dedi.
Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kampüs Müdürü İsmail Bakmaz, daha sona basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Üniversitelerin bazı bölümlerinde gerilemeler yaşandığını belirten Bakmaz; “Ülkemizin yaşamış olduğu Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, deprem bölgelerinde var olan üniversitelerin taban puanlarında düşüşler meydana geldi. Fakat diğer üniversitelerimizde bunlar söz konusu olmadı. Beklediğimiz gibi oldu. 2022'ye benzer bir şekilde olacağını düşünüyorduk, o şekilde de oldu zaten” diye konuştu.
“ÖLMEYECEK OLAN MESLEKLER, TIP FAKÜLTESİNDEKİLER”
Bakmaz, geleceğin mesleklerine ilişkin olarak; “Şu anda dijital platformların artması, metaversenin işin içine girmesi, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğinin önüne geçti. Yeni gelen Milli Eğitim Müdürümüzle de yaptığımız görüşmede de bunun için üniversite okumaya gerek var mı diye sorguluyorsunuz. Çünkü alanında kendini geliştiren fakat üniversite sınavında bu puanı alamayacak var, fakat daha iyi olanlar da var. ‘Acaba' soru işaretimiz oluyor. Ölmeyecek olan meslekler, tıp fakültesindekiler diyebiliriz, fakat yine buradaki öğrencilerin de yazılım ve yapay zekayı kullanması gerekmektedir. Bunu kendi alanına entegre ederek donanımlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.