Araçlılar Boğaz Sefasında Buluştular

Kastamonu-Araç İlçesi Kalkındırma ve Eğitim Derneği üyeleri Üsküdar Valide Sultan Gemisi'nde boğaz turuna katılarak felekten bir gün yaşadılar.

Araç Derneği Başkanı Matbaacı- Yazar Rafettin Ayvacı konuklara selamlama konuşması yaparak; “Araç Derneğimizin Kadın Kolları tarafından organize edilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul'da Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Boğaz Kültür Turu organizasyona hemşehrilerimiz ve üyelerimizle birlikte katılım sağladık. Amacımız gurbetteki hemşehrilerimizle birlikte olmak birlik beraberlik ve dayanışma içinde kaynaşmayı hedefledik. Beklediğimizin üzerinde yoğun ilgi gören tur davetimize icabet eden hemşehrilerimize ve sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticilerine katılımlarından dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkürler ediyorum” dedi.

Valide Sultan Boğaz Turu yaklaşık 2 saat sürdü ve gezi programında Üsküdar Belediyesi tarafından konuklara çay ve simit ikramı yapıldı. Araç Derneği'nin başkan ve yöneticileri gezi boyunca tüm konuklarla adeta evlerinde ağırlamıyormuşçasına yakından ilgilendiler. Konuklar boğazın eşsiz güzelliğinin yanı sıra manzarasında güzelliği eşliğinde hasret giderip bol bol fotoğraf çekimi yaptılar. Programda Kastamonulu Ses Sanatçısı Gülşen Aydın bir birinden güzel şarkıları konuklarla birlikte seslendirerek geziye ayrı renk kattı. Konuklar gemi turunda sahnede müzik eşliğinde oynayarak günün stresini hep birlikte attılar.

Araç Derneği tarafından düzenlenen programa Ankara Araçlılar Dernek Başkanı Kahraman Uyanık ve yönetim kurulu, Şişli KAS-DER Şube Başkanı Orhan Çay, Şişli KAS-DER Teşkilat Başkanı İlhan Sarıkaya, Araç Kadın Kolları Başkanı Hilal Çalıkoğlu Demirel, Akın Medya Abdulkadir Akın, Cide Federasyonu kurucu Başkanı Mehmet Öz, ÜKADAY Dernek Başkan Yrd. Kamil Katmer, Sarıyer Kastamonulular Derneği Başkan Yardımcısı Metin Kurt, Şerife Bacı ve Kastamonulu Kahraman Kadınlar Derneği Başkanı Hatice Işık, Avrupa Eğitim Sağlık Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Nurgul Değirmenci, Tuzla Kas-Der Şube Başkan Vekili Ahmet Bayır, Araç Alakaya Köyü Dernek Başkanı Alaettin Kepekli, Araç Bahçecik Köyü Dernek Başkanı Dursun Bel ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakmadan Geçme