'Apartmanlar insanları kutuya hapseden hapishanelerdir'
VALİ YAŞAR KARADENİZ İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları dünkü oturumla devam etti. Toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi'nin teklifleri ve 2018 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi yer aldı. Toplantıda ilk olarak Araç'ın İğdir köyü imar planı hakkında hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülüp, rapor doğrultusunda karara bağlandı. Akabinde Taşköprü Alatarla köyü hakkındaki imar...
VALİ YAŞARKARADENİZ;
İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları dünkü oturumla devametti. Toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi'nin tekliflerive 2018 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesi yer aldı.
Toplantıda ilk olarak Araç'ın İğdir köyü imar planı hakkındahazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülüp, rapor doğrultusundakarara bağlandı. Akabinde Taşköprü Alatarla köyü hakkındaki imar planteklifleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gönderildi. Toplantının diğer birgündem maddesinde merkeze bağlı Sipahi, Girdalı, Karamukmolla, Daday'a bağlıDeğirmencik köyleri ile ilgili ihtilafsız su tahsisi teklifi Ormanı Koruma veKöylere Yönelik Hizmetler Komisyonu'na gönderildi.
'377 MİLYON189 BİN TL DEĞERİNDE TAŞINMAZ VARLIĞIMIZ BULUNMAKTADIR'
Toplantının devamında Vali Yaşar Karadeniz ve İl Özel İdaresiGenel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan'ın katılımı 2018 yılı Faaliyet Raporumeclisin bilgisine sunuldu. 2018 yılı Faaliyet Raporu'nu meclisin bilgisinesunan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan; '5 yıl öncebelirlediğimiz misyonumuz vardı. Bu misyon çerçevesine çalıştık. Birçok hizmeteimza attık. Ayrıca vizyonumu doğrultusunda çevreye ve kent estetiğine önemveren bir il olma yolunda elimizden gelen çalışmayı yapacağımızı belirtmiştik.Makine parkımızda 321 araçla ilimize hizmet ettik. Bir buçuk milyonlukakaryakıt alımımız oldu. Doğrudan temin noktasında alımlarımız oldu. İl Özelİdaresi bünyesinde 377 milyon 189 bin TL değerinde taşınmaz varlığımızbulunmaktadır. 2018 yılında çok cüzi miktarda satışlarımız oldu. İhaleye çıkıp,satamadığımız yerler oldu. Bu sene bunların satışlarını gerçekleştireceğiz. 4tane OSB'ye ortağız. Tarım ve Hayvancılık İhtisas OSB'de bunlara eklenecek. Buprojenin de en kısa zamanda hayata geçmesini umuyoruz' dedi.
'BU SORUNUNBİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR'
Kadrolu eleman sayılarında azalma yaşandığını vurgulayanKarahasan; 'Bizde kendi imkanlarımızla kalifiyeli eleman almak zorundakalıyoruz. Bunların giderlerini kendi bütçemizden ödemek zorunda kalıyoruz.Eğer böyle devam ederse, Özel İdare kendi personelinin maaşını ödemeye çalışanve yatırım yapamayan bir kurum haline gelecek. Bu sorunun bir an önce çözülmesigerekiyor. Bu durum bu bölge için çok önemli. Çünkü bölgemizde öngöremediğimizçok olay var' ifadelerini kullandı.
'315 MİLYON411 BİN 179 LİRALIK BİR YATIRIMA İMZA ATTIK'
Temel politikalar ve önceliklerine de değinen Karahasan;'Sorunlu, yarım kalmış projeleri ivedilikle bitireceğiz. Şeffaflıktan ödünverilmeyecek. Projelerin tamamlanmasında ekonomik, emniyet ve estetikunsurlarına dikkat edilecek. Ilgaz Yurdun Tepe Telesiyej Mekanik tesislerinin2019 yılında tamamlanarak, hizmete açılamasını hedefliyoruz. BSK yol yapımınadevam edilecek ve köy yollarının standartları yükseltilecek. Açık Hava Müzesive Yaban Parkı proje çalışmalarına başlanacak. Makine parkında iyileştirmeleredevam edilecek. Doğa Spor Kompleksi'nde futbol sahası yapım çalışmalarıtamamlanacak. Sayısal harita çizimlerine hız verilecek. Kent Müzesi yapımınabaşlanacak. Paydaş kuruluşların yatımlarının zamanında tamamlanması sağlanacak.İl Özel İdaresi olarak 2018 yılında 315 milyon 411 bin 179 liralık bir yatırımaimza attık. Ayrıca 78 milyon 611 bin 579 liralık bir devir gerçekleştirdik.Performans gerçekleşmemiş yüzde 91,32 oldu. Çok güzel bir yıl geçirdik' diyerek2018 yılı Faaliyet Raporu hakkında meclis üyelerine detaylı bilgi verdi.
'TOPRAKTANDAHA KIYMETLİ BİR ŞEY VAR MI?'
Köylerin imar plan tadilatları hakkında sorulan sorularüzerine Vali Yaşar Karadeniz; 'İmar planı çalışmalarımızda bizim kaliteyiarzulamamız lazım. Emsal attırmak köylerimiz için büyük bir kötülük olur.İmarların doğal güzelliklere uygun olması lazım. İmar planı yaparken köylerimize,illerimize vizyon mu vereceğiz, yoksa parsel sahiplerine emsal mi vereceğiz?Gidişat doğru bir şey değil. Bu insanları daha fazla mutlu yapmıyor. Katlaryükseldikçe insanların mutluluk oranı azalıyor. Kentleşme diye bir bilim var.Bende bu bilime dayalı olarak olması gerektiğinden bahsediyorum. İnsanlarınayağını dışarıya attığında toprağa basabilmeli. Apartmanlar insanları kutuyahapseden hapishanelerdir. Uzun soluklu düşünmek lazım. Topraktan daha kıymetlibir şey var mı? Bence köylerde imar planı 2 kattan daha fazla olmamalıdır.Burada köylerde 2 kattan daha fazla imar olmayacağı yönünde vereceğiniz kararbeni mutlu edecektir. Köylerimize apartmanları sokmayalım. İmar planlarındakiyanlışları yasal hale getirmek için imar planı yapmak yanlıştır. İmar planlarınıköylerimizi korumak için yapalım. Yarın çocuklarımıza nasıl bir köy, nasıl birşehir bırakacağız, önemli olan o. Bu hep beraber toplumsal zorunluluğumuzdur'dedi.