Altın Fiyatlarında Yıl Sonuna Dikkat!

Yaklaşık 32 yıldır kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Serkan Kabuloğlu, yükselen altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamada bulundu.

Altın fiyatlarının daha fazla yükseleceğini belirten Serkan Kabuloğlu; “Yaklaşık 32 senedir bu mesleği icra ediyorum. Altın fiyatlarında son 3 aydır oturmuş bir altın fiyatı vardı. Hatta yaklaşık 3 hafta öncesine kadar güzel bir geri düşüş oldu. Ama ben bugünden itibaren 2 günlük süreçte daha sonrası için söylüyorum. Altın fiyatlarının yıl sonunda 2 bin 900, 2 bin 850 hatta 3 bin bandına kadar yükseleceğini düşünüyorum. Müşterilerimizi altının çok yükselmesini istemiyor. Alışveriş bazında azalma oluyor. Ancak maalesef bizim genelimizde şu var altın ne kadar çok yükselirse alışveriş de daha fazla oluyor. Herkes telaş yapıyor” dedi.

‘Düğün Alışverişinde Yüzde 50'ye Yakın Bir Düşüş Var'

Geçmiş döneme göre alışveriş ve düğünlerde azalma olduğunu belirten Serkan Kabuloğlu; “Altın çok fazla yükseldiği zaman daha fazla yükseleceğini düşünerekten alışveriş artıyor. Düştüğü zaman artıyor. İhtiyacı olan alıyor. Ama sonrasında 2 bilezik alacak olan bir bilezik alıyor. Beş bilezik alacak olan 20 gram değil de 10 gram almaya başlıyor. Gramlarını düşürmeye başlıyorlar. Çünkü altın fiyatlarında artış oluyor. Eskiden düğünlere giderken insanların acaba olur mu diye aldığı çeyrek altın şuan çok üst düzeyde bir hediye oldu. Genelde yarım gram, 0.25 gram, gram hediye olarak tercih edilmeye başlandı. Geçen sene ve daha önceki sene ve daha önceki senelere göre kıyaslarsak düğün piyasasını. Bizler bir kaç düğün işi yapardık. Ancak şuan o kadar azaldı ki aileler haklı olarak kıştan hazırlığa başladılar. Altın yükselecek korkusuyla. Setlerini sırayla almaya başladılar. Döneminde değil kış ayından itibaren almaya başladılar. Düğün alışverişinde yüzde 50'ye yakın bir düşüş var. Piyasadaki fiyat Türkiye bazındaki bir piyasayı ilgilendirmiyor. Altın dünya borsası olduğu için dünya genelindeki bir olumsuzluk, İsrail'de olan bir olumsuzluk örneğin altın fiyatlarını direk olumsuz etkiliyor. Bence yıl sonunda altın fiyatlarının 2 bin 850 ile 3 bin arası olacağını düşünüyorum. Elinde altın olanlar ellerindeki altınları bozmasınlar. Her zaman bir önceki seneyi aratan bir durumdayız. Altın sürekli yükselip kıymetlenecektir. Ellerindeki altının kıymetini bilsinler ve almaya devam etsinler” ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme